Сгънати твърди покриви

Един от видовете твърди покриви е покривен покривен шев, при който елементите са съединени чрез шевове - шевове.

Видове зъбни връзки

Сгъванията лежат, стоят, единични и двойни, а използването на шев при закрепването на метални листове на покрива зависи от разположението на покрива на покрива и от степента, до която влияят негативните фактори. Например, изправени ръбове се съединяват с ръбовете на стоманени ленти по наклона и лежат - ръбовете, които са в хоризонталната равнина по отношение на рампата.
Сгъванията се търкалят ръчно (с инструменти) или механично (с помощта на електромеханични клещи).

Постоянен двоен шев

Специалните отделни функции се отличават с двоен шев, който се простира над покрива между съседни метални картини, с двойно огъване на ръба. Тази връзка е възможно най-стегната и не позволява влага. В СССР такава сгъвка беше използвана много рядко - трудно е да се изпълни, изискват се специални съоръжения и покривала с висока квалификация. Ето защо, в строежа на "hruschovok" и панел многоетажни къщи използват по-прости ребратни стави, които не осигуряват висока степен на стегнатост, и покривите непрекъснато теча. Днес фалшията отново се използва в покривните работи, тъй като процесът на създаване на шев е опростен.



Покривна инсталация

Всички монтажни работи, свързани с остъкления покрив, се извършват с помощта на скоби, винтове, гвоздеи от поцинкована стомана. Листове покривни са подредени върху плоската повърхност на покрива на Silon и ако градиент над 15 °, по-добре е да се използва летва (Options - 5 х 5 см, максимална терен - 25 см, в противен случай ставата може да се изкриви и счупи собствения си, и като резултат, както и покривни стягане).

Сглобяеми покривни материали

Можете да използвате гънките в кутията, ако като покривен материал се използват листове от поцинкована стомана, мед, алуминий или цинкова сплав или титан и цинк, желязото.

Монтажът на покрива трябва да се вярва само от професионалисти, тъй като дори най-подробните инструкции с чертежи не могат да заменят практическия опит на капитана. Естествено е необходима теоретична основа, поне за да се контролира процесът на извършване на покривни работи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на покривиХидроизолация на покриви
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Видове покривиВидове покриви
Покрития и покривиПокрития и покриви
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
Покривни покритияПокривни покрития
Битумни керемиди популярен покривен материалБитумни керемиди популярен покривен материал
» » Сгънати твърди покриви
© 2021 BggeHat.com