Радиационна система за нагряване на индивидуалния подход към всяка отоплителна верига

Индивидуалният подход е полезен не само в областта на комуникацията между хората, но и в областта на отоплителното оборудване. Системата за лъчисто отопление просто използва "индивидуален подход" към всяка отоплителна схема или радиатор.

Тя се характеризира с наличието на всеки "потребител" на топлина, отделна линия: захранващи и връщащи тръби. Всички те се сливат в колекторния възел, свързан със съответните "гребени". Такава колекторна отоплителна система ви позволява да регулирате консумацията на всеки радиатор или верига поотделно, като постигнете правилното разпределение на температурните зони в помещенията.

Пример за схема за лъчисто нагряване

Пример за схема за лъчисто нагряване

От особено значение за отопление лъч система за многоетажен знания, за които всеки етаж е организиран колектор възел диференцирано разпределение на топлинна енергия на потребителите - радиатори или подово отопление цикли.

Колекторно-разпределителна единица

Колекторно-разпределителна единица

Всеки колекторен възел на такава система се състои от два колекторни гребена: захранващия и връщащия колектор. Колекторът за захранване "приема" горещ топлоносител от котела и го разпределя през радиаторите и контурите на топъл под. Обратно - събира охладената охлаждаща течност от връщащите тръби на веригите и я "изпраща" към отоплението в котела.

Колекторни гребени

Колекторни гребени

Предимства на такава схема на отопление

  • висока ефективност на разпределението на охлаждащата течност;
  • възможността за диференцирано управление на потока охлаждаща течност през всяка верига до пълното изключване на отделни вериги или радиатори, без да се засягат неблагоприятно други отоплителни кръгове;
  • възможността за автоматизация на процеса на регулиране на стайната температура, лесна интеграция в системите "Smart House" чрез инсталиране на програмируеми сензори в отделни помещения;
Автоматична двутръбна лъчиста отоплителна система. Разпределителна кутия

Автоматична двутръбна лъчиста отоплителна система. Разпределителна кутия

  • задължителната задължителна циркулация на топлоносителя позволява да се намали разстоянието между температурата на котела, напускащ котела и топлоносителя "връщане";
  • добре изпълненото изчисление на такава схема за лъчисто отопление, използвайки веригите на топъл под, позволява да се откаже дори използването на радиатори.

Недостатъци на връзката с лъча на потребителите

  • значителна обща дължина на тръбопроводите, която създава значителна устойчивост на тока на охлаждащата течност;
  • необходимостта от големи капиталови инвестиции, продиктувани от голямото потребление на материал от системата (клапани, клапани, колектори, сензори, термични глави, тръби и др.);
  • Задължителното присъствие на компетентните професионални майстори, които ще бъдат в състояние да осигури не само красива колектор монтаж отопление лъч верига, но нормалното му функциониране (вица с огромен дял от истината!);
  • Други недостатъци не са известни на нас ...


Радиационно тръба отоплителна система поема инсталацията си само по време на работа, строителство и ремонт, и десетки - стотици метри тръби, колекторни шкафове, циркулационни помпи и вертикални тръби трудно да се "скрие" на вече завършен ремонта.

Клемна схема на отоплителната система

Клемна схема на отоплителната система

Компетентното изчисление на диаметрите на тръбите и тяхната правилна инсталация ще избегнат проблеми, които "ще се появят на повърхността" през периода на непрекъсната работа на системата. Например, ако е възможно, всеки "пръстен" на отоплителната линия трябва да бъде същата дължина като останалите и да се монтират въздушни вентили на всеки радиатор. Неотоплените отоплителни кръгове трябва да са снабдени със собствени циркулационни помпи.

Отоплителният кръг на колектора може да се използва и за свързване на еднотръбни вериги (хоризонтално окабеляване).

Неговата гъвкавост, всъщност измества разпределителната тръбна система.

По време на "неотоплящия се сезон, котелът, благодарение на такава система за окабеляване, може да работи само с котел за косвено отопление, като осигурява топла вода у дома, което несъмнено ще повлияе на енергоспестяването.

Система за събиране на отпадъчни води

Система за събиране на отпадъчни води

За пореден път ние съсредоточаваме вниманието Ви върху задължителната консултация с практикуващ специалист, ако все още сте решили, че инсталирането на лъчистата отоплителна система е "в рамките на вашата власт".

Видео: видове радиаторни системи за отопление

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Схема за отопление leningradskaya Предимства и недостатъциСхема за отопление leningradskaya Предимства и недостатъци
Отоплително разпределение на колектораОтоплително разпределение на колектора
Устройството на отоплителния радиаторУстройството на отоплителния радиатор
Диаграма на котелаДиаграма на котела
Разпределител на топлинна енергияРазпределител на топлинна енергия
Как да направите инсталация на отопление в частна къща със собствените си ръце?Как да направите инсталация на отопление в частна къща със собствените си ръце?
Схеми за отопление на едноетажна къщаСхеми за отопление на едноетажна къща
» » Радиационна система за нагряване на индивидуалния подход към всяка отоплителна верига
© 2021 BggeHat.com