Външно изтичане

Външно изтичане

Външен дренаж е дренажна система, инсталирана извън къщата. Външната система се използва за оттичане на вода от покрива (с наклон 15). Такава дренажна система включва улуци с наклон от около 2, както и външна дренажна тръба. Тази система работи, както следва: с влиза покрив повърхностните води в канала, а след това - на приема на вода фуния разположен в стрехи в региона от 20 т, и след това се освобождава чрез изтичане тръба, прикрепена към външната стена на сграда, и канализационна или дренаж (възможно. използвайте голям цев).

За достойнствата на външния дренаж може да се припише защитата на покрива, основите и стените на къщата от дъжд. За недостатъците - снегът, падащ от покривите, може да разкъса канавката от анкерните закрепвания. В този случай улуците са инсталирани така, че външните ръбове да не се появяват над равнината, която разширява покривната повърхност. Средата е разположена върху вертикалата под ръба на дренажа.

Улуци за външен дренаж

  • Корнизма, монтиран по надвеса на корниза.
  • парапет, установен в стари сгради, събиращ вода в канавката, разположен между двете стени на парапета (подобно архитектурно решение в съвременното строителство е много рядко). Парапетът се счита за конструктивен елемент на покривите. Такива улуци са направени от метал, вдлъбнатина, в която водата тече от покривите, е покрита с битуминозен материал.
  • канал за улуци, който води водите към парапета или корнизните улуци. Това е един вид мивка в кръстовището на покривните склонове.


Формата на улуците се избира индивидуално в зависимост от дизайна на къщата. Улуците са в следните форми:

  • облекчение
  • квадрат
  • с форма на полукръг

За регионите, засегнати от големи количества валежи, където обилни снеговалежи и проливните дъждове, но къщите са с голяма площ, за да се подобри отводнителни строители препоръчват квадрат корито (тъй като има по-голяма площ на напречното сечение, като по този начин предава повече вода).

Релефните корита се използват само с определена форма на сградата, освен това тази форма защитава изтичането на канавката от листа и други отпадъци.

За да се огъне коритото около ъглите на къщата, ъглите на канавката са включени в комплекта. В ръбовете се поставя капачка. За свързването на няколко канала се използва конектор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да се отцежда?Как правилно да се отцежда?
Резервоар за отводняванеРезервоар за отводняване
Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?Осъществяване и инсталиране на улуци или как да се избегне блатото под стените на къщата?
Дренаж около къщатаДренаж около къщата
Отводняване на водата от обектаОтводняване на водата от обекта
Стенен монтажСтенен монтаж
Отводняването в крайградската зона е най-простият начинОтводняването в крайградската зона е най-простият начин
Покривни улуци със собствени ръцеПокривни улуци със собствени ръце
Как да организираме ефективна дренажна система за фондацията?Как да организираме ефективна дренажна система за фондацията?
Дренажни работиДренажни работи
» » Външно изтичане
© 2021 BggeHat.com