Автоматизация на циркулационната помпа

Изборът на отоплителна система за частна или селска къща е много сериозен и важен момент. Ако сте избрали естествена циркулационна отоплителна система, трябва да знаете, че трябва да инсталирате котел, който е зависим от електричеството. Въпреки това, за тяхната работа, няма абсолютно никаква нужда от непрекъснато снабдяване с електроенергия, което може да бъде осигурено чрез непрекъснато захранване на отоплителна помпа. При нашите условия внезапно прекъсване на електрозахранването може да се случи не толкова рядко, а енергийната зависимост на отоплителната система може да бъде много важен и важен аргумент. Ето защо важен въпрос е автоматизирането на циркулационна отоплителна помпа и специални устройства, които да я осигуряват с енергия.
автоматика за циркулационна помпа за отопление
Автоматизация на циркулационната помпа

Непрекъснатото захранване на отоплителната помпа е, разбира се, важна точка. Не бързайте обаче да избирате отоплителна система, докато не са научили всичките си предимства и недостатъци. Ако вашият избор е спрян на отоплителна система с естествена циркулация на охлаждащата течност, трябва да имате предвид, че има и някои недостатъци. Най-важният недостатък е, че ако няма автоматизация или помпа, системата може да не успее или поне да няма ефективност. Също така, липсата на тези компоненти ще окаже отрицателно влияние върху количеството на консумираното гориво, което означава, че такава система ще ви донесе значителни финансови загуби.

Инсталирането на UPS за отоплителната помпа ще бъде отлично решение за предотвратяване на подобни проблеми.

Инсталирането на UPS за циркулационната помпа не е нужно да се притеснявате, ако електричеството изведнъж се изключи, тъй като такова оборудване е оборудвано с автоматизация. Такова оборудване има батерия за отоплителната помпа, която ще осигури непрекъсната работа на помпи и други летливи компоненти на отоплителната система, ако внезапно се изключи електричество.

ibp за циркулационна помпа за отопление
UPS за циркулационна помпа за отопление

Има и друг начин, който ще създаде всички условия за компонентите на отоплителната система да не губят своята ефективност. Това е дизелов или бензинов генератор. Този метод е по-надежден, но в същото време по-скъп. Въпреки това, дори генераторите имат своите недостатъци: някои такива устройства могат да дадат краткосрочни напрежения на изхода. Това може да доведе до неизправност на някои автоматични компоненти на котела или отоплителната система.

Аксесоари за циркулационни помпи

В допълнение към IPB за отоплителната помпа, ние отбелязваме и други компоненти. А именно - превключвател за налягане, това е един вид таймер за отоплителната помпа.

помпа за рециркулация на водата
Превключвател за налягане


Такъв компонент е необходим, за да може помпата в отоплителната система да работи автоматично. Релето ще включи помпата, ако налягането падне под зададената точка в отоплителната система и ако налягането достигне най-високото ниво, релето автоматично изключва помпата. Релето управлява помпата за отопление. Принципът на действие на такъв компонент е следният. След като потребителят спре разглобяването на водата, налягането в системата се повишава в същия момент до горната маркировка. В този момент, благодарение на това реле, помпата ще се изключи за известно време.

Ако потребителят включи водоснабдяването, то ще започне да тече под налягане, така че нивото на налягане в системата ще започне да спада. Тя ще намалее до достигане на най-ниската точка. В този момент превключвателят за налягане включва циркулационната помпа.

Управлението на циркулационната помпа за отопление също така произвежда термостат. Това е вентил и термодвойка. Термостатът за отоплителната помпа контролира нейната температура. Освен това има и компоненти за отоплителната система, като помпа за рециркулация на вода за автономно отопление.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Схеми за отопление на частна къща и свързващи радиаториСхеми за отопление на частна къща и свързващи радиатори
Отоплителни кръгове с циркулационна помпа и инструкции за тяхното монтиранеОтоплителни кръгове с циркулационна помпа и инструкции за тяхното монтиране
Избор на отоплителна системаИзбор на отоплителна система
Отоплителна система с естествена циркулацияОтоплителна система с естествена циркулация
Помпа за отопление тип, цел и правила за подборПомпа за отопление тип, цел и правила за подбор
Отоплителна система с принудителна циркулацияОтоплителна система с принудителна циркулация
Как да изберем помпа за отопление?Как да изберем помпа за отопление?
Дву-тръбна отоплителна система на частна къщаДву-тръбна отоплителна система на частна къща
» » Автоматизация на циркулационната помпа
© 2021 BggeHat.com