Покрития и покриви

Покрития и покриви

Горната част на конструкцията е устойчива на атмосферни влияния. Състои се от лагерни и облицовъчни части. Носещата част изпълнява функции - да възприема натоварванията от валежите, вятъра, собствената си маса и да ги прехвърля на стените и рамката на конструкцията. Компонентите на тази част от покритието могат да бъдат стоманобетонови панели, греди, греди и др.

За хидро- и топлоизолацията, състояща се от покрива и основата, се създава за целта ограждаща част.

В зависимост от използвания материал има покриви: ролка, мастик, листове, плочки, плочки, стомана и др.

На носещата част на покрива се налагат следните изисквания: якост, стабилност. Защитни - не трябва да позволяват влага, имат ниска топлопроводимост, лекота, устойчивост на атмосферни влияния.

Често като покривен материал използвайте азбесто-циментови вълнообразни листове. Те се отличават с висока издържливост, незапалимост, ниска маса. Те имат широко приложение както в промишленото, така и в индивидуалното строителство. Е, можете да разберете как да изчислите покрива, като посетите сайта krovlyakryshi.ru.

От рулонните материали покривите са двуслойни (ако наклонът не е повече от дванадесет градуса), трислойни (ако наклонът е по-малък от дванадесет градуса).



Покриви с използване на полимерни ролкови материали като: бриол, изолиран, полиетиленов филм са подредени, както и покривни материали.

За покриви от стоманобетон се използват покривни масивни покриви.

За класификацията на покривите се използват редица характеристики. С решение: таван, bescherdachnye. По метода на дренажа: вътрешен или външен. В зависимост от вида на покрива: покриви или без покривен слой. По изпълнение: сглобяеми или монтажни.

Наклонените покрития, в които се комбинират конструкциите на тавана и долната повърхност, се наричат ​​комбинирани покриви. Долната им повърхност служи като таван на последния етаж. Такива покрития се състоят от стоманобетонови елементи. Те са разположени плоски, имат наклон от два и половина градуса. При комбинирания отвод на покрива се произвеждат от вътрешни улуци.

Когато се конструират такива покриви, топлина, хидроизолация, вентилационните функции се комбинират в един монтажен елемент. Защо да създадете голям панел.

При избора на вида на комбинирания покрив се отделя специално внимание на климатичните условия в региона, температурния режим на помещенията на сградата. Ако стаята е суха, можете да подредите капак без вентилация.

От покрива може да се организира дренаж. Каква е целта на външните или вътрешните улуци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на покривиХидроизолация на покриви
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Изграждане на покрив със собствените си ръцеИзграждане на покрив със собствените си ръце
Видове покривиВидове покриви
Строителни компонентиСтроителни компоненти
Покривни покрития от гофрокартонПокривни покрития от гофрокартон
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Видове покривиВидове покриви
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
Тънкостта на строителството е позната с гъвкави битумни плочкиТънкостта на строителството е позната с гъвкави битумни плочки
» » Покрития и покриви
© 2021 BggeHat.com