Схема и характеристики на двуточковата отоплителна система

Снимка за свързване на двутръбна отоплителна системаВ един частен дом отоплението е един от най-важните въпроси. Така че, собствениците на жилища се опитват да станат по-топли и да изберат икономични и ефективни отоплителни уреди. Котелът е избран особено внимателно, но зависи от него, ще бъде в къщата двутръбна отоплителна система

или еднотръбния. Само тук, въпреки цялата икономика, вторият, често, изберете първия.

Дву-тръбна отоплителна система на частна къща

Принципът на системата е да се свържат две линии. Едната захранва нагрятата течност от котела към отоплителните уреди. Вторият отнема топлинната субстанция, обратно към котела.
Въпреки широко разпространеното мнение, че двуядрената система е по-скъпа, не е така. Всъщност тръбите, фитингите и крановете ще се нуждаят от два пъти повече. Само тук и диаметърът на продуктите в тази форма на системата е по-малък, тъй като разтоварването е по-голямо. Оказва се, че това е, което излиза. В допълнение, двутръбната система ви позволява да регулирате температурата във всеки конвектор, което осигурява по-малко консумация на енергия.

По вид, отоплителната система е разделена на вертикални и хоризонтални. Вертикалната система се използва в етажни къщи. Основната тръба е свързана с мрежата на всеки етаж. Хоризонталната система се използва в едноетажни сгради.

Съгласно схемата за свързване, системата може да бъде с горното и долното окабеляване. В първия вариант, разреждащият контур минава по протежение на горната част, а бурето за разширение се монтира в най-високата точка на системата. За да инсталирате барабана ще ви трябва затоплено таванско помещение.
В схемата с по-ниско окабеляване комуникациите се поставят под нивото на пода в мазето или сутерена. Възвръщаемостта е дори по-ниска. За тази схема е необходима горна въздушна линия. Котелът в този случай трябва да бъде погребан под нивото на тръбите.

Диаграма на двутръбна отоплителна система

Диаграма на двутръбна отоплителна системаВъпреки сложността двуцветното оформление е доста просто. Вградени са две линии за захранване и за връщане. Отоплителните уреди са свързани към мрежата последователно. Това прави възможно поставянето на термостат пред всяко устройство. По този начин е възможно да регулирате температурата във всяка стая отделно.



Котелът е директно свързан с разширител към разширителния резервоар. Разширяването или т.нар. Компенсаторен резервоар е необходимо, за да се получи свръхналягане.

За правилна и точна инсталация, както и за правилно изчисление на закупените тръби и фитинги е необходимо да се покаже отоплителния кръг. Образът на схемата често се среща в аксонометрията, за по-голяма яснота и по-добра видимост на всички области. Така ще видите всички проблемни области и ще можете да промените всичко на ниво развитие.

Монтаж на двутръбна отоплителна система

Монтаж на отоплителна системаСлед като са проучени типовете отопление, веригата е изработена и закупените части са готови за монтаж. Монтажът на системата може да се извърши както самостоятелно, така и чрез покана на специални организации. Но във всички случаи основните точки няма да бъдат излишни.

Котелът е инсталиран под тръбопроводната система. Не е необходимо да го спускате на приземния етаж, достатъчно е да направите канал в пода на първия.

Котелът свързва тръбите на преките и връщащите линии. Основното нещо е да купите тръби и фитинги с подходящ диаметър, съответстващи на изходите от котела. Прилягането към добро нещо все още не е довело никого. Също така, котелът трябва да бъде свързан към разширителния съд и към вентилационната система. Чрез закупуване на котел с вграден термостат можете да спестите енергия, като поискате от програмата да поддържа определена температура.

Монтирайте тръбите с наклон към последния радиатор. Наклонът на двете линии трябва да е еднакъв. Основната тръба трябва да е изолирана, за да се избегнат загубите на топлина. Системата трябва да има няколко кранове за източване на вода. В противен случай, ако има разбивка, двутръбната отоплителна система ще се припокрие и слезе.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Дву-тръбна отоплителна системаДву-тръбна отоплителна система
Изчисляване на отоплителната системаИзчисляване на отоплителната система
Монтиране на отопление от собствените си ръцеМонтиране на отопление от собствените си ръце
Избор на отоплителна системаИзбор на отоплителна система
Отопление с естествени функции на циркулация и принцип на работаОтопление с естествени функции на циркулация и принцип на работа
Парно отоплениеПарно отопление
Отоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариантОтоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариант
» » Схема и характеристики на двуточковата отоплителна система
© 2021 BggeHat.com