Дву-тръбна отоплителна система на частна къща

Към днешна дата използването на двутръбна система за отопление на селска къща е идеалното решение на проблема. Двутръбната отоплителна система на частната къща се характеризира с икономичност, надеждност, лесна инсталация и поддръжка и ще постигне максимален комфорт и уют в стаите през студения сезон.
двутръбна отоплителна система на частна къща
Дву-тръбна отоплителна система на частна къща

Характеристики на системата на устройството

Дву-тръбата схема за отопление на частна къща е дву-верижна отоплителни тръби. Това означава, че всеки радиатор е снабден с две тръби наведнъж - един го снабдява с гореща охлаждаща течност, а другият - отнема охладената течност. И двата вериги са свързани към котела, който служи за отопление на охлаждащата течност.

Трябва да се отбележи, че доста често правилно проектираната еднотръбна система, използвана за подгряване на двуетажна вила, е не по-малко ефективна от двутръбната.

Освен това прилагането на тази система има редица предимства. По-специално те включват икономичност, лекота при избора на най-подходящата схема, лесна инсталация.

двуканално отопление на частна къща
Двукрит отопляем двуетажен частен дом

В същото време, използването на система с две тръби на частна къща отопление може да се извика доста икономичен, тъй като системата дава възможност да се контролира нивото на отопление на всеки отделен радиатор - но това ще помогне значително да запишете на разхода на гориво, необходимо за загряване на топлоносителя.

Диаграма на подреждане на двутръбна система

Към днешна дата има няколко от най-често използваните схеми на отоплителната система. В този случай тяхното използване е позволено както за еднотръбни, така и за двутръбни отоплителни системи. Разбира се, всяка отделна двутръбна отоплителна система на едноетажна къща има определени предимства и недостатъци.

  • Радиационната схема. Основното предимство, което прави тази схема много обичайна, е индивидуалното подреждане на кръговете за подаване и изтичане на охлаждащата течност. Доста често тръбите на отоплителната система са монтирани директно върху пода - това прави възможно да се скрият доколкото е възможно от очите, като по този начин се увеличава естетиката на помещението. Друго предимство на тази система е възможността за регулиране на степента на отопление на радиаторите, както и лекотата на наблюдение на работата на системата.
двуточкова отоплителна двуетажна къща
Кабелни проводници
  • Последователно двутръбно отопление на частна къща. Трябва да се отбележи, че се използва както за двутръбни отоплителни системи, така и за еднотръбни отоплителни системи. Същността на тази схема е много проста - в системата се провежда серия от отоплителни тръби. По подобен начин се поставя и система за насочване на връщането. Тази система е най-икономична, не изисква специални умения (което прави инсталирането на системата много проста), дава възможност за инсталиране на контролен клапан на всеки радиатор.
двутръбна система за отопление на многоетажна сграда
Посредствено двутръбно отопление

Подобряване на двутръбната система, използвана в двуетажната къща

Понякога има ситуации, при които има остър въпрос относно необходимостта от модернизиране на съществуващата отоплителна система в двуетажна крайградска къща. Много често причината за тази необходимост е грешките, които са били направени при планирането или инсталирането на системата.

Много често проблемите с работата на отоплителната система могат да бъдат решени чрез допълването й с елементи като циркулационна помпа или разширителен резервоар.

Подобряването на съществуваща система, като например система за отопление с двуциклен ток за частна къща, чрез допълване на тези елементи, може значително да подобри ефективността на нейната работа.

Монтиране на разширителния резервоар

Това е много просто решение на проблема с високото налягане, който често възниква в системата поради високата температурна разлика между горещата и охлаждащата охлаждаща течност. Резервоарът за разширение трябва да бъде монтиран в най-високата точка на системата. В повечето случаи идеалното място за резервоар е таванското помещение.

двойно електрическо отопление на частна къща
Разширяващият се резервоар обикновено се поставя в тавана на частна къща


Важно е обаче да се има предвид, че мястото на монтаж на резервоара трябва да е възможно най-топло - в противен случай не се изключва разрушаването на системата поради въздействието върху резервоара при ниски температури. Използването на разширителния резервоар позволява да се намали значително налягането в системата и да се осигури непрекъсната циркулация на охлаждащата течност. При избора на резервоар е по-добре да изберете избор при модели, чийто обем е малко по-висок от необходимия.

Инсталиране на циркулационната помпа

В двуетажна или триетажна къща е доста проблематично да се настрои работата на двутръбна отоплителна система с естествена циркулация на охлаждащата течност. Това означава, че налягането в такава система като двутръбна отоплителна система на двуетажна къща може да не е достатъчно, за да се постигне максимално ефективно отопление на горния етаж. Следователно, най-разумно е да се допълни съществуващата система с достатъчно мощна помпа, която може да изпомпва вода в цялата отоплителна система.

двутръбна отоплителна система на двуетажна къща
Двутръбна отоплителна система за двуетажна къща с циркулационна помпа

Приложението на помпата има няколко предимства. Първо, охлаждащата течност ще циркулира много по-бързо. Така - абсолютно всички помещения, в които са инсталирани отоплителните елементи, свързани към системата, ще се затоплят бързо. Освен това, използването на помпа често помага значително да намали цената на горивото за котела.

Важно е да запомните - най-удобното място за свързване на циркулационната помпа е веригата, през която използваната охлаждаща течност се връща към котела.

Двупроводна система за двуетажна къща

Двуточковото отопление на двуетажна къща е идеално подходящо за селска къща, в която е необходимо да се нагреят не един, а няколко етажа. Достатъчно е системата да се допълни с няколко устройства (циркулационна помпа, разширителен резервоар, регулиращи вентили), така че да спомогне за създаването на най-удобната и удобна атмосфера в къщата. Освен това създаването на тази система е съвсем лесен процес, който не изисква участието на външни експерти. Двутръбната отоплителна система от собствените си ръце е чудесен начин да се спести доста голяма сума.

Двуточковата отоплителна система на многоетажна сграда има важно предимство - тя може да бъде свързана с голям брой допълнителни елементи.

Най-често той е свързан към системата "топъл под" и затопляне на кърпите. Важно е тези елементи да могат да бъдат свързани едновременно директно по време на инсталирането на цялата система, а по-късно - след известно време.

Трябва да се разбере, че най-подходящото време за инсталиране на отоплителната система е периодът на монтаж на къщата. Това означава, че в процеса на изграждане на сграда е необходимо да се създаде план за най-ефективната отоплителна система и незабавно да се въведе в експлоатация двойното отопление на частна къща в живота.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Дву-тръбна отоплителна системаДву-тръбна отоплителна система
Отоплителна система с естествена циркулацияОтоплителна система с естествена циркулация
Еднотръбна отоплителна система на частна къщаЕднотръбна отоплителна система на частна къща
Избор на отоплителна системаИзбор на отоплителна система
Отоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариантОтоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариант
Ленинградската отоплителна система на частна къщаЛенинградската отоплителна система на частна къща
Диаграма на котелаДиаграма на котела
» » Дву-тръбна отоплителна система на частна къща
© 2021 BggeHat.com