Ремонт на меки покриви

Основното предимство на мекия покрив е ниската цена, добрите експлоатационни качества и относителната лекота при монтажа на такъв покрив.

Най-популярният тип мек покрив се състои от битумна смес, нанесена от двете страни върху повърхност от стъклопласт или полиестерна повърхност. Някои от тях имат допълнително покритие от шисти, слюда или пясък.

Но мекият покрив има своите недостатъци. Под въздействието на температура, слънце и валежи, битумни пукнатини и люспи. Във връзка с това е необходимо да се извършва ремонт на всеки три години. Това изискване се отнася за всички типове меки покриви, включително рула, мембрани и покриви, изработени от меки керемиди. Това е компанията "PRO-монтаж" е ремонт покрив на сгради на достъпна цена. Ако нямате специални умения за ремонт на покрива, трябва да се обърнете към специалисти. На сайта на roofmontag.ru можете да поръчате услуги за ремонт на покриви.

Най-често срещаните видове меки покривни повреди:

- Пукнатини;
- сълзи, омекотяване на мастика;
- пилинг, подхлъзване и сгъване на кръстовища;
- подуване с въздух или вода;
- замръзване или накисване на тавани или топлоизолация.

Последицата от появата на дефекти в покрива е появата на течове.

Изтичанията са разделени на 3 групи:

- Показва се по време на или непосредствено след дъжд. Това обикновено се дължи на механични повреди на покрива, дефектни материали или лошо качество на полагане на мекия покрив.

- Показва се през пролетта, когато снегът се топи. Причините могат да бъдат пукнатини в ставите на плочите и на места, където покривът е в непосредствена близост до парапетите и вентхафта, както и неправилно изпълнени фунии или огради.

- Невинаги, но на случаен принцип. Тук причините могат да бъдат микрокрикове, къси престилки или лошо оборудвани парапети.

Необходимо е редовно да се проверява покривът за дефекти.



През пролетта покривът се проверява за наличието и размера на блистери, омокряне на тавана на горния етаж, фиксиране на престилки и стрехи, хидроизолация на кръстовищата.

През лятото покривът се изследва за мехурчета, степента на напукване, плъзгане на покритието от вертикалните равнини.

През есента проверете отводнителни канали: омокрящи стени, подови стени, места на застой на вода и фуражи за отпадни води.

През зимата се изследват заледяването на покрива, местоположението на утайката и височината на снежната покривка, стъклените лъчи и техните размери, а в улуците се проверяват конфитюри.

Технология на ремонта.

Обхватът на работата, тяхната цена се определя от степента на влошаване на покрива.

Видовете ремонти се разделят на 2 вида: текущи и капиталови.

Работата по текущия ремонт на покрива включва само онези работи, при които не се изисква демонтиране. Те включват подготвяне и ремонт на килима, елиминиране на мехурчета, полагане на нови слоеве, ремонт на фунии, корнизи, парапетни покрития, кръстовища.

Текущите ремонти могат да бъдат извършени чрез поставяне на ново покритие върху старата, както изцяло над цялата покривна площ, така и отчасти с малки парчета в района.

Основен ремонт е най-ефективният, но в същото време скъп вид ремонт. Основната ремонт, в допълнение към пълната подмяна на покритието, включва подмяната на замазката, бариерата срещу пара и изолацията.

Редовните сезонни инспекции на покрива, периодичната поддръжка и използването на съвременни полимерни материали могат значително да увеличат експлоатационния живот на мекия покрив.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на мембранни покривиМонтаж на мембранни покриви
Предимства на херпес зостерПредимства на херпес зостер
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Най-често използваните покривни материалиНай-често използваните покривни материали
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Ефективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покривЕфективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покрив
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
Шполен покрив и видовете муШполен покрив и видовете му
Предимства на композитните плочки и особеностите на тяхната инсталацияПредимства на композитните плочки и особеностите на тяхната инсталация
» » Ремонт на меки покриви
© 2021 BggeHat.com