Класификация и приложение на дренажните помпи

В съвременния пазар има голям брой модели дренажни помпи за решаване на различни задачи. Изборът на най-добрия вариант трябва да бъде придружен от отчитане на всички характеристики на оборудването и целите на неговото използване. Пазарът предлага голям брой фалшификати с лошо качество, които могат да се разпаднат в началните етапи на използване. Първият и може би основният критерий за избор на дренажна помпа трябва да бъде името на производителя. Днес продуктите на италиански и немски компании станаха един от лидерите на този сегмент на пазара. От тези европейски страни се доставят евтини и в същото време висококачествени дренажни помпи.

Съгласно критерия за предвидената употреба дренажните помпи се класифицират в повърхностни и подводни помпи. Помпи от първата група се използват за извличане на вода от по-малки резервоари. Потопяеми модели се използват главно за почистване на дълбоки съдове и за отстраняване на големи наводнения.

Въпреки различната класификация, дренажните помпи се използват преди всичко за дренаж. В този случай марката и вида на оборудването се избират в зависимост от нивото на замърсяване и дълбочината на почистваната област. Възможно е да се купи дренажна помпа днес в хипермаркета на машини за дома и дачи th360.ru. Специалистите ще ви помогнат да изберете най-подходящия вариант.



Дренажни помпи могат да се произвеждат и в специални модели, които се използват при работа на отдалечени места от града. Специфичността на такова оборудване е, че той работи с дизелово гориво, а не с електричество. При избора на помпа е необходимо също така да се обърне внимание на наличието на защита срещу "сухо спиране", чиито условия се формират, когато нивото на водата падне под нивото на засмукване на помпата. В резултат на сухия удар се засмуква един въздух, което води до прегряване на оборудването, което, разбира се, създава условия за излизане на оборудването от работно състояние.

Към днешна дата най-търсената и надеждна система за защита е пластмасов скок, който, когато нивото на водата падне, затваря контактите само по себе си и изключва оборудването. Когато водата се повдигне, ключалката се освобождава и помпата започва да работи. Такава система позволява отдалечената дренажна помпа да работи дълго време в работен режим, без да е необходимо да се следи работния режим.

Много от дренажните помпи покупка за решаване на нестандартни задачи, например, поливане градина парцел. Такова оборудване ефективно решава най-разнообразните задачи, но помпите трябва да се използват само при замърсени води в източника. При чиста вода се препоръчва използването на по-прости и по-малко взискателни механизми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изтеглете помпатаИзтеглете помпата
Избор на канализационна помпаИзбор на канализационна помпа
Помпа за отоплителна инсталация за дома и технологияПомпа за отоплителна инсталация за дома и технология
Дренажна помпа за замърсена водаДренажна помпа за замърсена вода
Потопяема помпа бебеПотопяема помпа бебе
Дренажната помпа wilo изтичаДренажната помпа wilo изтича
Дълбокопомпена помпаДълбокопомпена помпа
Какво е автобусна помпа и за какво е тя?Какво е автобусна помпа и за какво е тя?
Вода във вашия домВода във вашия дом
Водолейна помпаВодолейна помпа
» » Класификация и приложение на дренажните помпи
© 2021 BggeHat.com