Септично в банята

Всички канализации, дори тези, които идват от банята, трябва да бъдат почистени. При отсъствието на централизирана канализационна система всички грижи за изхвърлянето на отпадъчни води се поставят върху раменете на собственика на обекта. И може би най-разумно решение е подреждането на отделен септичен резервоар за баня. В нашия случай, ние ще разгледа възможността, когато ваната е силно отстранен от къщата, така че по-добре да се използва отделна инсталация за рециклиране на отпадъчни води от него, а не да се комбинират няколко вида отпадъчни води и почистват септичните ями като цяло.

Кой септичен резервоар е подходящ за вана

Първо, нека да разгледаме естеството на канализацията, идващи от банята. По принцип това е сив сапун, обогатен със сърфактанти, производни на мастни киселини и триглицериди. Също така малък процент от отпадъчните води - възбудени, кожни и космени включвания. Не смятаме за опция, когато в банята има отделна тоалетна, така че в бъдеще, когато се обмисля изграждането на септичния резервоар, няма да се говори за почистване на черните канали.

Оптималната възможност за автономна канализация на ваната е двукамерен септичен резервоар. Това може да бъде всеки капацитет (ограничен вътре) или какъвто и да е капацитет, съответстващ на неговите параметри на изчислените стойности на обема. Септичен резервоар за вана се изчислява по същия начин като пречиствателна станция от всякакъв друг вид: при скорост на тридневно утаяване на отпадъчните води. Така че, ако за едно пътуване до банята имате около 100 литра, то в случая ще направите mini septic (готово решение), например Triton-Mini и други подобни. Не искате да платите сравнително голяма сума пари за фабричен продукт? След това можете сами да направите инсталация за почистване - същият септичен резервоар, изработен от бетонни пръстени, ще се справи перфектно с присвоените му функции.

Септична схема за банята

По-горе представихме вариант на конструкцията на автономна пречиствателна станция, състояща се от две камери и дренажна кладенеца. За почистване на канализацията от суспендирани онечиствания (включително - от пяна), първата камера е поставен слой от чакъл и пясък, който ще служи като фин механичен филтър, и ще запази значителен процент от суспензии. Когато резервоарът се е запушил и се запуши, скоростта на филтриране ще спадне значително и ще се появи специфична миризма от септичния резервоар. Това ще покаже необходимостта от промяна на запълването или от третирането му с дезинфекционни смеси. През второто канализацията камера допълнително твърдят (утаи фини суспензии), след което крайното пречистване се изпраща към почвата (или за дренаж и полето за филтър - в зависимост от показателите за качество на почвата).

алтернатива

Като алтернатива, може да се използва пречиствателните станции кубически контейнери (пластмаса септичен резервоар не откри проблем) или готови решения е сравнима с ниска производителност, например, за закупуване на Triton-Mini или Micro, което е доста подходящ за пречистване на отпадъчни води от банята. Много от фабричните решения, с които приятно доволен от цената, снабден с плаващ - onaya добре задържа пяната и пулпата, което увеличава живота на тампон живота на филтъра и се подобрява качеството на пречистване на отпадъчни води.

Какви септични резервоари могат да се използват за вана

Кой септичен резервоар е най-подходящ за баня? Въпреки активното насърчаване на станции за дълбоко почистване (като Topas), ние препоръчваме да се ограничим до автономни решения, защото:

  • Топас и други подобни са предназначени за постоянна работа (не са пригодени за банята);
  • те са достатъчно скъпи, за да ги използват изключително за баня;
  • инсталациите са нестабилни с всички последващи последствия

Оказва се, че за една баня е по-добре да се изберат най-простите инсталации, оборудвани с механични филтри и утаителни резервоари, които след това се комбинират с последващо обработване на почвата (отводняване или аериране).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Септична яма 2Септична яма 2
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Септична ямаСептична яма
Кумулативен септичен резервоар за ваканционен домКумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септичен кедърСептичен кедър
Септик ЯлмаСептик Ялма
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
Septic BioSeptic Bio
» » Септично в банята
© 2021 BggeHat.com