Изчисляване на основите

Снимка на основата на лентатаИзграждането на къща е сериозна стъпка и трябва да я приемете сериозно. Първо трябва да изчислите основата на къщата. Тухлената конструкция е по-тежка от дървената, а основата трябва да съответства на бъдещото натоварване.

Помислете за бъдещите мебели, покрива и натоварването през зимата. Ако това не стане, тогава в бъдеще можете да очаквате много проблеми до разпадането на сградата.

Изчисляване на цената на фондацията под къщата

Цената се изчислява въз основа на размера на структурата. За да направите това, трябва да умножете размерите, като разберете колко кубчета бетон са необходими. Има малка тайна за спестяванията при купуването на бетон, през зимата цената ще бъде много по-ниска, а през лятото - по-висока. Това се дължи на факта, че през зимата бетонът не се поръчва много и производителите не знаят къде да го направят. Необходимо е да се вземат под внимание количествата фитинги с обвързваща тел, кубичните метри на борда, подготвителната работа, доставката на материалите, трудът и конструкцията на кофража, като се съчетае всичко, ще се получи цената на основата.

Цената на фондацията зависи от материала, от който ще бъде направена:

  • феро-бетон наводнение (лента, монолитна);
  • железобетонни купчини;
  • метални винтове;
  • изграждане на блокове;

Не винаги разтворът виси от собственика. Техните условия за изграждане на фондацията за къщата често диктува почвата. В зоната с вечно замръзване или блатата се събират купчини, в които се поставят къщи. На сухи парцели, използването на свързани с плитки фундаменти.

Изчисляване на основите на тухлена къща

Схема на плитка основаЗа яснота използваме проста формула:
S0 = (Mg / Kc) х1.1.
Елементи от формулата означават:
Mg е общата маса на всички елементи на сградата;
Kc е коефициентът на устойчивост на основата на почвата;
Така е и площта на поддържащата част на фондацията;
Индикатори на коефициента Kc могат да бъдат намерени в спецификациите за почвите.



Дълбочината на основата зависи от климатичния регион. Единственият остава под дълбочината на замръзване. Това е да се гарантира, че вибрациите на почвата не оказват влияние върху стабилността на подметката.

Важна роля при формирането на проекта е нивото на подпочвените води. Това зависи от марката цимент и характеристиките на хидроизолацията. Всички тези параметри оказват значително влияние върху дизайна.

Трудността на това изчисление се състои в разликата в материалите. Тухлени стени могат да означават вътрешни прегради от друг материал. В допълнение, дърво или метал се използва за покрив. В рамките на сградата има много метални и стоманобетонни елементи. Един пример може да служи като прегради за прозорци и врати.

Поради това е по-добре да се зареждат основите на къща, построена с такава технология, за професионалисти. Преди началото на проектните изчисления е необходимо да се извършат поне първоначални проучвателни работи. Те ще покажат качеството на земята и възможността за подкрепа. Без такива данни е невъзможно да се вземе решение за допълнителни показатели.

Изчисляване на основата под дървена къща

Дървената къща е лека и удобна. Ето защо основата за това е по-евтина и трудоемка. Често се прилага колонна основа. За да се изчисли площта на подпомагането, е необходимо да се събере теглото на сградата и да се раздели на броя на предполагаемите елементи. Избирайки оптималния брой рафтове и диаметъра им, изчислението се извършва. При формирането на цената на такава основа е необходимо да се вземе предвид материалът на стелажите. Те могат да бъдат:

  • бетонни тухли;
  • метални стелажи;
  • завийте своето;

Изчисляването на основата под къщата под формата на плоча е приложимо за крехки, плаващи почви. В този случай е необходимо да се вземе предвид теглото на сградата като разпределено натоварване. Изчисляването на разходите включва:

  • изкоп;
  • запълване на изкопа с чакъл;
  • бетониране и армиране;
  • хидроизолация;

Тази опция е най-скъпата за изграждане на дървена сграда. Следователно приложението му е обусловено от необходимост, не от желание.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се изчислява основата за къщата?Как се изчислява основата за къщата?
Определете оптималната дълбочина на основатаОпределете оптималната дълбочина на основата
Как да изчислим цимента за кубчета бетон?Как да изчислим цимента за кубчета бетон?
Изчисляване на основата на лентатаИзчисляване на основата на лентата
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Програма за проектиране и изчисляване на фондациятаПрограма за проектиране и изчисляване на фондацията
Есента и зимата са подходящо време за строителствоЕсента и зимата са подходящо време за строителство
Как да изградим къщата си през зимата?Как да изградим къщата си през зимата?
Дървена къща, когато е по-добре да се построиДървена къща, когато е по-добре да се построи
» » Изчисляване на основите
© 2021 BggeHat.com