Как да направите канализация в частна и селска къща

Често в селските райони няма централизирана канализационна система и когато собствениците на парцели в селото са взети за изграждане на собствена къща, те трябва самостоятелно да разработят проект за канализационна система в частна къща и да я инсталират.

Характеристики на канализационната инсталация в къщата

За да се гарантира най-удобните условия на живот, необходими за да се гарантира, че канализацията уплътнител в частна къща в селото е извършена с максимално отчитане на всички нюанси на системния stokootvedeniya.Kanalizatsionnaya система на частна къща позволява събирането, извозването и обезвреждането на отпадъчните води. Във връзка с този план на подреждане на канализационната система и нейните компоненти са оригинално създадени в ранните етапи на проектиране на частна къща. Такава система е в частна къща е автономно и затова има редица функции, които трябва да бъдат взети предвид при инсталирането на неговите компоненти:

1. Специално внимание трябва да се обърне на закрепването и свързването на решетката към дренажните тръби.

2. При полагане на хоризонтални тръбопроводи в канализацията използвайте ниво и осигурете наклона на тръбопровода под ъгъл 3 ° спрямо хоризонта.

3. При разработването на план за инсталиране на канализационна система се взема предвид, че:

  • монтажа на ремаркета се извършва само отдолу нагоре;
  • При свързването на водопроводните тръби към канализационните тръби се използват специални гумени преходни маншети;
  • на места, където пластмасови тръби минават през стени, се използват твърди ръкави, чийто диаметър трябва да е по-голям от диаметъра на канализационните тръби с не по-малко от 15 мм, а пространството на корпуса е изпълнено с незапалим материал;
  • до довършителните работи и козметичните работи могат да бъдат стартирани само след пълен контрол на инсталираната канализационна система.

Процес на инсталиране на канализация

1. Преди да направи канализация в частна къща с ръцете си neobhodimona първоначален етап на проектиране, за да се произнесе по въпроса за това какво ще се случи с канализацията - те ще се съхраняват, обработват или utilizirovatsya.Poetomu в процеса на проектиране mogutrassmatrivatsya три вида канализационни системи:

  • помийна яма;
  • септична яма;
  • станция за биологични храни.

Устройството за отвеждане на отпадъците ви позволява да извадите малко количество канализация, което трябва периодично да се изважда. От друга страна, такава система е най-проста.



Септичният резервоар е подземно хранилище на отпадъчни води, което включва няколко камери, през които протича оттичането. Преди да стартирате системата, бактериите се поставят в септичния резервоар, осигурявайки безпроблемна работа на цялата система, почистване на отпадъците и дълъг живот на септичния резервоар. Тази система обаче се нуждае и от нея почистване.

Станциите за дълбоко биологично почистване не натрупват замърсяване на отпадъците, а произвеждат тяхното оползотворяване. Такива канализационни системи са оптимални, но не евтини, възможност за частни селски къщи.

2. След избирането на вида на системата се изчисляват всички окопи за канализационни тръби (изчисление на наклона, диаметър, тип тръба) и се определя тяхното разположение. Когато проектът бъде одобрен, можете да започнете да полагате канализационната система.

3. За да направите инсталация вътрешен канализационни тръби, дори когато полагане на основите, които положи ръкава под тръбата и от които след това да се въпроси тръби на закрито и за използване на открито. В помещенията, пластмасови тръби са направени за използване на вода в домакински нужди.

4. Извън същото, доколкото е възможно от пряка настаняване, инсталира външна канализационната система (изкопана и херметически obkladyvaetsya помийна яма или септична яма инсталиран изкопана яма станция или биоремедиацията). След инсталиране на септичен резервоар подредени излиза от последната тръба почистване камера с изпускателния отвор, и пълнене се извършва с шахтата тръби пред кутия филтър с пясък, чакъл или трошен камък.

5. След това връзката между вътрешната и външната канализационна система се осъществява с помощта на изпускателна тръба.

6. След монтирането на канализационната система е напълно проверена надеждността и надеждността, а след това секциите с клоните на тръбите са измазани и облагородявани.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Устройството за изтичане на вода в частната къщаУстройството за изтичане на вода в частната къща
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Проектът за отопление на частна къщаПроектът за отопление на частна къща
Автономно парно отоплениеАвтономно парно отопление
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Автономна канализация модерно решение за частна къщаАвтономна канализация модерно решение за частна къща
Инсталация и видове автономна канализация за собствена къщаИнсталация и видове автономна канализация за собствена къща
Как мога да почистя канализацията в частна къща?Как мога да почистя канализацията в частна къща?
Монтаж на канализационна системаМонтаж на канализационна система
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
» » Как да направите канализация в частна и селска къща
© 2021 BggeHat.com