Диаграма на двутръбна отоплителна система с естествена циркулация

Съвременните хора, живеещи в жилищни сгради, не мислят за това коя система проектира и монтира отоплението си - еднотръбна или двутръбна. За тези, които са решили самостоятелно да изградят собствен дом, е необходимо внимателно да проучите съществуващите опции за отопление и да изберете този, който е най-подходящ за конкретните условия.

Използването на двутръбна система прави възможно постигането на равномерно разпределение на охлаждащата течност в мрежата и фина настройка на отделните нагревателни възли колкото се може повече, в зависимост от предназначението на тази стая. (Виж също: Система за отопление на колектора)

Двупроводни вериги с естествена циркулация



Фигура 1


На фиг. 1 показва диаграма на двутръбна отоплителна система, използваща долно окабеляване с естествен охлаждащ поток.

В такава система, вода от източника на топлина влиза тръбата за подаване на багажника се изхвърлят в мазето или простираща се по пода на първия етаж, а след това има разпределение на охлаждащата течност през щранг от тях - с радиаторите. Отработената охлаждаща течност влиза в тръбопровода за връщане, който е разположен на същото място като захранването.

Отстраняването на въздухопровода от системата се извършва или с помощта на Mayevsky кранове, или с въздухопровода, свързващ разширителния резервоар и захранващите тръби. За по-ефективно изпускане на въздух, главните тръбопроводи трябва да бъдат поставени в съответствие със склоновете по течението на охлаждащата течност. (Виж също: Отоплителни системи за многоетажни сгради)

Предимствата на долното окабеляване преди горната част са по-малките топлинни загуби, възможността за експлоатация на долните етажи с недовършени горни или при извършване на ремонтни работи в тях.

При горното окабеляване основните тръби се монтират над нивото на отоплителните уреди, както е показано на фиг.2.


Фигура 2


В тази система топлопреносната среда се захранва от котела нагоре към захранващата тръба, откъдето се издига надолу по тръбите към радиаторите. Охладената охлаждаща течност влиза в тръбопровода за връщане, разположен в сутерена или на пода на долния етаж, ако е възможно да се осигури необходимата отклонение. Отстраняването на въздуха в тази система се извършва с помощта на разширителен резервоар. (Виж също: Избор на отоплителна система)

Предимствата на тази система включват лекота на премахване на въздуха без използване на ръчен труд и инсталиране на въздушна тръба. Също така, главата в подаващите ролки е по-висока, отколкото в описаната по-горе система за отопление.

Двупроводни системи с принудителна циркулация


При двутръбни вертикални системи, използващи циркулационна помпа, могат да се използват както схеми на дъното, така и горната схема на свързване. Устройството на тези системи е подобно на устройството на системи с естествен ток на охлаждащата течност и се отличава с наличието на циркулационна помпа. Значителното налягане, което се създава чрез помпата, позволява да се намали диаметърът на тръбите.


Схема с долно окабеляване
Схема с долно окабеляване


Схема с горните кабели
Схема с горните кабели


Хоризонталните двутръбни системи са:

а)

б) с преминаващо движение на охлаждащата течност,

в) колектор.

В системата на мъртвата система циркулационната верига на всеки следващ нагревател става все повече и повече, което значително усложнява процеса на настройка в такава система. (Виж също: Карта на сайта)



В схемата с преминаващо движение на охлаждащата течност циркулационните вериги са равни, но дебитът на тръбата се увеличава.

Системата за събиране е най-удобната за настройка, но най-скъпа по отношение на необходимите материали и произведената инсталационна работа.

Модерните котли за отопление на малки сгради често имат помпа и разширителен резервоар. (Виж също: Диаграма на разпределението на жилищното отопление)
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Дву-тръбна отоплителна системаДву-тръбна отоплителна система
Схема за отопление на частна къщаСхема за отопление на частна къща
Отоплителна система с естествена циркулацияОтоплителна система с естествена циркулация
Изчисляване на отоплителната системаИзчисляване на отоплителната система
Диаграма на отопление на двуетажна къщаДиаграма на отопление на двуетажна къща
Еднотръбна отоплителна система на частна къщаЕднотръбна отоплителна система на частна къща
Избор на отоплителна системаИзбор на отоплителна система
Отоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариантОтоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариант
» » Диаграма на двутръбна отоплителна система с естествена циркулация
© 2021 BggeHat.com