Стенен монтаж

Неподходящият дизайн на дренаж в крайна сметка ще наводни мазето на къщата и помещенията, които са под нивото на земята. Постоянното излагане на влага ще доведе до развитие на влага и черна плесен по стените, освен това целостта на основата ще бъде нарушена, независимо от материала, от който е построена. Унищожаването и образуването на пукнатини в близост до основата се улеснява и от ерозията на почвата в резултат на сезонното покачване на нивото на водата. За да се защити основата на сградата от появата на пукнатини и деформации, е необходимо да се установи подземно дрениране

по целия периметър на структурата.

Какво е отводняване на стени?

Стенен монтаж е инсталирането на затворена тръбопроводна система, разположена под определен склон под най-дълбоката точка в основата на основата. Sightwells, инсталирани на всеки ъгъл на системата, помагат бързо да почистват тръбите от блокиране. В долната част на дренажната система се изгражда събирателно кладенец, където се натрупва излишна влага. Водата навлиза в кладенеца от развалините, които изпускат тръбите заспали. От сглобяемата конструкция, течността се изпуска извън границите на територията на гостоприемството.

Отклоняването на водата може да бъде ускорено по всеки удобен начин. Това позволява да се намали натрупването на подземни води под сградата. За да се изключи проникването на влага под основата, е необходимо да се изгради хидроизолация на основата на къщата.

стенен дренаж

В какви случаи се изисква дренаж?

Устройство за отводняване на основи препоръчително е в следните ситуации:

  1. Често наводняване на мазето и сутерена. Пълна изолация на основата се изисква, когато проектът на подпочвената маса на площадката е на около половин метър под основата на сградата. Клейова почва също така изисква изграждането на дренажна система, както и оборудване, чувствително към повишена влажност, разположени в къщата.
  • Укрепена хидроизолация или подземно дрениране ще подпомогне удължаването на живота на носещите конструкции, ако по време на тестовете се установи агресивно влияние на подпочвените води върху материала, от който е направена основата.
  • Ако поради нередности в системата за преливане, слепият областта на дефект или водни течове, наводнения настъпва редовно полагане на основите, може да се наложи пълна преработка на старата дренажна система или изграждане на нова структура.
  • Липсата на организирана система от тави и отклоняване на подпочвените води.
  • Наличието в близост до къщата на голям открит резервоар, който не осигурява анти-филтрационни мерки.
  • Ако проектът е жилищна сграда ще бъде изградена върху бетонна решетка или задържане на масивни стени, предотвратявайки нормалното отстраняване на подземните и повърхностните води от основата на къщата.
  • Изграждането на къщата е планирано на площадка без наклон, чийто поток от вода е невъзможен или труден.
  • При инсталирането на запълването са направени грешки или са направени с помощта на свободна почва без специална пломба.
  • Тъй като реконструкцията на инсталираната система или изграждането на нова дренажна система е технически трудна задача, дренаж най-добре е да се произвеждат на един от етапите на строителството.

    Сортове за отводняване на стени

    Системи за отвеждане на отпадни води стенен дренаж се класифицират в следните групи:

    • Линеен. Системата е инсталирана по периметъра на сградата и е разположена успоредно на слепи зоната. Той е проектиран за ефективно отстраняване на повърхностните води.
    • Произведени. тук фундамент дренаж е изграден на едно ниво със специална възглавница от пясък, точно под нивото на основната плоча. Цялата вода в този случай ще попадне в канализацията (канализацията) през перфорация и ще се изхвърли в изградения събирателен кладенец.

    сортове отводняване на стени

    Отводнителните системи, на свой ред, са разделени на три категории:

    1. хоризонтален схема. Системата включва дренажна система, водосборна част и участък за засмукване на вода.
  • вертикален схема. Като правила, подобна система се използва в мазето и басейните. За отклоняване на вода вертикалната структура е оборудвана с помпи и свързани с тях кладенци.
  • комбиниран схема. Тази версия на системата се състои от елементи на вертикален и хоризонтален дренаж. Той включва кладенци и тръби.
  • Изисквания за инсталиране и изчисляване на дренажната система

    Дизайн и предварителен проект изчисление отводнителните стени изискват съответствие с определени нюанси:

    • Дренажът на стената е монтиран на половин метър под долната равнина на основата, който прехвърля товара в основата;
    • Наклонът настрани с капан за вода не бива да надвишава 2 см за всеки следващ метър;
    • Разстоянието от външната граница на основната лента на сградата е не по-малко от 1 метър;
    • Контейнерните кладенци трябва да бъдат поставени на всяка ъглова връзка на тръбите, но не по-далеч от 40 метра една от друга по права линия;
    • Нивото на тръбите трябва да бъде над замръзващата дълбочина на почвата;
    • Отводнителната тръба е свързана към кладенеца на ниво от 20 см от дъното. На него трябва да поставите предпазен клапан, който няма да позволи на водата да се върне обратно в системата.


