Устройство за технологични канализационни системи

Буря канализацияНеобходимостта от организирано оттичане на вода от покрива се определя не само от естетическите изисквания. Непрекъснати потоци от вода измиват носещите конструкции на сградата. С плоския покрив на водата няма къде да отиде, а тя търси в тавана, влизайки в стаите.

По същия начин неорганизираното отстраняване на дъжд и стопителна вода е изпълнено с прекомерно насищане на почвата с влага. Какво може да доведе до наводняване на мазета, образуване на плесен по стените на къщата, унищожаване на пътната настилка и други нежелани последици. За липса на проблеми имате нужда от устройство буря отпадни води.

Видове битови отпадъчни води и тяхното изчисление

Схемата на бурите отпадни водиБурята от отпадъчни води е разделена на точка и линейна. Използването на точкова канализация се дължи на наличието на плосък покрив. По принцип такива покриви са разположени в промишлени и административни сгради. Но има плоски покриви и многоетажни сгради.

Устройството за тази канализация е направено от спецификациите SNiP. Отклоняването на водата се прави за сметка на малък наклон на основния слой. Инсталираната фуния е свързана с тръба с водна система.
Линейната система е канал, свързан с тръби с улеи от изтичане на водни маси. Устройството от този тип отводняване на водата от покрива е характерно за стръмен покрив.

Съгласно материала на тръбите и фуниите буйният душ може да бъде:

  • пластмаса;
  • азбест;
  • метал.

Последните два вида не се използват в жилищни сгради. Те не са много естетически на вид и имат редица недостатъци. Продуктите от стомана излъчват много шум, когато източват вода. Азбестовите тръби са относително тежки и тяхната инсталация изисква допълнителни усилия.



Всеки тип изтичане на вода подлежи на изчисление. Изчислението се основава на площта на строителството и интензивността на валежите в него. Всяка страна е разделена на зони, всяка от които има свой собствен коефициент на валежи за една година. Тази цифра включва и зимния период, тъй като топенето на сняг, превръщането му във вода, също зарежда канализационни дренажи.

За правилно изчисление е необходимо да се знае площта, наклона на покрива и материала на покритието. Въз основа на всички тези данни се извежда необходимия брой фунии и диаметърът на дренажната тръба. Съгласно същите данни се изчисляват дълбочината и параметрите на душовата табла.

Монтаж на дренажни системи

Инсталиране на канализационни отпадъчни водиПреди полагане на настилката трябва да се монтира канализационна канализация. Под подредени тави, които нарушават целостта на платното. По отношение на завършването на сградата устройството може да работи на последния завой.

За изчисления и инсталиране е по-добре да се свържете с строителните фирми. Тъй като неправилно сглобената система няма да функционира правилно, намалявайки всички трудности.

Инсталацията започва с преброяване на канавката, свързващи елементи за тях, вратовръзки и вътрешни и външни ъгли. Също така е необходимо, въз основа на височината на сградата, да се изчисли изпускателната тръба, нейните връзки и закрепвания. Всички тези елементи могат да бъдат закупени на едно място, със същия цвят и диаметър. По принцип се използват тръби с диаметър 100 mm.

Първоначално, според проекта, улуци са монтирани. Тяхното закрепване зависи от типа на покрива и неговите носещи конструкции. Закрепването на улуци се извършва през 500 мм в специални куки. На тези места фунии са прикрепени към улеите, на които е поставена тръба. На дъното на тръбата има отклоняваща тръба, която служи за изтичане на вода от сградата.

Устройството за канализационна канализация е свързано с монтаж на тави за отводняване на вода. Тавите могат да източват вода от територията в канализационната система, в дерето или в резервоар. Тавите могат да бъдат пластмасови или бетонни. Бетонови тави се използват на места с повишено натоварване. Решетките се монтират по същия начин от стомана или пластмаса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Класификация на местните съоръжения за третиранеКласификация на местните съоръжения за третиране
Буря канализацияБуря канализация
Промишлени отпадъчни води, както и лечениетоПромишлени отпадъчни води, както и лечението
Автономна канализация модерно решение за частна къщаАвтономна канализация модерно решение за частна къща
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Идентифициране на недостатъците на покриваИдентифициране на недостатъците на покрива
Какво трябва да знаете за ЦНС?Какво трябва да знаете за ЦНС?
Буря канализацияБуря канализация
Помпени станции за отпадни води, техните предимстваПомпени станции за отпадни води, техните предимства
» » Устройство за технологични канализационни системи
© 2021 BggeHat.com