Ленинградската отоплителна система на частна къща

Ленинградска (отоплителна система на частна къща в Ленинград) е вид еднотръбна система, която се различава в своята простота и ниска цена на изпълнение. След като се появи преди няколко десетилетия, отоплителната система в Ленинград на многоетажна сграда все още е в голямо търсене до този момент. Характеристиката му е в простотата. За монтаж ще ви е необходим минимум познания и значително по-малко материали, отколкото този, използван за монтаж на двутръбна система. Днес предимствата на еднотръбната система също са добавени към възможността за управление на нивото на отопление на индивидуалните радиатори.
Ленинградската отоплителна система на частна къща
Системата за отопление на частна къща в Ленинград е проста

Видове Ленинград

В зависимост от характеристиките на инсталацията, има два вида, в които може да се направи отоплителната система на частна къща: Ленинградская:

  • хоризонтален
  • вертикален

отопление leningrad със собствените си ръце
Хоризонтална схема на разпределение на отоплителните тръби

частна система за отопление на къщата
Вертикална схема на разпределение на тръбите за отопление

Има известно разделение на системата и принципа на движение (циркулация) на охлаждащата течност:

  • принуден (циркулацията е чрез използване на помпа, свързана със системата);
  • естествена (гравитационна циркулация на охлаждащата течност).

Освен това често отоплението в частна къща се дели на вида охлаждащ агент, който се използва в него. Типове системи:

  • с използването на антифриз
  • вода

Има и друг метод за класификация. Разпределителната система на Ленинград е разделена на типа инсталация:

  • затворен
  • отворен

Естествено, трябва да се вземе предвид степента, в която се прилага комбинация от отделни критерии. Например, ако имате намерение да монтирате затворен вертикална система за отопление с помощта на естествената циркулация на вода, трябва да се разбере, че не е в състояние да функционира нормално в сградите, в които височината на отоплението на щранг надвишава 30 метра.

Ленинградската отоплителна система на двуетажна къща
Затворена еднотръбна отоплителна система

При описването на отоплителната система се използва доста голям брой термини, които не винаги се разбират от непознат човек. Помислете какво означават те:

Схеми за отопление на частна къща Ленинградская - схема, според която има място в отоплителната система leningradka индивидуални елементи.

Елементи на схемата - набор от основни компоненти и инструменти, използвани в определена последователност за монтаж на еднотръбна отоплителна система. Основните елементи на системата са: котел за отопление, разширителен резервоар, тръби, батерии. Но байпасите, сферичните клапани, балансиращите вентили и термостатичните вентили принадлежат към допълнителните елементи на системата.

отопление в частна къща
Съставът на отоплителната система "Ленинград"

Видове инсталация на отоплителната инсталация

Хоризонталната отоплителна система на Ленинград на частна видеонаблюдение може да се види по-долу. Тук виждаме, че хоризонталният тип Ленинградска е система, в която тръбите са поставени или в непосредствена близост до пода или вътре в нея. Все пак трябва да се разбере, че типът на полагане на тръбите трябва да бъде определен на етапа на проектиране.



Полагане на тръби в пода има предимството на по-естетичен външен вид на стаята.

Същевременно има и значителен недостатък - при този тип полагане са възможни значителни загуби на топлина - когато той просто влиза в подпространството. За да не се случи това, е необходимо предварително да се погрижите за топлоизолационното покритие на тръбите.

схема за отопление на частна къща
Полагане на отоплителни тръби в пода

Освен това, при хоризонталния тип монтаж е важно да се спазва важно условие - тръбата трябва да преминава под определен наклон. По този начин, с гравитационна система, охлаждащата течност може да циркулира нормално. Друго важно условие е разположението на всички отоплителни уреди (в нашия случай - батериите) на същото ниво. В същото време всеки радиатор трябва да бъде оборудван с майевски кран, с който е възможно да се обезвъздуши въздухът на тръбите.

Системата за отопление в Ленинград
Маевски кран на радиатора

Вертикалното разпределение на отоплителната система в Ленинград се счита от мнозина за по-практично. Въпреки това, работата му може да бъде най-полезна при свързване на специална помпа. С негова помощ скоростта на циркулация на водата в системата се увеличава, при инсталирането на които се използват тръби с малък диаметър.

Въпреки това е по-целесъобразно да се използва тръба с по-голям диаметър в този тип система - това увеличава капацитета на системата.

Друга характеристика - с вертикална система от тръби трябва да бъде поставена под малък ъгъл - този прост трик помага значително да увеличи скоростта на циркулация на водата.

Последователност на инсталацията на Ленинградская

Сам по себе си инсталирането на такова устройство като отоплителната система на Ленинград от собствените си ръце не изисква специални умения. За да може всичко да бъде монтирано правилно, просто трябва да следвате определена последователност от действия. На първо място - от котела е необходимо да се поставят тръби по периметъра на помещението (най-добре е да се използва тръба с диаметър 1,5-2 инча). След това - в близост до котела се извършва входна връзка на елемента, която по-късно ще бъде свързана основната тръба на вертикалната линия. Горната част на този сегмент е мястото, където трябва да бъде инсталиран разширителният резервоар. Последният етап на монтажа включва свързването на радиатори.

Ленинградската отоплителна система на многоетажна сграда
Диаграма за закрепване на котела

Необходимо е да се обърне специално внимание на някои нюанси в инсталацията на такава система, като отопление Ленинград със собствените си ръце. По-специално - магистралата трябва да се постави по периметъра на сградата.

В този случай тя затваря нагревателния котел, като по този начин образува пръстен. В същото време, в близост до котела, в тръбопровода трябва да се постави допълнителен елемент - тръба, в горната част на която трябва задължително да се постави разширителен резервоар. Неговото присъствие в системата е изключително важно, тъй като е предназначено да увеличи налягането в системата, което има положителен ефект върху скоростта на охлаждащата течност и съответно върху нивото на отопление на радиаторите.

В основната линия има два вида връзки за нагреватели. Това може да стане чрез свързване на батерията към долната част на батерията. Възможно е също да свържете устройството диагонално. Това е - входящите и изходящите тръби на радиатора са разположени на различни височини.

Отоплителна система Leninogradka собствена - много удобна и практична отоплителна система, която е идеално подходяща за почти всяка структура, е възможно да Leningrad отоплителна система на двуетажна къща и многоетажна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Отопление ЛенинградскаяОтопление Ленинградская
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Газово отопление на частна къщаГазово отопление на частна къща
Отоплителна система Ленинградска верига и инсталационни характеристикиОтоплителна система Ленинградска верига и инсталационни характеристики
Схема за отопление leningradskaya Предимства и недостатъциСхема за отопление leningradskaya Предимства и недостатъци
Системата за отопление на Ленинград за икономичнаСистемата за отопление на Ленинград за икономична
Еднотръбна отоплителна система на частна къщаЕднотръбна отоплителна система на частна къща
Дву-тръбна отоплителна система на частна къщаДву-тръбна отоплителна система на частна къща
» » Ленинградската отоплителна система на частна къща
© 2021 BggeHat.com