Канализационната помпа за кухнята забравя за запушванията на канализационната система!

Помпата за отпадни води за кухнята ви позволява да извършвате всякакви опции за препланиране на жилища. Такова оборудване е популярно сред собствениците на апартаменти в високи сгради и частни къщи.

Помпено оборудване за кухнята - канализацията не се нуждае от редовно почистване!

Неудобното разположение на системата за повдигане в много от апартаментите не позволява на собствениците им да инсталират кухненски уреди и уреди, така че отработената течност да напуска гравитацията. Този проблем е съвсем приемлив в наши дни. Достатъчно е да се монтира канална помпа в градски апартамент в кухнята. Такова оборудване е инсталирано без получаване на специални разрешителни. Той осигурява принудителното движение на канализацията през канализационната система и освен това постоянно решава проблемите с запушени дренажни тръби.

Помпата за отпадни води ще помогне в трудни ситуации при планирането

Помпата за отпадни води ще помогне в трудни ситуации при планирането

Такава помпа е незаменима за кардинално преструктуриране на апартамент. Той дава възможност да преместите кухнята или тоалетната в друга стая, без да се притеснявате, че водата няма да мине през тръбите. Също така оборудването за изпомпване на канализацията се използва в случаите, когато кухненската мивка е отдалечена от решетката за голямо разстояние. В такава ситуация гравитационният поток на отводнителите се забавя.

Тук е полезно да се вземе предвид друг факт. Водата се отстранява от мивката, която е наситена с твърди частици, различни замърсители, животински и растителни мазнини. Част от тази маса се утаява ежедневно по вътрешните повърхности на тръбите. Това води до стесняване на лумена на отпадъчните продукти. След няколко години работа е необходимо да се почисти канализационната система. Изключването на такъв процес е приятно и лесно, разбира се, е трудно.

Необходимостта от редовно почистване на канализационната система изчезва, ако има инсталирана помпа, която изпомпва водата от мивката.

Описаното оборудване се използва не само в кухнята. Той също така решава проблемите с дренажа от ваната, мивката и тоалетната чиния в тоалетната. Течността след хигиеничните процедури е замърсена с отпадъци от тоалетна хартия, коса, фекални маси. При недостатъчно отклонение на тръбопровода за отточни води канализационната система често се запушва.

Канализационна помпа за тоалетна

Канализационна помпа за тоалетна

Помпата за мивката в тоалетната, тоалетната купа се справя със задачите си и в този случай. За баня обаче често е необходимо да се купува помпена единица от различен тип, която е в състояние ефективно да смила горепосочените примеси. Такива устройства могат да бъдат самостоятелни или вградени. Те са по-мощни от кухненските помпи. Основната им характеристика е наличието на специален механизъм за раздробяване, който безпроблемно смила фекалии, хартия и други твърди частици.

Помпи за дренаж - какви са те?

Канализационните възли за кухнята са разделени на няколко вида. Производителите предлагат на потребителите следните видове инсталации:

  • санитарен,
  • неподвижен
  • канализационни станции.

Най-често се използва санитарна помпа за кухнята. Структурно е съвсем просто. Неговите основни компоненти - корпуса механизъм мембранния клапан (изпомпване устройство), отвор или въглероден филтър, двигателя и системата за неговото стартиране, технологични отвори (простиращи, входящ). В санитарната помпа няма хеликоптер. Случаите на такива кухненски уреди обикновено се изработват от твърда и високотехнологична пластмаса. Тя осигурява плътността на помпата. Поради това жилището е надеждно защитено от неприятни миризми на отпадни води.

Санитарна помпа, инсталирана в кухнята

Санитарна помпа, инсталирана в кухнята

Обикновените санитарни помпи в повечето случаи имат само една отклоняваща тръба за принудително оттичане на вода от мивката (те са монтирани до нея). Лесно е да се намери по-скъпа помпа с няколко входа. Те могат да бъдат свързани не само с мивка, но и с миялна машина, пералня, както и с всяко друго кухненско оборудване. Неговият брой е ограничен само от броя на дюзите.



Санитарните помпи се класифицират като енергоспестяващо оборудване (консумират минимално количество електроенергия за работа). Те са много компактни, лесни за монтиране и демонтиране. Благодарение на това санзусите могат да бъдат извадени от мивката по всяко време и прехвърлени в друг източник на отпадъчна течност. Недостатъци на такова оборудване:

  • Caprice на санитарни помпи. Много модели на такива устройства се счупят, когато изсъхнат, работят със силно замърсени канализации.
  • Невъзможността за изтичане на вода с температура над + 40-50 ° С. Горещият дренаж незабавно изключва помпата.
  • Спрете устройството, когато електричеството е прекъснато.

На Съвета. Преди да използвате помпата за отпадни води, внимателно прочетете инструкциите за експлоатация. Това ще ви спести от много проблеми. Инструкциите ясно посочват мивките (температура, ниво на замърсяване) на помпата.

