Фондация на колоните със собствени ръце

Основа на колонитеПреди да започнете да построите къща, трябва да решите дали няма да има сутерен под къщата или не. Ако това стане, не бива да го правиш колонна основа

, защото изключва всяка структура. Съгласно определението за колонна основа ние разбираме, че тази основа се състои от колони, разположени на определено разстояние, както се изисква от чертежа.

Има полюси над нивото на земната повърхност и можете да ги излеете сами, като първо се запознаете с нашата статия.

Със сигурност може да се каже, че колонната основа е много практична и лесно се нанася на всяка земя. Също така ще ви спести значително прилично количество пари, за разлика от лентата.

За плюсовете конструкцията на колонната основа със собствени ръце може да се отдаде на простотата, бързата инсталация и необвързването на специалните умения за изграждане. Но такава фондация също има своите недостатъци, тя не може да строи огромни и тежки сгради.

Дори и предварително е необходимо да разберете каква почва в земята ви, защото част от почвата е хлабава и подвижна, което може да доведе до появяването на полюсите. Но тези недостатъци абсолютно не засягат функционалността и конструкцията на колонната основа със собствените си ръце.

Устройството на колонна основа

Снимка с колонна основаЗа да се построи колонен погребан фонд за начало, трябва да подготвите място и пробийте дупки за в бъдеще основна облицовка.

Следващата стъпка ще последва: в долната част на кладенеца ще направим бетон или пясъчна възглавница, както е показано на фигурата по-долу. Това ще помогне в бъдеще да избегнете евентуално изтегляне на сградата.



След подготовката започваме да правим кофраж от азбестови или метални тръби с вътрешен диаметър най-малко 150 милиметра. Обикновено диаметърът е избран равен на 150, 200, 250 или 400 милиметра. Това се дължи на факта, че повечето свредла за пробиване имат точно този диаметър.

Това беше началото, за да колонен фондация армировка, като армировка е направена с 12-14 мм пръти. Прътите са разположени по нашите тръби. С помощта на задължителни тел правя между монтаж на хоризонтални джъмперите и не забравяйте да се направи освобождаването на горните щендери сантиметра от 20. Това действие ще улесни нашите задача сухожилие стълба с сал (сал фондация или ranbalka които ще подпира на стената на бъдещите сгради, изработени от стоманобетон или I-лъч - всичко зависи от това тежестта на бъдещия дом).

Изграждане на фундамент на колоната със собствените си ръце

За начало пробиваме дупки в земята, чието дъно е строшено. След това вмъкваме тръби с по-малък диаметър и ги запълваме с натрошен камък или гъста маса, за да го оправяме вертикално. След това започваме процеса на пълнене.

Изсипете първата част от подготвения разтвор в една трета от височината в напълнената тръба, след това извадете тръбата и я повдигнете леко нагоре. По този начин, бетон Запълва формираното свободно пространство под тръбата. Това действие ще бъде извършено от нашите колонна основа по-устойчиви на движенията на почвата.

Освен това разтворът се изсипва отново в тръбата, но сега не докосваме тръбата, но я запълваме нагоре, оставяйки само 15 сантиметра непокрити. В края на работата трябва да утежнете решението. За да направите това, вземете пръта и започнете да се хвърляте в тръбата. По този начин сме омекнали сместа, след което вмъкнете армировката в средата на тръбата като броня. Остава да изчакаме, докато разтворът напълно се втвърди.

След това, с цел по-добра консолидация на основата, която имаме при изграждането на стените на къщата - трябва да вземем закрепването и да го закрепим към долните греди. След това ги спускаме в пустотата на тръбите, която оставихме (15 см) и напълно запълнихме бетона с полюсите.

Снимка колонна основа от собствените си ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
Плюсове и минуси на колонни основиПлюсове и минуси на колонни основи
Ние изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръцеНие изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръце
Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?
Как да изградим колонна основа на тръби?Как да изградим колонна основа на тръби?
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Фондация за дървена къщаФондация за дървена къща
Програма за проектиране и изчисляване на фондациятаПрограма за проектиране и изчисляване на фондацията
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
» » Фондация на колоните със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com