Автономна канализация модерно решение за частна къща

Появата на канализационната системаИзтичането на отпадъчни води в райони без централна канализация отдавна стана спешно. Изкопаването на канализационната мрежа има последици като:

  • замърсяване на почвата;
  • неприятна миризма;
  • времето, прекарано на чука и капака;
  • бързо запълване;

Решението беше автономна канализация. Той осигурява не само третирането на канализацията, но и възможността за по-нататъшното им използване за напояване на територията.

Автономна канализация в частна къща

Схемата за автономна канализация на частна къщаЧастните къщи вече не са малка сграда с удобства, разположени в двора. Модерната частна къща е комфорт, удобство и модерни уреди. А площта на модерните жилища се е увеличила. И заедно с напредъка, броят на водните единици се увеличава. И собствениците на имотите на системата за автономна канализация са инсталирани, за да използват продуктите от своето препитание и да не вредят на околната среда.

Принципът на работа, почистване на отпадъчните води на растенията, се основава на разцепването на органичната материя във водата, бактериите. Има специални бактерии за канализацията, които се продават като суха маса. Ако достигне до средата, която е оптимална за съществуване, обвивката на микроорганизма се разпада и започва да се активира.

Бактериите за канализационните системи на частни домове са аеробни и анаеробни. Аеробни бактерии за съществуване се нуждаят от наличие на кислород в средата. Анаеробните организми могат да съществуват при условия с минимално съдържание на въздух.



За да се поддържат колониите на първия вид бактерии в съоръженията за пречистване, допълнително е свързан компресор. Това незабавно се отразява на цената на операцията. Този вид бактерии не е необходим, ако не се нуждаете от пълно пречистване на канализацията, за да обслужвате водата. С други думи, ако от автономна канализационна система не се разбира напояване на съседния обект.

Анаеробни бактерии се използват за разграждане на твърди замърсители. Те не премахват неприятния мирис и не обезцветяват течността. Условията за поддържането им обаче са сравнително демократични и не изискват специални допълнения.

Самостоятелна канализационна система

Схемата за автономна канализацияПречиствателната станция за отпадни води е много проста. Състои се от два или три серии свързани контейнери. Резервоарите са изработени от трайна пластмаса с дебелина на стената 15 мм. За да се гарантира, че вибрациите и теглото на почвата не деформират структурата, в нея са осигурени укрепващи елементи с дебелина 20 mm.

Отпадъците влизат в първия контейнер чрез свързана с него канализационна тръба. В първия резервоар, анаеробните бактерии разделят утайката на прах и мътна каша с неприятна миризма. Калта се утаява до дъното и течността се влива в следващия резервоар. Във втория резервоар може да бъде отделен, да се подава в трета, или да се почисти, ако има само два контейнера.

Последният контейнер съдържа аеробни бактерии. Те освежават водата, премахвайки миризмата. Издига се, водата минава през филтъра за чакъл и влиза в напоителната тръба. Оттам можете безопасно да го поставите в почвата.
Ефективността на това растение при изхода 95 на пречистването. С относително ниска цена на резервоари и набор от бактерии, това е отличен резултат.

Автономна канализационна система не изисква специални грижи. При пълнене на първия резервоар от него е необходимо да се изпомпва утайката с помощта на есенна машина. Необходимо е също така да се наблюдават колониите на бактериите и да се попълват в точното време. За зимния период или стагнацията има специални добавки. Можете също така да купите специализирани смеси от бактерии за определени видове замърсяване и да работите в агресивна среда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септични резервоари за вилиСептични резервоари за вили
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Класификация на местните съоръжения за третиранеКласификация на местните съоръжения за третиране
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Септична яма 2Септична яма 2
Септично в банятаСептично в банята
Септична гумаСептична гума
Устройство за технологични канализационни системиУстройство за технологични канализационни системи
Септична ямаСептична яма
» » Автономна канализация модерно решение за частна къща
© 2021 BggeHat.com