Изграждане на фундамент с колонна лента

Изграждане на фундамент с колонна лента

Има няколко типа фондации. В тази статия ще се разгледа по-подробно фундамент с колонна лента. Само колонна основа за строителство не винаги може да се използва. Основното противопоказание е порода почва. Ако е по-точен, просто е нереалистично да се направи торф, кацане, глина или хоризонтално движещи се земя. Но изграждането на колоно-лентови фундаменти в такива случаи е напълно възможно и е доста лесно и лесно да се изгради един проект къща с такава основа.

Технологични характеристики

Колонната основа е същата колонна основа, но подсилена с лента за подкрепа. Ако тя отсъства, тя се заменя със самата структура. Вярно е, че наличието на допълнителна лента за подкрепа дава няколко допълнителни предимства:

1. Връзките между опорите дават по-стабилна и надеждна конструкция. Това е особено важно за къщите на техните дървени трупи и дървен материал или панел, т.е. за сгради с не-твърди стени.
2. Подложката на бъдещето на къщата е затворена, което означава, че тя е по-защитена от влага и различни замърсители.
3. Такава основа е отлична основа за полагане на блокове от пяна, тухли и др.



Често сградата може да се деформира с течение на времето и използването на този тип фундамент ще осигури еднакво деформиране и предотвратяване на склонност.

Ако решите да направите себе си колонна основа, тогава не забравяйте, че между стоманобетонната лента и земята е необходимо да оставите празнина някъде 10-15 см. Необходимо е да компенсирате почвената деформация на почвата. Някои строители препоръчват да се напълни с пясък, но все още не е нужно да направите това. Този слой допринася само за повдигане на опората или за отделяне от лентовата решетка с разкъсана почва.

Ако се предполага, че се създава основа без вдлъбнатини, лентата може просто да бъде поставена на земята или пясъчна възглавница без празнина. Това ще даде стабилност на стените.

Защо да направите изчисление на базата

Преди да започне работата по изграждането на основата, е необходимо да се изчисли основата й. За да изчислите, трябва да определите дълбочината на полагането му. Обикновено това зависи пряко от дълбочината, в която замръзва почвата. Ако дълбочината е недостатъчна, тогава в бъдеще ще замръзне и това ще доведе до деформации и пукнатини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?
Изграждане на фундамент за тухлена къщаИзграждане на фундамент за тухлена къща
Изборът и технологията за изграждане на фундамент за банятаИзборът и технологията за изграждане на фундамент за банята
Плюсове и минуси на колонни основиПлюсове и минуси на колонни основи
Как да изградим колонна основа на тръби?Как да изградим колонна основа на тръби?
Подреждане на основите на колоните от стъклен типПодреждане на основите на колоните от стъклен тип
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
» » Изграждане на фундамент с колонна лента
© 2021 BggeHat.com