Помпа за отоплителна инсталация за дома и технология

Когато решите да направите отопление в частна къща, трябва да вземете предвид броя квадратни метри. м, както, ако зоната е голям, системата на естествена циркулация на охлаждащата течност просто не могат да се справят със задачата, и ще трябва да настройте помпата на топлина у дома си, което ще помогне за увеличаване на топлоснабдителната система. Най-подходящите за тези цели са различни циркулационни устройства, които ще помогнат за по-ефективното захранване на охлаждащата течност и като цяло отоплението на самата стая.
домашна отоплителна помпа
Циркулационни помпи за отопление на дома

Видове циркулационни помпи

Има два вида циркулационни помпи:

  • суха;
  • Wet.

Помпи сухи

При помпи от този тип роторът не влиза в контакт с вода и работната му повърхност е отделена от електрическия мотор чрез защитни пръстени.

Тези отоплителни помпи, чиито технически характеристики са приемливи, въпреки че правят шум, но са по-ефективни, затова е желателно да се инсталират в отделна стая.

помпи за отопление
Помпа от сух тип

Ако изборът падне върху суха помпа за отопление, трябва да знаете, че създава въздушна турбулентност, така че прахът, който попадне в нея, може да завърши в двигателя и да повреди печатния пръстен. В този случай устройството може да е повредено. За да се избегне това, винаги има тънък воден филм между пръстените, той играе ролята на смазване, предотвратявайки унищожаването на уплътнителните пръстени.
Помпите сухи тип са разделени на три вида:

  • конзола
  • вертикален
  • блок.

И са необходими помпи за вертикално отопление, където трябва да изпомпате голямо количество вода.

Циркулационни помпи мокър тип

помпа за отоплителни характеристики
Циркулационни помпи мокър тип

Разликата им е, че роторът с работното колело се намира в течността, която помпата помпи за отопление, чиито характеристики ще бъдат разгледани по-долу. А частта, в която е разположен електромоторът, е добре запечатана. Тези помпи за отопление 12 волта много подходящ за малки отоплителни системи, освен това, те правят по-малко шум и не се нуждае от поддръжка, следователно, са относително лесни за ремонт, и можете да промените настройките. От недостатъците може да се отбележи ниска ефективност.

Напоследък всички помпи за отопление на къщата са оборудвани с различни "интелигентни" автоматизации, благодарение на които можете да превключвате нивото на намотките и да увеличавате производителността.



Такива модели са подходящи, когато има стабилно или леко променливо ниво на потребление на вода. Благодарение на поетапното настройване е възможно да се спести значителна енергия, като се избере най-подходящият за тази структура начин.

Правилната монтаж на циркулационната помпа

Когато инсталирате помпата, трябва да изберете правилното местоположение, в противен случай трябва да поправите помпата за отопление. За тази цел ще е необходимо да откриете къде е прекомерно хидравличното налягане в смукателната зона на водата. Има няколко начина за изкуствено симулиране на това състояние.

  • 1 начин. Необходимо е да издигнете резервоара за разширение на 80 см от най-високата точка на вашия тръбопровод. Можете да поставите разширителния резервоар на тавана, но след това той трябва да бъде изолиран за зимата.
  • 2 път. Трансфер на тръбата за разширителен резервоар от подаващата тръба на подаващата тръба и я свържете в обратния тръбопровод. В резултат на това ще се създадат идеални условия за създаване на принудителна циркулация.
  • 3 начина. Нарежете помпата в захранващата линия. Това се извършва зад входната точка на водата в резервоара за разширение. Този метод се изпълнява само когато има пълна увереност, че този модел на оборудване ще издържи на най-високата температура на охлаждащата течност.

При инсталиране на циркулационна помпа е много важно правилно да се изчисли мощността на двигателя и застроена площ, в която ще бъде инсталиран на помпата за отопление в апартамента, тъй като ако отоплителната система за удар двигателят на висока мощност, тръбите са постоянно вдигат шум, като в него няма да се справи със своята задача.

Препоръчваме да се чете: автоматизация на циркулационна помпа за отопление

Преди да инсталирате такива устройства като отоплителни помпи с ниска мощност, трябва да знаете колко вода ще премине през котела за една минута и също така да вземете предвид диаметъра на тръбите и скоростта на движение на водата. Във всеки случай ще бъдете подканени от инструкциите и специалистите.

За изпомпване на водата от отоплителната система - за отопление се използва ръчна помпа. Най-добре е да използвате ръчна помпа за отоплителна система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление ЛенинградскаяОтопление Ленинградская
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Циркулационна помпа за отоплениеЦиркулационна помпа за отопление
Изчисляване на отоплителната системаИзчисляване на отоплителната система
Отоплителна система с естествена циркулацияОтоплителна система с естествена циркулация
Циркулационните помпи за отопление как да изберем във вашата частна къща?Циркулационните помпи за отопление как да изберем във вашата частна къща?
Помпа за отопление тип, цел и правила за подборПомпа за отопление тип, цел и правила за подбор
Как да изберем помпа за отопление?Как да изберем помпа за отопление?
Помпа за котелПомпа за котел
Изчисляване на помпата за отоплениеИзчисляване на помпата за отопление
» » Помпа за отоплителна инсталация за дома и технология
© 2021 BggeHat.com