Отоплителни системи на селска къща

отопление на селска къщаКачеството на отоплението на една къща се определя от много фактори. На това как ефективно отопление ще бъде в къщата, и следователно, тя ще бъде уютна и удобна в нея, такива фактори като избор на типа охладител, радиатор и много други влияят. На първо място, качеството на отоплението зависи от вида на самата отоплителна система. Направете това вече на етапа на проекта.

В този случай е възможно да се вземат предвид всички нюанси и да се извърши достатъчно надеждна и ефективна отоплителна система в съответствие с проекта. Това от своя страна ще гарантира висококачествено и безпроблемно функциониране на отоплителната система, осигурявайки необходимото, дори затопляне на помещенията на къщата и настаняване в нея ще бъде много удобно.

На първо място, трябва да разберем кои отоплителни системи са от естеството на охлаждащата течност.

1. Въздухът.

Системата е доста скъпа и е предназначена за чантата на не всеки потребител. Той циркулира горещ въздух. За подреждането на този тип система ще се изисква топло генератор и тръбопровод.

2.Elektricheskaya.

На цена е много по-евтино от предишната. Включва конвектори, таванни инфрачервени нагреватели. Може би е оборудван според принципа на "топъл под". Значителен и може би основен недостатък е високата консумация на енергия и следователно плащането на големи сметки.

3. Система за открит огън.

Става въпрос за идеята за камина или печка. Такава система е добра за малките селски къщи, защото затоплянето на цялото пространство е неравномерно и далече от открития огън, охладителя.

4. Вода.

Водата се загрява в котела. Топлата вода циркулира през тръбите, отделяйки топлина. Когато се охлади, отново се връща в котела. Веригата е затворена. Подреждането на такава система предполага значителни финансови разходи, но нейното изплащане е бързо и високо.



Редица други фактори са важни за висококачественото отопление на дома.

1. Избор на котела.

Сега производителите предлагат модификации, които са инсталирани почти навсякъде,

От съображения за сигурност обаче е по-добре да се отдели отделно помещение за настаняване.

2. Избиране на радиатора.

Необходимо е този въпрос да се разгледа много сериозно. В края на краищата, дори ако има един котел с отлични характеристики, избирайки радиатори с лошо качество, няма да е възможно да се осигури правилно отопление на къщата. Освен това няма да е безразлично как радиаторът ще изглежда в стаята, така да се каже, естетичната страна на проблема.

3. Как да свържете радиаторите.

Най-добрият вариант е, когато охлаждащата течност се подава отгоре и минава през целия радиатор. В този случай всички секции се нагряват равномерно. Може да има опция за странична връзка.

4. Електрическа схема.

Най-добре е, когато оформлението е еднотръбна. С тази схема, охлаждащата течност се движи по затворен цикъл с една тръба. Двутръбната система поема доставката и отстраняването на охлаждащата течност през различни тръби.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Монтаж на отоплителни системиМонтаж на отоплителни системи
Избор на отоплителна системаИзбор на отоплителна система
Дву-тръбна отоплителна система на частна къщаДву-тръбна отоплителна система на частна къща
Как да направите отопление в къщата?Как да направите отопление в къщата?
Отопление в частна къщаОтопление в частна къща
Въздушно отопление на частна къщаВъздушно отопление на частна къща
Електрически конвектори за отопление на домаЕлектрически конвектори за отопление на дома
» » Отоплителни системи на селска къща
© 2021 BggeHat.com