Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа

Вратовръзката е основен атрибут на съвременните строителни и ремонтни работи в къщи и апартаменти. Разбира се, всеки собственик се стреми да извършва работа от този вид възможно най-скоро, печеливша и ефективна, и поради това често се добавя към замазка пясък и цимент микс или пълнител в ролята, която често служи твърди материали. Така например подовата замазка с разширена глина се счита за едно от най-изгодните решения.

Ако планираният слой замазка е планиран да бъде повече от три сантиметра, тогава добър вариант е да се интегрира глина в пясъчния бетон. Освен това процесът на захващане на пода с експандирана глина не е толкова труден, защото вие можете да го направите сами.

Малко за глина

Използва се при изграждането на експандирана глина, включително глина за суха подова настилка, фракциите могат да бъдат разделени на три основни типа:

  1. Натрошен камък. Това е глината със среден размер на смачкване. Като правило този материал се продава в пластмасови торбички или под формата на пластири. Натрошеният камък може да бъде най-добрият вариант за направата на бетон въз основа на него.
  2. Чакъл. Това е гранулирано разнообразие от експандирана глина. Гранулите могат да бъдат от 0,5 до 4 сантиметра. Керамичен чакъл се произвежда с помощта на високотемпературни пещи. Такъв материал, който се появява на светло чрез подуване и изгаряне на глинести скали, има известен тежест. Тя също може да бъде отлична възможност за приготвяне на бетон. Продуктите, които се произвеждат с помощта на глинеста структура от този тип, се отличават с комбинация от лекота и сила, която е толкова важна за оборудването на основите в различни сгради, особено модерни високи сгради.
  3. Пясък. Това е фино-зърнена експандирана глина с частици от около 5 мм или по-малко. Той може да бъде идеално подходящ за производство на лек бетон, който по-късно може да се използва за производство на леки тънки замазки.

Пропорции за производство на експандирана глинена бетонна замазка със собствени ръце

Ако все още сте решили да не се свържете с специалистите, тъй като бетонна подова замазка с разширена глина може да бъде направено сами, важно е да обърнете внимание на такъв въпрос като пропорциите за експандиран глинен бетон. Странно обаче експертите не препоръчват да се търси универсално решение за тази цел, тъй като всяка повърхност изисква индивидуален подход към нея.

Най-популярната пропорция, която се използва за замазка както в жилища, така и в частни къщи е свързването на половината от стандартния пакет от чакъл (25 кг) с 30 кг пясъчен бетон.

Трябва обаче да се отбележи, че за сгради от административен или публичен тип тази опция може да не е подходяща, но за жилищни помещения тя ще бъде оптимална.

Устройството за подова замазка с разширена глина и качеството му директно зависи от правилността на работата. За да смесите сместа, ще ви е необходим смесител и контейнер, които да държат горепосочените количества необходимите вещества. Преди да приготвите разтвора, трябва да подготвите глината. За да направите това, трябва да се излее в контейнер и да се напълни с вода, приблизително един сантиметър над нивото на самия материал.



Тъй като глина има порьозна структура, тя абсорбира течността в себе си и това помага да се увеличи здравината на структурата. След това трябва внимателно да смесите всичко и постепенно да изсипете пясъчния бетон. Когато се смесят, пясъкът от бетон напълно обвива частици от експандирана глина.

Още веднъж, припомняме, че универсалните пропорции за подготовката на смес не съществуват в ежедневните условия: този процес е напълно индивидуален. Естествена подова вратовръзка, разбира се, не е опция за мързеливи. По време на процеса на смесване следвайте разтвора: веднага щом частиците загубят оригиналния си цвят и сместа придобие характерна за цимента сянка, е необходимо да спрете смесването й, тъй като е достигнато оптималното съотношение.

Как да направите подова настилка с експандирана глина

Създаването на подова замазка с разширена глина е процес, чиято точност и коректност ще зависят от допълнителната надеждност и жизнеспособност на вашата основа. Ще ви трябва маяци - алуминиеви метални водачи, през които ще трябва да напълните бетонната ви смес.

Първата стъпка, която ще трябва да бъде приложена, е да се поставят такива маяци в цялата стая на същото ниво. Най-добрият начин да направите това е да приложите лазерното ниво. Такова устройство, което можете да закупите във всеки строителен магазин, и много ви улеснява да извършвате този вид работа.

След като сте избрали необходимото ниво, трябва да попълните знаците по целия периметър на стените, според които ще изравните фаровете малко по-късно. Сигналите трябва да бъдат фиксирани с гъст разтвор от цимент или с алабастърна смес, която бързо се изсушава.

Полагане на замазки

Полагане на замазки

Разстоянието между вашите маяци трябва да бъде избрано в зависимост от инструмента, който ще използвате, за да изгладите сместа. Например, ако размерът на правилата е равен на една метър, между фаровете да оцелеят разстоянието от 60 см. Е, ако искате, доколкото е възможно, за да разпределите равномерно сместа към вратата, е силно препоръчително да се работи за почистване на повърхността от прах и други видове замърсяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изравняване на пода с експандирана глинаИзравняване на пода с експандирана глина
Подравняване на пода чрез метод на сухата замазкаПодравняване на пода чрез метод на сухата замазка
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Керамитен бетон за замазка изисква пропорцииКерамитен бетон за замазка изисква пропорции
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
» » Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа
© 2021 BggeHat.com