Устройството за изтичане на вода в частната къща

Удобният живот в селска къща е немислим и невъзможен без канализация.

В действителност, модерни вили в много отношения не са по-лоши от гледна точка на подобряване на апартаментите. Те мислеха всичко за един комфортен живот: газ, електричество, вода. Но самата наличност на водопроводна тръба естествено предполага ефективна система за отвеждане на отпадъчните води.

Канализационната система в частна къща е може би една от основните задачи, които трябва да бъдат решени от собственика, в допълнение към условията на крайградския живот има друг проблем - бурята канализация в частна къща. Видът на канализационната система е избран от собственика дори в началните етапи на строителство - при изработването на бъдеща селска къща. Изборът се спира на определена система в зависимост от предпочитанията на собственика и техническите характеристики на крайградската зона.

Характеристики и принцип на работа на канализационните системи

Характеристики и принцип на работа на канализационните системи

Канализацията в частна къща е автономна канализационна система, възможна е при изпълнението на няколко, изпитани по време методи. На първо място, необходимо е да се запознаете подробно със съществуващия набор от инсталации, което ще ви помогне да изберете най-добрия вариант. Можете да прочетете отзиви в интернет на тези, които вече са инсталирали на сайта си някакъв вид почистваща система. По принцип тези видове канализационни системи са често срещани:

  • Помпената станция е стар доказан начин за рециклиране на отпадъците, но в същото време не отговаря на изискванията на настоящия момент. Спазването на санитарните норми в този случай ще бъде голям въпрос. Приложимо е за къщи с малки квартали, които не са постоянно пребиваващи;
  • локални системи за почистване - отлична възможност за решаване на проблема с канализацията за селски къщи. Отлично да се справяте със задачата при условие на постоянно пребиваване;
  • капацитет на натрупване на отпадъчни води - пълно съответствие със санитарните и екологичните стандарти, но от недостатъците може да се установи необходимостта от редовно почистване на машинните отпадни води. Този метод ще бъде оптимален за къщи с ниско ниво на консумация на вода.

Как да не се заблуждаваме при избора на система за отводняване на вода

Има достатъчно опции. Най-важното е надеждността на канализационната система и способността за справяне с товара по време на интензивната експлоатация. Операцията на повечето системи се осигурява от дейността на микроорганизмите "аеробни и анаеробни бактерии", които осигуряват обработката на органични съединения. Условието за пълното функциониране на такава система е постоянното осигуряване на "храна" за бактериите. В случая, когато никой не живее дълго в къщата, бактериите умират. Разбира се, възможно е да се поставят нови микроорганизми, но те ще могат да осигурят стабилна работа на системата само след няколко седмици. Ето защо, за селска къща с временно "сезонно" обитаване, би било желателно да се инсталира по-проста система. Тя е от избора на вида на канализационната система и ще зависи от общите разходи за инсталиране на канализационна система в селска къща.

Инсталация на канализационната мрежа

Инсталация на канализационната мрежа

Канализацията в частна къща е автономна система - сложна система, която ви позволява да свързвате водопроводни и септични резервоари с канализационни тръби. Най-добре е да се погрижи инсталацията на системата дори в началния етап на строителството - полагане на основата на бъдещата структура. Възможно е сами да инсталирате системата, тъй като тя е технически подготвена, но пускането в експлоатация на инсталацията на специалисти ще спести от възможни грешки по време на проектирането и самата инсталация. По време на полагането на основата е необходимо да се монтират парчетата стоманена тръба, необходимия диаметър, за да се осигури последващо окабеляване на вече пластмасови канализационни тръби. Сега има голям избор от фирми, предлагащи услуги за инсталиране на канализационни тръби. По време на проектирането на канализационната система, както и по време на монтажа, е необходимо да се вземе предвид наличието на възвратен клапан в него. Неговата роля е трудно да се подценява, осигурява защита от връщането на канализацията в къщата в случай на запушване на самата канализационна система и в случай на преливане. За канализационни тръби с диаметър 50 mm. Има възвратен клапан за системи с размери 50 мм, осигуряващи предотвратяване на движението на отпадни води в обратна посока.

Съответно за тръби с диаметър 110 mm. е монтиран възвратен клапан 110 мм. По този начин при инсталирането на канализационна система за всеки тип пластмасови тръби се използват клапани с подходящ диаметър.

Канализация в частна къща със собствена схема

Канализация в частна къща със собствена схема

Най-често срещаните системи за автономна канализация.

Канализационната система в частна къща детоксифицира и използва продуктите от човешкия живот, които за една къща са проблем от първостепенно значение. В наше време животът в една селска къща е доста популярен, което не може да засегне развитието на канализационните системи от редица добре познати компании. Всяка система се характеризира с различни показатели както на изпълнението, така и на принципа на работа.



