Дренажна помпа за замърсена вода

Дренажна помпа за замърсена водаДренажна помпа за замърсена вода

е оборудване, което позволява изпомпване на вода (без абразивни елементи) от различни видове резервоари, кладенци и резервоари. Често се среща в пречиствателните станции и специалните дренажни системи, с помощта на помпи е лесно да се изпомпва вода от наводнен сутерен или басейн.

Дренажните помпи се различават по два критерия: максималната височина на повдигане на водата и температурата, които по правило не надвишават 40 градуса. Освен това те се класифицират по тип:

  • Потопяема.
  • Барел.
  • Surface.
  • Проектирани за използване в канализацията.

Помпи с плаващ прекъсвач

Помпи с плаващ прекъсвачНай-често използваната дренажна помпа с плаващ прекъсвач се използва в крайградската зона за изпомпване на вода по време на пролетното наводнение. Той е универсален (може да се използва за битови и промишлени работи) и е оборудван с автоматична функция за включване / изключване. Дизайнните характеристики позволяват изпомпване на чиста вода и течност с твърди примеси, чийто размер не трябва да надвишава пет милиметра, с изключение на камъни и метални предмети.

Видове и предназначение на дренажни помпи

Сред помпи потопяем тип (което между другото може да се захранва от мрежата 12 волта), заслужава да се отбележат моделите, които са оборудвани със специални ножове за смилане на големи частици при изпомпване на вода.

Барабанни помпи се използват за извличане на вода от различни контейнери. Без тях не правете, когато поливате градината върху парцела. Устройството работи от електрическата мрежа, дръжката му е фиксирана с превключвател, през който се осъществява контрол.

Повърхностни (или външни) помпи се използват за системи за водоснабдяване, те са необходими за изпомпване на вода от едно място на друго. Вътре в това устройство има специална всмукателна камера, която ви позволява да избирате вода дори от локва.

Помпи за отпадни води се използват за изпомпване на различни видове канализации: от кухни, тоалетни, перални машини и не само. Прилагайте ги само в случаите, когато канализацията не се отстранява в канализационната система чрез гравитация.

Работа на помпи за отпадни води



Начинът, по който дренажната помпа работи за мръсна вода, е както следва:

1. Изтеглените канали се отвеждат от помпата към външна канализационна система, разположена на известно разстояние от къщата.
2. Най-често малка кухина се използва за монтиране на помпи, от които е необходимо да се изпомпва вода.
4. За достъп до апаратурата е работеща в случай на авария, дълбочината на монтаж на дренажната помпа с плавателния прекъсвач трябва да е малка.
5. Уредът се спуска в яма с дренаж, водата се смуче през отвор в дъното, който е защитен със специален филтър.
6. Помпата се включва автоматично. Те се използват не само в ежедневието, но и за промишлени, строителни и технически нужди.

Техническите характеристики на дренажните помпи са ограничени от степента на тяхното замърсяване, което не бива да се превишава.

Производители на дренажни помпи с плаващ прекъсвач

Избирайки дренажна помпа за мръсна вода, трябва да се съсредоточите върху много индикатори, важна роля играе производителят.

Водещите производители на дренажни помпи са италиански и немски компании. Последните предлагат продукти, които по-добре отговарят на критериите за качество.

Например дренажна помпа с плаващ клапан Pedrollo, която има отлични технически характеристики.

  • Pedrollo TOP1 има тегло от 3,9 кг, максимална дължина 7 метра, мощност 250 вата.
  • Pedrollo Dm 20 има същата мощност като предишното устройство, но с голямо тегло (13 кг) и максимална глава (21 метра). Съответно, тъй като цената на такъв модел ще бъде два пъти по-висока, около 14,800 рубли.

Изтеглете помпата WILOНемската фирма WILO предлага на клиентите помпи за мръсна вода, представени от различни модели:

  • WILO TMW 32/8 се използва за сапунена вода (от перални, мивки).
  • За изпомпване на водата с наличие на агресивни химически среди, например кондензация, моделът WILO TMW 32/11 HD е подходящ.
  • Водата ще се изпомпва до минималното ниво чрез помпа Wilo-Drain TMR.

Диапазонът от модели дренажни помпи ви позволява да изберете опция, която напълно отговаря на нуждите на всеки потребител.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изтеглете помпатаИзтеглете помпата
Канализационната помпа за кухнята забравя за запушванията на канализационната система!Канализационната помпа за кухнята забравя за запушванията на канализационната система!
Помпа за котелПомпа за котел
Избор на канализационна помпаИзбор на канализационна помпа
Помпа за отоплителна инсталация за дома и технологияПомпа за отоплителна инсталация за дома и технология
Потопяема помпа бебеПотопяема помпа бебе
Дренажната помпа wilo изтичаДренажната помпа wilo изтича
Дълбокопомпена помпаДълбокопомпена помпа
Класификация и приложение на дренажните помпиКласификация и приложение на дренажните помпи
Водолейна помпаВодолейна помпа
» » Дренажна помпа за замърсена вода
© 2021 BggeHat.com