Свързване на радиатори с еднотръбна отоплителна система

При инсталирането на радиатори се използват няколко метода за свързване към обща отоплителна мрежа. По правило няма значителни разлики между тях, всички те се използват в зависимост от приложимата схема на отоплителната мрежа. Но системата с една тръба има редица значителни предимства.

ДИАГОНАЛНА СВЪРЗВАНЕ

С тази връзка на отоплителния радиатор основният вход е разположен отгоре от едната страна на акумулатора, а вторият изход на дъното от другата страна на радиатора. Смята се, че тази схема на свързване на отоплителната акумулаторна батерия е по-ефективна от позицията на топлопредаване. Тази система се препоръчва за големи радиатори (12 или повече секции).

НАМАЛЯВАНЕ НА БАТЕРИЯТА

Тази система за свързване на отоплителните радиатори се счита за най-малко ефективния пренос на топлина сред всички налични опции. Този тип свързване обаче често се използва в затворени отоплителни системи на собствените си домове. Основната причина - при по-ниската връзка на тръбата е лесно да се скрият връзките, особено когато се използва специална батерия с по-ниска връзка към мрежата. Този тип тръби могат лесно да бъдат прикрити под подложката или просто да поставите под замазка под пода.

Свързване на радиатори с еднотръбна отоплителна система Leningradka - най-надеждната и проста схема за отоплителната система. Просто монтирайте тръбопровода и свържете радиаторите. В този случай подаването към радиатора и връщащият поток се прехвърлят на една тръба. Основното предимство на тази система е възможността едновременно да се свържат няколко източника на топлинна енергия. Само една тръба, така че се нуждаете от един байпас към бойлера и един в тръбата.



Незначителни недостатъци

- Радиаторите могат да бъдат свързани само по долния метод.

- Голяма температурна разлика на последния и първия радиатор на тази система с единични тръби може да достигне 10 градуса. Ето защо най-добре е да поставите чугунени батерии върху такава система. Те нямат толкова голямо разсейване на топлината и в резултат на това има понижаване на температурата до 5 градуса. Алуминиевите радиатори имат висок коефициент на топлопреминаване и голяма температурна разлика в системата.

Благодарение на използването на помпата циркулацията ще се подобри и температурната разлика ще стане незначителна.

Свързване на радиатори за еднотръбно отопление на видео и снимки са представени в нашата статия, която също описва основните параметри и предимства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Начини за свързване на радиаториНачини за свързване на радиатори
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Как да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзкиКак да свържете правилно отоплителната батерия и типовете връзки
Радиатори и обща информация за батериитеРадиатори и обща информация за батериите
Стоманени радиаториСтоманени радиатори
Фитинги и аксесоари за отоплителни радиаториФитинги и аксесоари за отоплителни радиатори
Устройството на отоплителния радиаторУстройството на отоплителния радиатор
Тръбопроводи на радиатори с полипропиленТръбопроводи на радиатори с полипропилен
Как да изберем размерите на радиаторите?Как да изберем размерите на радиаторите?
» » Свързване на радиатори с еднотръбна отоплителна система
© 2021 BggeHat.com