Керемида основа

устройство на фотография на плочкиАко решите да построите къща на земята, която постоянно е подложена на значително подуване и потъване, нарушаването на процеса на полагане на основите с течение на времето може да доведе до унищожаване на структурата на сградата. Такава почва може да се разположи неравномерно, пясъчно, да се измие от плиткото отпадни води.

В повечето случаи почвата се деформира в определено време на годината, когато водата се размразява или замръзва. За да се отървем от такива проблеми, беше разработена специална технология на плочките.

От дълбочината на приземния етаж ще зависи от технологията на полагане на фондацията, която е разделена на неразвити и погребани. За да използвате втория вариант, е необходимо да подготвите яма за дълбочината на пода, минус височината на носещата плоча, която обикновено е равна на 05-07 метра. Така например, ако решите да направите етаж с височина от 0,21 метра, а стените му са над нивото на пода с една трета, трябва да подготвите яма с дълбочина 0,2-0,22 метра. В ямата е необходимо да се изравнят почвата и да се излее слой от развалини от 0,1-0,2 метра отгоре, след това се инсталира мрежа от армировка с дебелина 1,2-1,6 см и се изсипва слой бетон в 0,2-0,25 метра. След като подготвите основата, е необходимо да наложите два слоя хидроизолация от винил или полиетилен. По този начин можете да избегнете влага в мазето и да наводните сградата.

В целия периметър на конструкцията и под носещите стени е необходимо да се изгради фундаментна лента с помощта на кофраж. След това ще трябва да излеете втория слой от бетон и да подравнете подовата повърхност с дъска. На последния етап е необходимо да се положи слой хидроизолация между подовите плочи и основата.



Ако искате да спестите материали и време за строителни работи, най-добре е да използвате перила, които могат да се направят на строителната площадка в цялата област с малки разстояния. Ако в допълнение към основните проблеми със земята, тя все още е обект на изместване, а след това преди изливане на основата, е необходимо да се правят плитки окопи с дълбочина от 20-30 сантиметра, което ще добави твърдост към структурата. По този начин основата на сградата ще бъде още по-надеждна.

Основата на плочките не е вдлъбната

Снимка на основата на плочкитеНа практика основата на незавършен тип е изградена по подобен начин. Разликата е, че дълбочината на ямата ще бъде на земята, а мазето и мазето не са предвидени в строителния план. Този метод се използва на места, където подземните води се намират в близост до повърхността, на места с постоянно замръзване или където почвата замръзва дълбоко в земята.

В този случай, дълбочината на замръзване на почвата ще бъде много по-ниска от основата, така че е необходимо да се изолира сградата отдолу. Това може лесно да се постигне със значителни икономии на материали. Необходимо е да се излее първият слой от бетон съгласно принципа, описан по-горе, а върху хидроизолационния слой на винила е необходимо да се постави пласт от пенопласт. За еднакво натоварване се полага метална мрежа върху получената повърхност. След това всичко се излива с друг слой от бетон и повърхността се изравнява с помощта на замазка.

Големият недостатък на основата на плочките е, че тази технология е скъпа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на основата за заобикалящата средаИзбор на основата за заобикалящата среда
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?
Как се изчислява основата за къщата?Как се изчислява основата за къщата?
Определете оптималната дълбочина на основатаОпределете оптималната дълбочина на основата
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Фондация на глинаФондация на глина
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Тръба за водопровод в земята и за полагане на водаТръба за водопровод в земята и за полагане на вода
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
» » Керемида основа
© 2021 BggeHat.com