Въз основа на тези показатели, разходите за избраната система за предоставяне на автономна канализация за селска къща се формират и зависят и всеки от тях ще се справи с задачата да осигури комфортен и комфортен живот на жителите. Ето преглед на някои от тях:

Канализация AK 47

Неговата работа се осигурява от приложената технология SBR. Отличителното предимство на технологията - пречистването на отпадъчните води всъщност е в същия капацитет. Системата беше високо оценена от обществеността, което отново потвърждава нейната висока ефективност въпреки ниската цена на устройството. Системата ще осигури надеждно функциониране на канализационната система в къщата с броя на хората, живеещи до 7 души. Отстраняване на замърсяването от водни потоци в рамките на един резервоар с помощта на керамичен аератор. Нивото на замърсената вода достига 98, а управлението на процеса се осигурява от специален чип, който дава пълна автоматизация. Системата изисква доставка на източник на електричество, което всъщност може да се счита за единственият недостатък. Консумацията на електроенергия варира от 22 kW / h на месец. Целият цикъл на почистване трае не повече от един ден и се състои от няколко етапа:

  • в първия етап отпадъчната вода преминава през първично пречистване от обекти, които не могат да бъдат разградени, както и отпадъци с големи размери. След това водата преминава в аерационната камера;
  • на втория етап, поради процеса на жизненоважна активност на микроорганизмите, се извършва разлагане на органични отпадъци, получената утайка се смесва;
  • през третия етап се извършва утаяване на третираните води, в резултат на което се образува активна утайка;
  • четвъртият етап завършва процеса на продухване чрез изпомпване на вода с помпа в дренажната система или канавката.

Работата и ремонта на такава система няма да създадат трудности и ако е необходимо, всички компоненти ще бъдат заменени.

Системата за третиране на отпадъчните води на Unilos Astra

Системата има впечатляващ набор от модификации, включващи повече от 10 модела.

Всеки модел се характеризира с различни индикатори за количеството на отработените отпадъчни води, както и за самия процес на почистване. В името на всеки модел има номер, което показва броя на наемателите в къщата, на която е проектирана системата. Инсталирането не е трудно, основното е да следвате препоръчителната последователност, посочена в инструкциите. Доста популярен и популярен, при липса на необходимост от инсталиране на кладенец за филтриране или т.нар. Зона на аериране, всички процеси са концентрирани в един контейнер. Фирмата-производител в допълнение към продажбите осигурява професионална инсталация, в зависимост от специфичните условия на къщата.

Принцип на биологично третиране се прилага в системата, която дава доста добри показатели за изпълнение до 98. Това е запечатан контейнер с няколко отделни отделения, в които има различни процеси, осигуряващи пречистване на замърсената вода:

  • Първият етап - замърсената вода от системата на канализацията достига до приемното отделение, където благодарение на въздушните мехурчета големият отпадък се разбива на по-малки части. В същото време настъпва кислородно насищане на водата, което е необходимо за активността на аеробни бактерии в следващите етапи;
  • Вторият етап включва отстраняване на подготвената вода в следващата камера, където по време на активността на микроорганизмите се извършва пречистване от органични съединения. Тук се формира активна утайка;
  • в третия етап каналът преминава към утаителя, подлага се на механично действие, което води до отделяне на активната утайка от водата;
  • четвъртият етап - пречистената вода се отклонява към определеното място "дренаж или канавка".

Системата на автономна канализационна система "БиоДека"

Той включва пет модела, всеки от които е предназначен за определен брой хора "до осем". Обемът на продукцията варира от 1000 литра на ден до 1500 литра. Самата инсталация е възможна поради следните характеристики:

  • не зависи от вида на почвата;
  • не зависи от нивото на подпочвените води;
  • отсъствие на неприятни миризми;
  • тяло, изработено от пластмаса с висока якост;
  • изхвърлянето на гориво няма да има отрицателно въздействие върху ефективността на системата.

Система TOPAS

Голямо разнообразие от модели ви позволява да изберете системата, която най-добре отговаря на изискванията на отделна къща. Както в случая на други системи, номерът в заглавието показва допустимия брой наематели. Принципът на пречистването на отпадъчните води се основава на бактериално третиране с използване на принудително аериране, което ви позволява да почистите канализацията за относително кратък период от време. Характерна особеност на системата е лесната инсталация и поддръжка. Системата произвежда пречистване на вода до 99, а експлоатационният живот е до 65 години.

Буря канализация

Бурята в частна къща ще помогне да се реши проблемът с излишната вода по време на дъжд или висока вода, като по този начин се избягва наводняването на основата, замъгляване на почвата и наводняване на мазето. Модерни бури канализацията е ефективно средство за защита на вашата къща и парцел. При проектирането на такава система се препоръчва да се вземат под внимание характеристиките на почвата в площадката, нейния състав и да се определи максималният обем на канализацията, което ще помогне да се изчисли необходимия диаметър на бурите. Битовата канализационна система събира дъждовна вода или размразена вода, отвежда я до линеен водопровод, където филтрите се използват за пречистване на вода от суспендирани частици. Монтажът на системата е възможно с използването на пластмаса или бетон, а важна точка е надеждното запечатване на всички шевове и фуги със залепващи вещества.

заключение

заключение

Качествената и ефективна канализация в една селска къща е едно от най-важните условия за комфортен живот. Инсталирането от собствени сили е напълно възможно и няма да направи никакво усилие, но е необходимо да се вземат предвид особеностите на дадена къща - броят на наемателите, постоянно или временно пребиваване. За да не се създават объркване и да се избегнат евентуални грешки, се препоръчва да се изготви предварителен проект на проекта, в който да се вземат предвид най-малките подробности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Канализация в частна къщаКанализация в частна къща
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Устройство за технологични канализационни системиУстройство за технологични канализационни системи
Автономна канализация модерно решение за частна къщаАвтономна канализация модерно решение за частна къща
Sololift за канализацияSololift за канализация
Инсталация и видове автономна канализация за собствена къщаИнсталация и видове автономна канализация за собствена къща
Монтаж на канализационна системаМонтаж на канализационна система
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
Местна база за лечение в частна къщаМестна база за лечение в частна къща
» » Устройството за изтичане на вода в частната къща
© 2021 BggeHat.com