Диаграма на отопление на двуетажна къща

Много е важно преди да построите къща, за да определите отоплителната система, вашият комфорт в този студен сезон зависи от него. Схемата за отопление на двуетажна къща трябва да изпълнява функциите си за отопление на сградата без никакви проблеми, зависи от правилния избор на материали и от правилната инсталация. Ако схемата за отопление на двуетажна частна къща е направена от висококачествени материали, тя може да обслужва няколко поколения без нужда от ремонт или подмяна на оборудване. Най-оптималната опция в този момент е водна отоплителна система, тя е подходяща за двуетажни къщи и вили.
схема на отопление на двуетажна къща
Диаграма на отопление на двуетажна къща

Видове отопление на вода за двуетажни къщи

Най-подходящите схеми за отопление на двуетажни къщи с принудителна и естествена циркулация. Отоплителната система с естествена циркулация не зависи от електричеството, което е много удобно в наше време, няма да има различни непредвидени ситуации, свързани с прекъсвания на електрозахранването. При монтажа на системата се използват тръби с голям диаметър и оформлението се извършва под наклон.

схема за отопление на двуетажна частна къща
Отопление на двуетажна къща с естествена циркулация

За отопление на двуетажни къщи е по-подходяща система с принудителна циркулация на топлоносителя. Необходимо е да има отоплителен котел, разширителен резервоар, колектор, тръбопровод и нагревател. Водата в такава схема, двуетажна еднофамилна къща на топлина се разпространява от циркулационната помпа и да се използва за отопление на котела и въглища, дърва за огрев, и керосина, и газ. Можете да направите това и с електричество или друга алтернативна енергия.

отопление оформление на двуетажна къща
Отопление на двуетажна къща с принудителна циркулация

Тръби, използвани за отопление с гореща вода

Ако използвате тръби от стомана, трябва да вземете предвид липсата му - ниска устойчивост на корозия. Техните неръждаеми стомани и поцинковани тръби нямат този недостатък. При инсталирането най-добре е да използвате резбовани връзки. Тръби, изработени от метал в момента, когато се използва схемата на отоплителните инсталации за двуетажна къща, рядко се използват.

Като една от най-надеждните варианти, представляващи отоплението на 2-етажна сграда, схемата използва медни тръби, толерира най-високите температури, както и високото налягане.

Свържете тръбите с мед чрез запояване на високи температури със спойка, съдържаща сребро. При желание те могат да бъдат скрити в стените на къщата, което е много удобно и естетично. Минус тези тръби - най-висока цена, но това е единственият отрицателни, тези тръби са много надеждни и се препоръчват, тъй като когато са правилно монтирани, те служат на няколко поколения собственици на дома, като по този начин няма да се налага да ги или ремонт се променя. Такива тръби са много надеждни и качествени.

проекти за отопление на частна двуетажна къща
Отопление от медни тръби

Пластмасовите тръби имат предимства: те са удобни за монтаж, което може да доведе дори човек без специално образование, което може да спаси прането на вътрешната повърхност на утайката не се забави, и поради това, че няма да бъде достатъчно бързо zabivatsya- устойчиви на корозия. Такива тръби се монтират с помощта на резбовани или пресовани съединения, не се използва заваряване. Недостатък: Коефициентът на термично разширение е доста голям, което може да доведе до изтичане.

отопление двуетажна вила схема
Полимерни нагревателни тръби и фитинги

При проектирането на отоплението на частна двуетажна къща е необходимо да се прецени кои тръби са най-подходящи за тази конструкция, като се вземат предвид аварийните и алтернативните нагрявания. Разбира се, много зависи от материала фактор, но при нагряване е по-добре да не се запазва, защото това се отразява как ще живеят през зимата: ще има студ, или се радват на живота в топлина и уют.

Експертите съветват да се направи избор в полза на меден тръбопровод, той ще служи веренно и искрено на своите собственици от няколко поколения. Нека той и той е по-скъп, но той е надежден.

Диаграми на разпределението на отоплението

В двуетажните къщи се използват такива схеми за отопление: еднотръбна, двутръбна и колекторна. При единична тръба е трудно да се регулира температурата в сградата. Това се дължи на факта, че не е възможно да се покрие един от радиаторите, когато всички други нагреватели работят. Ето защо, когато горещата вода преминава от една батерия в друга, тя се охлажда все повече и повече.

