Как да изберем вида покрив за частна къща

как да изберете вида на покриваЕдин от важните елементи на сградата ще бъде покрив. Основната му функция е да предпазва от въздействието на атмосферните фактори. Формата и цветът на покрива оказват значително влияние върху външната страна на къщата. Освен това размерът на полезната площ в тавана зависи от структурата на покрива.

Официални изисквания

Първата стъпка преди избора на къща е да се запознаете с условията за изграждане на поземлен имот. Те имат определени формални изисквания, които са в сила на сайта. Те определят коя къща можем да построим на нашата територия. Може да включва записи, които определят, наред с други неща, броя на етажите на сградата, вида и формата, ъглите на покривните наклони, височината на хребета и цвета на херпес зоната. Ако купим завършен проект у дома преди да получим условия, може да се окаже, че няма да можем да реализираме този проект поради формални изисквания.

Ъгъл на наклона

Основният критерий за разделяне на покривите са ъглите на наклона на кънките. Има плоски покриви и покриви със склонове. Понастоящем къщи с плоски покриви рядко се строят. Трябва да се помни, че покривът на фронтон осигурява естествено отводняване на дъждовна вода и сняг. Поради това проектите на модерни къщи използват покриви с малък ъгъл на наклон. Повечето от проектите на традиционните къщи включват стръмен покрив, който позволява да се оборудват таваните.

Финансов въпрос



Това зависи от сложността на покривната конструкция. Най-прости и в същото време евтини - покривът е челно. Най-скъпият е покривът с много таван. Трябва да се помни, че всички елементи, които усложняват изграждането на покрива и следователно таванът, ще увеличат разходите за изпълнение.

При конструирането на покрив от проста конструкция е лесно да се измери и оцени количеството материал, необходимо за покритието. В случай на многостъпални покриви могат да възникнат много проблеми. Освен това ще се изисква използването на голям брой изолационни материали.

Тип сграда

Формата на покрива определя външния вид на цялата сграда. Това се дължи на архитектурата на сградата и, следователно, зависи от това как къщата е построен във формата на квадрат, правоъгълник или писмо Л. Изборът, има много видове проекти, между другото, фронтон покрив, капандура или mnogoskatnye. Плоските покриви правят сградата по-модерна, а покривът на стената е свързан с традиционния стил.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чертежи на покриваЧертежи на покрива
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Как да изчислим оптималния ъгъл на наклона на покриваКак да изчислим оптималния ъгъл на наклона на покрива
Правила за избор на държатели за снягПравила за избор на държатели за сняг
Как да изберем метален покрив за покрив?Как да изберем метален покрив за покрив?
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Как да изберем проект за изграждане на къща?Как да изберем проект за изграждане на къща?
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Проектът на къщата с перспектива за завършванеПроектът на къщата с перспектива за завършване
» » Как да изберем вида покрив за частна къща
© 2021 BggeHat.com