Как да изградим основа върху глината?

Ломът е най-разпространеният вид почви в централна Русия. Преди започване на строителните работи е необходимо внимателно да се проучи почвата в мястото, където ще се извърши строителството. Това трябва да се направи, въпреки че вече познавате характеристиките на почвите в съседните райони. На вашия сайт почвата може да бъде съвсем различна.

Ломът е почва с предимно глина и с малко съдържание на пясък. Когато се сравнява глинеста с глина, може да се види, че първата е по-малко лепкава и напълно пластична. Тук на сайта nerudka66.ru можете да купите глинеста на достъпна цена.

Изграждането на фундамент върху глината не е лесна задача. Причината за това е трансформацията, която се случва с глината. В сухо състояние глината е много крехка, влажната глинеста облицовка е много близка, а в замръзнало състояние тя издухва. По тази причина дълбочината на отметката не трябва да надвишава точката на замръзване.

За да се избегне появата на странично налягане, е необходимо да се смажат страничните стени на основата. За да направите това, можете да използвате материали, които осигуряват хлъзгане и дават възможност да се намали нивото на натиска на почвата. Те могат да бъдат полиетиленов филм или битум.

Най-оптималната основа за глината е колонна. При изграждането на тази основа разстоянието между страничните повърхности на колоните се намалява. Освен това тук се използват скосени подпори. Този вариант (технологията TISE) дава възможност да се засили нивото на съпротивление на отблъскващата сила на почвата.



За да се намали замръзването на почвата, тя е изолирана с термоизолационни материали. Отличните топлоизолационни свойства имат слой пяна пластмаса. Също така е необходимо да се създаде дренажна система, която да предпазва почвата от прекомерно намокряне.

В случай на плитка заровена основа, трябва да бъде избрана цялата основа. Това се прави в цялата дълбочина на полагане на основите. Вместо това той поставя някаква нетрупана почва.

За глинестият тип винт на основата, направен върху пилоти, е перфектен. Той не се влияе от измръзване. Основното му предимство е скоростта на ерекция. С тази опция, ерекцията на глината на фондацията не трябва да издържа. Това означава, че веднага след инсталирането на купчинките, трябва да продължите да изграждате сградата. Не трябва да забравяме, че основата на пилотите може да се използва изключително за тежки сгради. Къщата на колоните на това ниво на натоварване не може да устои.

При изграждането на фундамент върху глината успешно използвайте монолитна плоча, направена на пясъчна възглавница. Плюсът на този метод също така е, че не изисква големи разкопки, за да го реализираме.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове разтвори и смеси за зидарияВидове разтвори и смеси за зидария
Отводняване на площадката на глинести почвиОтводняване на площадката на глинести почви
Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?
Отводняването в крайградската зона е най-простият начинОтводняването в крайградската зона е най-простият начин
Как да направите основата за печката в къща и баня?Как да направите основата за печката в къща и баня?
Фондация на глинаФондация на глина
Как и какво да копаем изкопа?Как и какво да копаем изкопа?
Методи за приготвяне на хоросан за зидани пещиМетоди за приготвяне на хоросан за зидани пещи
Как са дървени камини направени от тухли за къщи и вилиКак са дървени камини направени от тухли за къщи и вили
Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работаПолагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа
» » Как да изградим основа върху глината?
© 2021 BggeHat.com