Двуточкова схема на разпределение на отоплението на двуетажна къща е по-подходяща за двуетажни къщи.



Тъй като всяка отоплителна инсталация има две тръби, едната се затопля, а другата - вече е охладена. Тази система се различава от еднотръбната система, тъй като има различна процедура за свързване на отоплителните уреди. Специалистите препоръчват монтирането на регулиращ резервоар пред всеки радиатор.

схема на отопление двуетажна къща видео
Диаграма на двутръбна отоплителна система

За двуетажна къща имаше нормална циркулация на достатъчно разстояние между центъра на котела и горната точка на поточна линия, и можете да сложите на разширителен съд на последния етаж, а не на тавана. Под тавана или под прозорците е поставена тръба за подаване.

При използване на двутръбна схема с естествена циркулация в двуетажна къща е необходимо да се направи дълго загряване на системата.

Поради това се препоръчва да се сложи допълнителна байпас с циркулационна помпа, което значително спестява време при започване на такава система като отоплителен кръг двуетажна къщи, и по този начин в сградата ще бъдат по-равномерно разпределена топлина.

основна схема на отопление двуетажна къща
Отоплителна схема с байпас и помпа

Освен монтаж на радиатори, в два котела с помощта заедно с интегрирана циркулационна помпа може да се инсталира и на системата "топли подове" кърпа едновременно се свързват с два етажа. Експертите съветват решетките на втория етаж да бъдат свързани близо до самия котел.

При извършване на инсталацията е най-добре да се използва системата на лъча и колектора, най-удобно е възможно регулирането на температурата във всички помещения. За всички отоплителни уреди са предвидени две тръби: права и обратна. Колекторите са разположени на всеки етаж, много е важно те да се намират в специално проектиран килер, в който са разположени всички клапани.

план за отопление на двуетажна къща
Комбинирана отоплителна система: радиатори и подово отопление

Колекторни системи

Това е универсална схема за отопление на двуетажно домашно видео на устройството, което можете да видите по-долу. Такива системи дават възможност за отопление на двуетажна вила със скрити тръби. Инсталирането е много лесно, така че дори човек може да го направи без специални умения.

схема на двуетажна къща отоплителна система
Схемата на колекторното отопление на двуетажна къща

Отоплението на водата може да се извърши веднага, когато е на един етаж, така че е възможно изобщо, но се препоръчва да поставите котела само на първия етаж, а на втория - да поставите разширителен резервоар. Препоръчва се да се поставят тръби с гореща вода под тавана или под прозореца, т.е. в най-уязвимите места за студен въздух. За всеки радиатор е задължително да се постави отделен контролен вентил.
Избор на нагряване на двуетажна къща, един много важен момент е да се вземе правилното решение, зависи от това колко удобно ще бъде в по-студеното време, колко дълго цяла схема на отопление на къща на два етажа, колко често ще ви се наложи да поправите или да промените тръбите и др. На грешен избор, ако искате да се запишете сега може да се окаже, че имате винаги нещо да се ремонтира, да промени, наемат работници, и следователно да се харчат пари, така че за всички спестявания в този случай не става въпрос.

По-добре е да инсталирате висококачествени тръби, радиатори и други още в самото начало, дори ако това струва повече сега, но ще продължи по-дълго и все пак ще бъде по-евтино в бъдеще. Правилно инсталирана схема на отоплителната система на двуетажна къща, изработена от висококачествени устойчиви материали, ще обслужва няколко поколения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Еднотръбна отоплителна система на частна къщаЕднотръбна отоплителна система на частна къща
Избор на отоплителна системаИзбор на отоплителна система
Схема на отопление двуетажна къщаСхема на отопление двуетажна къща
Отоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариантОтоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариант
Монтаж на отопление в частна къщаМонтаж на отопление в частна къща
Дву-тръбна отоплителна система на частна къщаДву-тръбна отоплителна система на частна къща
Отопление в страната със собствени ръцеОтопление в страната със собствени ръце
» » Диаграма на отопление на двуетажна къща
© 2021 BggeHat.com