Отоплителни кръгове и чертежи

Чертежи на отоплителната система, схеми - всичко това е важен момент, когато процесът на проектиране на отоплителна система е в ход. Тогава следва техническата работа на отоплителните системи, която трябва да е правилна. При чертане на чертеж можете да използвате специални програми за изчертаване на отоплителни кръгове. Все пак, за да е ясно на всеки, символите на отоплителната система се прилагат към него.
аксонометрична диаграма на отоплителната система
Аксонометрична диаграма на отоплителната система

наименования

Всеки елемент на отоплителната система, веригата има свои собствени маркировки.

  • P - системи за захранване, системни инсталации, изпускателни системи;
  • Б - инсталиране на системи;
  • U - въздушни завеси;
  • А - отоплителни тела;

Това бяха маркировки, които засягаха отоплителна система с механична мотивация.

Отоплителната система с принудителна мотивация се характеризира с други символи в отоплителните чертежи:

  • Повдигач на отоплителната система;
  • GTS - основната тръба на отоплителната система;
  • GV - клонът е хоризонтален;
  • К е компенсаторът.

Чертежи за отопление на частна къща с такива маркировки са показани на Фигура 15.4.1. На план-схема на инсталиране на отоплителни системи са представени от точки с диаметри от 1-2 мм.

Секциите на отоплителните системи и техните планове се изпълняват по следния начин:

За вентилационни и отоплителни инсталации:

  • Схема-разположение, план - 1: 400, 1: 800;
  • Раздели и планове - 1:50, 1: 100;

За вентилационни и отоплителни системи:

  • Раздели и планове - 1: 100, 1: 200;
  • Фрагменти от раздели и планове - 1:50, 1: 100;
  • Възлите са 1:20, 1:50;
  • Схеми - 1: 100, 1: 200;

Същите данни, но в образа на подробния тип - 1: 2, 1: 5, 1:10.

Плановете и секциите на отоплителните системи обикновено се комбинират с раздели и планове за вентилационни и климатични системи.

поддръжка отоплителна система предвижда, че при съкращения и плановете на отоплителни системи посочено фактори като: трасиране ос на сградата, а разстоянието между тях, нивото на основните места и чисти подовете по етажите, участъци от тръбопроводи и канали, броят на радиаторни секции, дължината и броя на тръби перки тип и други подробности.

описание на отоплителната система

Името на плановете в този чертеж, подобно на аксонометричната схема на отоплителната система, се прави като "план за маркиране. 3.000 "," Планирайте 3-7 етажа ". Ако два или повече плана са изпълнени на различни нива, но на един и същи етаж, те трябва да се наричат ​​"План 2-2", "План 3-3".



Отоплителните чертежи и вентилационните системи са направени в изометрична челна проекция на аксонометричния тип. На диаграмите елементите на отоплителните системи ще бъдат обозначени с графични стойности на условния тип.

Ако тръбопроводите са прекалено дълги, или тръбопроводите или каналите са твърде сложни, те ще бъдат показани на диаграмата с прекъсвания. Пример за такава схема е Фигура 15.4.8.

На диаграмите компонентите на отоплителната система са представени под формата на графични символи. Преди да се настрои схема за отопление, трябва да се има предвид, че схемите за отопление показват компоненти като тръбопроводи, техните склонове и стойности на диаметъра, такива нагревателни компоненти като решетки и други.

Пример за проектни схеми на отоплителната система ще бъде представен на Фигура 15.4.8, а Фигура 15.4.9 ще покаже пример за схемата на инсталациите на топлоснабдителната система.

Ако сградата е жилищен план, тогава основната схема на отопление обикновено се изпълнява само за подземната му част. За част от надземна сграда тип, схематична диаграма на отоплителната система на подемници и, ако е необходимо, оформление за таван на сградата.

отоплителни чертежи на частна къща
Схема на отоплението

Фигури 15.4.2 до 15.4.4 показват броя сечения и размерите на диаметъра за изчисляване на температурата на въздуха за сгради с два етажа или повече.

схематична схема на отоплението
Изчертаване на обект на отоплителна и вентилационна система

Изчертаването на частната система за отопление и топлоснабдяването обикновено описва подробности като:

  • аксонометрията на отоплителната система на блоковете, помага за управлението на отоплителната система и инсталациите за топлоснабдяване. Тази схема е показана на фигура 15.4.10.
  • Към схемата на възела може да посочите една или друга спецификация. Номерът на възела може да бъде представен в името на контролните възли. Възлите на схемите на отоплителната система и схемите за подаване на топлина на блоковете са показани на Фигура 15.4.11.

Диаграмите на климатичните и вентилационните системи показват данни като:

  • Въздушните канали, стойностите на диаметрите им, количеството въздух, който преминава през тях и другият;
  • Люкове, които са необходими за идентифициране на параметрите на въздуха и нивото на почистване на вентилаторите. Също така на диаграмите са люкове.

Също така чертежът на отоплителната система трябва да включва всички данни, които са необходими при изпълнението на различни работи.

поддръжка на отоплителни системи
Чертежи на климатичната и вентилационна система

Ако в сградата са монтирани два радиатора, номерът на отоплителната система ще бъде посочен в името на схемата. На фигури 15.4.14 и 15.4.15 - описание, примери за проектиране на такива системи като вентилационни системи.

отоплителни чертежи
Изчертаване на основните вентилационни елементи

Отоплителната схема и чертежите, които уточняват правилата за инсталиране на отоплителни системи, представляват не само плановете на централата, но и техните участъци. Тези разфасовки се извършват по схемата в опростена версия, без излишни усложняващи подробности. Фигура 15.4.17 показва диаграма с общ изглед.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни системи за многоетажни сградиОтоплителни системи за многоетажни сгради
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Snip 20405-91 отопление, вентилация, климатизацияSnip 20405-91 отопление, вентилация, климатизация
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Избор на отоплителна системаИзбор на отоплителна система
Диаграма на котелаДиаграма на котела
Как да направите инсталация на отопление в частна къща със собствените си ръце?Как да направите инсталация на отопление в частна къща със собствените си ръце?
» » Отоплителни кръгове и чертежи
© 2021 BggeHat.com