Стационарните помпи се изпълняват под формата на специален резервоар с относително малки размери. Те са разположени на разстояние от мивката, мивки (обикновено в отделна стая, където водоснабдяването и канализационната система са свързани). Такова оборудване може да отделя канали с висока температура (до 70-75 °), позволява се да се свържат няколко водопроводни устройства към него. Стационарните единици за източване на водата са по-мощни от санитарните и почти винаги са оборудвани с механизъм за раздробяване. Поради това те се използват за свързване със санитарията в тоалетните и баните.

Канална помпа под мивката

Канална помпа под мивката

Канализационните станции в жилища с високи сгради рядко се използват. Те се препоръчват за използване в частни жилища, вили страни, където има необходимост за транспортиране на отпадъци на дълги (100 м) разстояние и възхода на замърсена вода до височина от 10 м. Тези единици са оборудвани с трошачки задължително да има висок капацитет. Те функционират в постоянен режим (без разединяване) и са свързани едновременно с всички санитарни устройства на жилището.

Инсталиране на помпата сами - възможно ли е?

Санитните помпи за кухни са лесни за монтиране и свързване. Не са необходими услуги от специалисти в областта на водопроводната инсталация. Всеки производител на помпено оборудване му предоставя разбираема и много подробна инструкция. Достатъчно е домашният майстор да се запознае с предложеното ръководство и да извърши инсталирането на помпата за кратко време.

За да улесним този процес, изготвихме няколко полезни препоръки за Вас:

  1. 1. участък от газопровода, на която входа на помпата за течността на отпадъци от санитарна арматура в банята или в кухнята, трябва да има 3-4 см отклонение на метър.
  2. 2. Уверете се, че сте монтирали въздушните клапани за разширени (2,5 м) повече секции от дренажните тръби, които са под изхода на помпата.
  3. 3. При инсталиране на 2-3 помпи в апартамент (поотделно за различни помещения и санитарно оборудване), се забранява да ги комбинирате в изхода на една главна линия. Всяка помпа трябва да има собствен изход в канализационната тръба. Това е важно.
  4. 4. Между тръбата и помпата трябва да се монтират тръби от полимерни материали. Те имат необходимата сила. Гофрираните тръби за източване не могат да се използват. Изпомпващото кухненско оборудване просто ще ги разкъса (помпата на работното място създава доста сериозен натиск).

И още нещо. Помпи, които консумират до 1,5 kW мощност, са свързани към стандартен електрически контакт. Но по-мощните устройства трябва да бъдат захранвани от отделен кабел и задължително трябва да инсталират защитно устройство за изключване или предпазител.

Популярни модели на механизми за кухненски помпи - какво да изберем?

Веднага ще отбележим една характеристика на модерния пазар на помпеното оборудване. Ще бъде трудно да намерите наистина висококачествено и в същото време евтино съоръжение за източване на вода от мивка, тоалетна чиния, мивка или вана. Цените на помпите са доста високи. Но те също така работят при спазване на препоръките на производителя за работа с устройствата дълги и без повреди. Няма да даваме специални съвети за избора на кухненска помпа. Просто решете какъв тип единица имате нужда, за да изчистите съвестта си, проверете сертификата на оборудването и качеството на фитингите, които се доставят с комплекта.

Можем да различим няколко модела кухненски помпи, които са търсени сред местните потребители. Може би това ще улесни вашия избор. Подобни помпи получиха положителна обратна връзка от руснаците:

  • SaniSpeed ​​(производител - SFA). Европейски продукти с прилично качество. Препоръчва се за монтаж в кухни на апартаментни къщи и апартаменти, както и в перални и заведения за обществено хранене. Помпите SaniSpeed ​​имат система за раздробяване, която смачква примесите за готвене.
  • Sololift 2 от Grundfos. Sololift - повечето, може би, популярни помпи. Те се отличават с високо качество на работа и надеждност при работа. При нормални условия на работа (за относително дълъг период) тези помпи работят при температура от + 50 °. Предоставя се краткосрочно преминаване (5-10 минути) на топлата вода (до + 75 °) през Sololift за кухнята.

Изберете помпата, която ви подхожда, и никога не мислете за нуждата почистване на канализацията в къщата или апартамента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да източим канализацията в къщатаКак да източим канализацията в къщата
Изчисляване на помпата за отоплениеИзчисляване на помпата за отопление
Канализационни помпени станции cnsКанализационни помпени станции cns
Дренажна помпа за замърсена водаДренажна помпа за замърсена вода
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Потопяема помпа бебеПотопяема помпа бебе
Автономна канализация модерно решение за частна къщаАвтономна канализация модерно решение за частна къща
Дренажната помпа wilo изтичаДренажната помпа wilo изтича
Септична медузаСептична медуза
» » Канализационната помпа за кухнята забравя за запушванията на канализационната система!
© 2021 BggeHat.com