    Преди да започнете инсталирането на тръбопровода, трябва да го направите изчисление долната и горната част на дренажната система. От долната маркировка (кладенец) ще има отводняване на излишната влага от дренажа. Горната стойност се изчислява от наклона на тръбите и тяхната дължина. Обикновено най-горната точка е ъгълът на къщата от другата страна на приемния кладенец.

    За правилното изчисляване на местоположението е необходимо да се измери половината от периметъра на сградата и да се добави към стойността разстоянието до кладенеца. Цифрите се умножават по 2 (индикатора на наклона за всеки метър от дренажната тръба). Изчисленият коефициент ще покаже разликата между точките в сантиметри. Когато инсталацията на тръбите е завършена, трябва да измерите нивото на дълбочината в долната и горната точки. По този начин можете да проверите изчислението. Ако не можете да издържате на оценката, ще трябва да инсталирате дренажна помпа за системата.

    Стъпка по стъпка изпълнение на произведения

    За поетапно изграждане дренажна стена тип ще изисква пясък, както и чист чакъл, геотекстил, PVC тръби и лазерно ниво.

    Първо, окопите се изкопават под определен склон, чиято дълбочина надвишава аналогичния индекс на леглото на основата на къщата. Трябва да се има предвид, че е невъзможно основата да се отвори напълно, работата трябва да се извърши последователно по периметъра на всяка стена. Ако е необходимо, укрепете хидроизолацията на основата.

    По-нататък, дъното на изкопа е внимателно подложен, след което хидравличната опора е сглобена. Глинестата почва се ламинира с развалини, като се пази съответния наклон, за който на дъното се образува пясъчен слой с натрошен камък. Ако почвената чакъл преобладава в местната област, канализацията се инсталира без използването на филтриращ материал. При почви с много глинеста структура, тръбите трябва да бъдат обвити с геотекстил. На площадка с пясъчна основа се включват чакъл и геотекстил.

    След това дренажите са подредени. Диаметърът на PVC тръбите не трябва да е по-малък от 160 см. Не трябва да забравяме съответния наклон, равен на 2 см на 1 метър дренажна тръба. След това всички тръби са свързани една с друга и тръбопроводната система е изпратена в отводнителния кладенец. На всеки ъгъл на сградата са разположени гнезда за наблюдение. Ако желаете, можете да използвате готовите пластмасови конструкции. От горе тръбопроводът е покрит със слой чакъл (около 20 см). Възглавницата от чакъл е покрита с геотекстилен материал, който след това е покрит със слой от пясък и слой от трева.

    За да бъде системата ефективна, се препоръчва да се инсталира канализационна система, която премахва валежите в специални фунии, направени в слепи зони. Водата, събирана в дренажните кладенци, обикновено се използва за напояване на градината и градината или се отвежда към канализационната система.

    Препоръки за монтаж на отводняване на стени

    При извършване на дренажни работи следва да се вземат под внимание следните критерии:

    1. Използването на водни нива или нишки, които са опънати под определен ъгъл, няма да надвишава наклона на тръбопроводната система. Коефициентът на наклона е свързан с диаметъра на водните нива. Колкото по-голямо е напречното сечение на PVC тръбите, толкова по-малък е склонът, който трябва да издържи.
  • Тъй като вътрешните стени на тръбопровода могат да бъдат залепени, трябва да се избягват резки завои. За това се използват два клона, разположени под ъгъл 45 градуса.
  • По време на монтажа на канализационната канализация е важно да се уверите, че тръбите са точно над канала. Stoke водата от покрива ще се извършва в обща кладенец. Системата за буря ще намали натиска върху филтриращия слой на оттичането на стени.
  • Напречното сечение на всички тръби в дренажната система трябва да бъде по-малко от размера на най-малките частици от чакъл.
  • Когато конструирате дренажна система със собствените си ръце, изчисленията за хидравликата могат да бъдат избегнати, по-добре е просто да изберете тръби с диаметър от 110-200 мм.
  • Ако има много завои по тръбопровода, шахтите се монтират през един.
  • Правилният коефициент на наклона, изборът на качествен материал и стъпковият процес на монтаж са основните аспекти, спазването на което допринася за увеличаване на експлоатационния живот на основата на къщата.

    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Наклон на дренажната тръбаНаклон на дренажната тръба
    Изсипете избатаИзсипете избата
    Пръстен отводняванеПръстен отводняване
    Дъжд отводняванеДъжд отводняване
    Как правилно да се отцежда?Как правилно да се отцежда?
    Дренажна канализацияДренажна канализация
    Резервоар за отводняванеРезервоар за отводняване
    Отводняване на основатаОтводняване на основата
    Дренаж около къщатаДренаж около къщата
    Как да премахнем водата от основата на къщата?Как да премахнем водата от основата на къщата?
    » » Стенен монтаж
    © 2021 BggeHat.com