Класификация на плоския покрив

Има няколко вида плоски покриви. Те включват експлоатирани, неизползвани, инверсни и конвенционални. Най-сложното конструктивно решение е основата на покрива, чиято добра плътност се дължи до голяма степен на твърдостта. Съответно, слабата твърдост води до нарушаване на целостта на хидроизолацията.

Основата за плоския покрив е твърда повърхност, разположена под наклона и направена при припокриване. Икономическите варианти на плоския покрив осигуряват образуване на профилен лист. За целите на топлоизолацията се използват само тези материали, които имат висока устойчивост на компресия. Възможно е също да се използват меки нагреватели, но в този случай е необходимо да има покривна замазка. За инсталирането на плосък покрив можете да разберете подробно на сайта iso-tak.ru. ISO-TAK предлага фиксиращи системи за плоски покриви.

Високата твърдост на изолацията губи своята стойност с неизползвания плосък покрив, но този критерий просто престава да бъде задължителен, като все още остава фактор за осигуряването на дълъг живот на покрива. Обиколката на неоползотворени покриви е разрешена, но само на специални магистрали, обслужващи еднакво разпределение на товара.



Конвенционалните плоски покриви изглеждат като многослойна конструкция. Един прост покрив се оформя, както следва: основа, парно бариерен слой, изолация, хидроизолация. Параметричният слой служи за предпазване на нагревателя от влиянието на дифузната влага отстрани на помещението. Пароизолацията се състои от битумна полимерна мембрана, подсилена с фибростъкло, или парбариерен филм, който е насложен върху замазки. В същото време ръбовете на такъв материал се отлагат над топлоизолационния слой, приложен към паропреградата. На нагревател поставете покривен килим - материал, изработен от битум.

Топлоизолацията е експандиран полистирол, който веднага произвежда циментова замазка и над него хидроизолационен килим, оформен от два слоя материал. Покривите, с изключение на въздействието върху тях на големи товари, са затворени с хидроизолационен материал, чиито ръбове са фиксирани към лепилото по периметъра.

Ако плановете предвиждат последващо озеленяване на покрива, оптималната опция е инверсионният тип на покрива. При изграждането на такъв покрив, местоположението на изолацията се променя, което "се придвижва" до горната част на хидроизолационния слой, за да предпази последния от механични влияния, прегряване и различен температурен различен формат. Изключително естествено е, че за изолация в такава конструкция се избират материали, избрани от техните характеристики на якост и слаба абсорбция на влага. Освен това хидроизолацията е защитена от множество цикли на размразяване - замразяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Устройство за технологични канализационни системиУстройство за технологични канализационни системи
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Покривна изолацияПокривна изолация
Монтаж на мембранни покривиМонтаж на мембранни покриви
Тен покрив повече, отколкото можете да разберетеТен покрив повече, отколкото можете да разберете
Направете покрив от шистиНаправете покрив от шисти
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
Шполен покрив и видовете муШполен покрив и видовете му
» » Класификация на плоския покрив
© 2021 BggeHat.com