Как да изберем основата

В основата е ключов елемент на всяка сграда, а ако се полагат основите не разполага с високо качество, вече по време на строителството на сградата ще се виждат, много недостатъци, които могат да се отразят не само на последващ срок на експлоатация, построени сгради, но дори и да е причината, началото на неговото унищожаване.

Ето защо е необходимо да се вземат на сериозно изграждането на фундамента, толкова по-така, че тази фаза на строителство се предлага в 20 от общо съставен от очакваните разходи, и ако проектът е в наличност и на приземния етаж, след това излизат, а понякога и 30.

Преди определено с възможност за избор на основата трябва да бъде разследван почви, които са на мястото на планираното изграждане на сградата. По време почва разследване, ще разберете какъв подарък почвата на мястото, че понякога се случва, че на мястото, където се предполага, строителството на сградата, има няколко типа на почвата. Най-стабилният от всички съществуващи скални видове е рок, този вид почва не се отмива и не може да бъде подут. Няма да е лошо, ако се намери голяма класическа скала по време на разследването на почвата, в която няма кухини.



Но ако излезе наяве глина, трябва да знаете, че този тип почва по време на тежка слана възвишаем е подложена на силен, по време на размразяване или силен дъжд в достъпни в тези кухини постоянно ще влизат във водата, която по време на студа ще се превърне в лед почвата. Именно този лед ще има разрушителен ефект върху основата, която се намира на такава почва. Замразени лед ще се опита да прокара основал земята, и това ще бъде основната причина за бързото унищожаване на основата, така че ако в момента на проучването ще бъде открит алуминий, а след това на конструкцията на сградата, е желателно да се премести на друго място, където няма да има кухини в почвата.

При вземането на решение как най-добре да се използва в основата, е необходимо да се съсредоточи върху идентифицирани по време на геоложки проучвания от типа на почвата и теглото на бъдещата сграда. Ако възнамерявате да изградите лека структура, можете да изберете колонна основа. Тази основа се характеризира с ниска цена и бърза инсталация. За монтаж на рамки и пяна блок тип къщи, фундамент лента е подходящ. Ако на строителната площадка ще се открие наличието на подпочвени води, най-добре е да се избере конкретен солидна основа, но в основата на такава експозиция, следва да се извършва в продължение на няколко месеца.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнетеИзграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнете
Характеристики на разширителните фуги в основитеХарактеристики на разширителните фуги в основите
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Керемида основаКеремида основа
Кофраж, техните типовеКофраж, техните типове
Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
» » Как да изберем основата
© 2021 BggeHat.com