Хидроизолация на покривни материали и технологии за тяхното приложение

Днес научихме как да произвеждаме и прилагаме много различни материали, които са предназначени за хидроизолация на покриви. Към днешна дата, основните материали за хидроизолация на покрива, да разгледа 6 вида, които се отличават с метода на прилагане, състава, областта на приложение.

Най-новата технология на хидроизолационните покриви са полимерните мембрани, представляващи синтетичен филм, който благодарение на микроперфорацията позволява основата на покрива да "диша". Трябва да се каже, че благодарение на тази микро-вентилация, експлоатационният живот на покривните конструкции се удвоява. Има три вида хидроизолационни полимерни мембрани: супердифузионни, дифузни, антикондензатни.

Що се отнася до първите две, те са универсални. Те могат да се използват за хидроизолация на всеки покрив. Естествено, те имат своите различия. Дифузните мембрани се поставят между отделните ленти с празнина. При свръх-дифузната разлика не се прави.



Antikondensatnye мембраните имат свойството да абсорбират влагата и по този начин да предотвратят появата на кондензация. Основната отличителна черта на хидроизолационните мембрани е фактът, че производителят им гарантира до 30 години експлоатационен живот. Всъщност този материал служи повече от 50 години и не се страхува от никакви метеорологични условия.

Покритието хидроизолация на покрива е известно на всички. Той включва битумни маски, нанесени на покрива от един и половина сантиметра и повече. Недостатъкът е битумът. С течение на времето смолата изсъхва и под влиянието на температурните промени се свива. Тази защита може да продължи до 7 години.
Малко по-дълго можете да се надявате за изолация от битумно-полимерно покритие, което ще предпази покрива на къщата ви до 15 години. Наред с други неща, има чиста битумна гума и полимерни тапи, чийто експлоатационен живот е много повече от изброените.

Има и покривна хидроизолация на покриви. За него носят битум и полимерни лакове, бои, всякакви емулсии. Този материал се използва за предотвратяване на малки пропуски, удължаване на експлоатационния период. Бояджийската хидроизолация се използва за всички видове покриви, където покритието е битуминозен материал. По-често, върху повърхността на плоските покриви се използва водонепропускливост на боядисване. Нанесете с пластмасова щампа или голяма четка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Хидроизолация на покривиХидроизолация на покриви
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Монтаж на мембранни покривиМонтаж на мембранни покриви
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Видове покривиВидове покриви
Покрития и покривиПокрития и покриви
» » Хидроизолация на покривни материали и технологии за тяхното приложение
© 2021 BggeHat.com