Система за отоплителна централа

Ако имате двуетажна къща и искате тя да бъде топла и уютна, тогава има много отоплителни системи, от които можете да избирате. Сред всички разнообразие - котли, тръбопроводи, отоплителни уреди (радиатори, контури за топла под). Но топлината на вашия дом зависи не само от котела, но и от много други строителни елементи и части от няколко части. По-рано, при инсталирането на индивидуални отоплителни специалисти се използва система от чайници, но бавно започва да изчезва в далечното минало. Вместо това идва друга, по-модерна - лъчиста отоплителна система. Тази система е в търсенето на клиенти с индивидуално отопление.
лъчева отоплителна система
Система за отоплителна централа

Каква е разликата между лъчистата отоплителна система и системата от чай?

Панелното лъчисто отопление е в състояние да работи с максимална ефективност и създава висок комфорт на живот. Радиалната отоплителна система Ви позволява да свържете устройства паралелно с разпределителния колектор. Две тръби са свързани към специалния радиатор от колектора, първият е захранването, а вторият - за връщащата тръба. Термичният колектор е доста голяма техника, която собствениците предпочитат да сложат в шкаф за него.

Известната система Tе използва тръба с малък кадър, но за тази връзка са необходими много повече фитинги. С тази връзка инсталацията става по-сложна, вероятността за счупване се увеличава няколко пъти, например от падане на налягането и от грешки при монтажа.

лъчево отопление
Триъгълна отоплителна система

Ако окабеляването е колектор, потокът от тръби се увеличава, всички връзки са налични и благодарение на това окабеляване ремонтът може да се извърши много по-бързо.

Отделно от системата "гредата" може лесно да се изключи, без да се прекъсват останалите стаи. Светлинното отопление може да се основава както на принудително, така и на естествено движение.

Може би едно от най-важните предимства на лъчезарното отопление е способността внимателно да се скрият всички тръби. Ако направите тръбно окабеляване, няма да можете да направите скрито уплътнение и ако трябва да направите ремонт в бъдеще, трябва да разрушите пода и стените.

лъчева отоплителна система
При радиално окабеляване отоплителните тръби след монтажа са скрити в пода

Радиална отоплителна система с принудителна циркулация

Преди 10 години радиалното разпределение на отоплителната система с принудителна циркулация не беше на разположение на всеки собственик на жилище. След 10 години радиационната схема за отопление стана достъпна за почти всички.



Най-важното предимство на такава система с принудителна циркулация е изкуственото изпомпване на топлина през радиатори и тръби. Помпата може да се монтира или на връщащата линия, или на подаващото устройство.

Отоплителна система с естествена циркулация

Система за отопление със слънчева енергия Схемата с естествена циркулация включва използването на тръби с голям обем, както и инсталирането на резервоар за пренапрежение. Но това не е много удобно. Компенсаторът на разширението обикновено се поставя в най-високата точка на къщата. Една лъчиста отоплителна система с естествена циркулация ще ви спести пари за закупуване на допълнително оборудване. Скъпите помпи, вентилационните отвори и температурните сензори - всичко това не е необходимо за тази система.
Ако имате къща, използвана като дача или тази къща планира да построи дълго време, тогава най-правилното решение ще бъде лъчезарно отопление с естествена циркулация. Вашата къща ще бъде топла, дори ако не слагате мощни помпи, както и скъпа автоматизация.

лъчево отопление
Система за отоплителна система с естествена циркулация

Предимства и недостатъци на радиационната система

Предимства на такава схема като лъчистата отоплителна система на двуетажна къща:

  • прости при проектирането и инсталирането;
  • Благодарение на малкия брой свързващи елементи радиалното разпределение на отоплението е лесна за инсталиране;
  • стабилност в хидравликата;
  • има равномерно затопляне на всички стаи;
  • ако част от тръбата е повредена, тя може да бъде направена без да се нарушава подовото покритие;
  • Регулирането на температурата на въздуха във всяка стая се извършва механично с помощта на електрониката;
  • Радиационното отопление може да бъде оборудвано с най-модерната автоматична система.
  • Благодарение на контролния панел можете лесно да промените температурата на въздуха в помещението.

Недостатъци на такава система като лъчисто отопление у дома:

  • висока цена на материалите;

необходимостта да се разпредели пространство за специален шкаф или колектор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Избор на отоплителна системаИзбор на отоплителна система
Отоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариантОтоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариант
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Радиационна система за нагряване на индивидуалния подход към всяка отоплителна веригаРадиационна система за нагряване на индивидуалния подход към всяка отоплителна верига
Схема и характеристики на еднотръбната отоплителна системаСхема и характеристики на еднотръбната отоплителна система
» » Система за отоплителна централа
© 2021 BggeHat.com