Видове основи под къщата на разширените глинени блокове

Понастоящем в частно строителство със собствени ръце, изграждането на фундамент от разширени глинени блокове е много популярно.

Всъщност, видовете блокове от експандирана глина никога не са били толкова популярни, както преди.

Прилагане keramzitobetonnyh блокове

Прилагане keramzitobetonnyh блокове

Отзиви показват, че като популярна технология-етажен блок строителство, който може да бъде произведен със собствените си ръце, се основава на едно право въпроса: Какво по-добра основа за дома на пяна блокове, или какъв тип основа трябва да бъде избрана за изграждането на леки агрегат бетонни блокове?

Обикновено те адресират такъв въпрос до специалистите, но вие можете да се справите сами с тях.

Какво представлява разширената глина?

Говорейки съвсем просто, разширената глина е крайният продукт на процеса на изпичане на ниска топима глина. В резултат на изпичането излизат видове порест материал, обикновено са останки, но в някои случаи чакъл.

Дадените железобетонни материали имат уникални и полезни свойства:

  • висока якост с характеристики от 50-150 kgf / cm2;
  • бетонен блок, който е направен от монолитна леки агрегат блокове, от които можете да продължат да полагат основите на къщата на keramzitoblokov собствените си ръце, е добре, защото има звукоизолация и топлоизолация;
  • това може да се спести, тъй като инсталирането на едноетажна къща от този материал не изисква допълнителни разходи за изолация или система за намаляване на шума;
  • разширената глина не е чувствителна към отрицателна температура. Освен това има устойчивост на влага и висока рефрактерност;
  • този материал може да се използва за монолитно изливане на блок с едноетажна къща или баня;
  • да се постави блок къща на склона, или да направи инсталацията на изграждане на вана със собствените си ръце от експандирана глина е доста проста и евтина.

Да, тежък бетон смесва със собствените си ръце по отношение на най-високо якостни леки съвкупните видове, но изграждането на сгради с етажна собственост на от керамзитобетонови блокове обикновено са частни (едноетажна къща, изграждане на бани и prchee).

Блок от експандиран глинен бетон

Блок от експандиран глинен бетон

Докато строителството на тежки бетонови смеси се използва на монолитна колонална или лентова основа или изграждането на глобална подова сграда, включително за военни цели.

Единственият значителен проблем с пяна блок claydite бетон или газобетон блокове е, че изберете фондация за къща от блокове пяна не е лесно, често изискващи консултации със специалисти.

Въпреки това, възможно е да направите монолитна инсталация на пода на къща или вана със собствените си ръце.

Удобства

Факт е, че с положителна обратна връзка, блокът от пяна има доста интересен дизайн. Масата на блоковете от газобетон, както и основата под къщата от блокове от пяна, е твърде лесно за инсталиране на етажна сграда или баня, за да издържат на много сериозни товари.

Но в същото време структурата на продуктите от газобетон има достатъчна сила, за да взаимодейства перфектно с някои носещи конструкции на етажна конструкция или баня с ръце.

Прегледите показват, че линията между обхвата на работния стрес на този материал е толкова тънка, че е много трудно да се определи независимо.

Грешката може да ви струва изключително скъпо. Ето защо при работа с такива основания винаги се препоръчва да се свържете с специалисти, които да препоръчат основа за блокове от пяна или как да поставите колона или лента монолитна основа от собствени ръце за къщата на газовите силикатни блокове, както и за банята на склона.

Изборът на подходящата основа

На първо място, ние трябва да помним, че с избора на желания тип основа за вашия дом или вани (монолитна колан, колонен, и т.н.), е необходимо да се вземе предвид това, което имате дълбочина на почвата замразяване, ще се проведе по склоновете на инсталацията, както и за нуждите на неговия състав.

Освен това трябва да знаете каква е дълбочината на нивото на почвата.



И затова:

  • стабилните почви никога не се подлагат на срязване по наклона и в резултат на това се намалява общото натоварване върху колонната основа. Поради това е възможно да се използва с увереност инсталирането на плитки структури за газобетонни конструкции;
  • дълбочината на замръзване и нестабилната почва по наклона, която се наблюдава в по-голямата част от регионите, е причина за движението или увеличаването на обема на почвените слоеве.

Най-опасната инсталация на склона или инсталацията в райони с непрекъснато замръзване, които също имат голямо ниво на подпочвените води.

Подреждане на къщата от разширени глинени блокове

Подреждане на къщата от разширени глинени блокове

Подземните води като цяло имат много негативен ефект върху колоните основа на бетонни бетонни сгради, както и върху всички останали конструкции. Но в район с изключително ниски температури влиянието им само се увеличава.

Опасни и почва с издухване на мразове (т.нар. "Пясък"). В такива области да нанасяте глина, и колонна основа под къщите на разширените глинени блокове в крайна сметка ще бъде напълно унищожена.

Видове фондации

За да изберете подходяща основа, трябва да се запознаете с всички налични типове. И всички са три вида основи с използването на експандиран глинен бетон:

  • колан;
  • винт;
  • плоча.

Видовете лента се използват, когато нивото на почвената вода е ниско в обекта. Този вариант на основата е най-печеливш и лесен за използване, може да бъде облицован с декоративна облицовка, за която тя придоби огромна популярност, за да направи инсталацията на частни сгради.

Полагане на фундаментни стени от експандирани глинени блокове (видео)

Процес на монтаж

Процесът на инсталиране на такава основа е достатъчно прост:

  • Необходимо е дълбочината на основата да е малко по-висока от нивото на замръзване на почвата;
  • докато дизайнът във всички случаи трябва да бъде подсилен. Поставянето в тази ситуация може да бъде както стомана, така и усилване от фибростъкло;
  • Кофражът трябва да е равен и надежден. закрепете с съединители и брави.

Фондацията на лентата се състои от възглавница и стени. Възглавницата има разширения и лежи върху земята, като по този начин увеличава площта на разпределение на товарите. Стената обаче почива на възглавницата и прехвърля товари върху нея, които на свой ред се събират и прехвърлят от по-високите носещи конструкции.

Поради това можете да спестите много. Този вид може да се прилага във всички геоложки райони (дори в влажните зони), с изключение на това, че може да има само скалист терен. В същото време нивото на почвената вода няма ефект върху спиралната форма.

Винтът, както и колонната фундамент ви позволява да работите с много хетерогенни почви, да изграждате къщи на сериозен наклон и дори да решавате проблема с изключително неравен терен, без да изкопавате огромни ями.

Плодови видове се използват в райони с постоянно замръзване, където блокове от експандирана глина могат да служат като допълнителен топлоизолационен механизъм.

Доста често, плочата под сградата от блокове от експандирана глина може да се види в други, по-тихи райони, но използването й е оправдано само за изключително нестабилни почви. При нестабилни почви плочите взаимодействат добре поради голямата си площ.

Монтаж на стени от разширени глинени блокове

Монтаж на стени от разширени глинени блокове

Поради голямата площ, натоварването на земята се разпределя много равномерно. Всъщност земята практически не е под натиск, което прави възможно изграждането на впечатляващи структури върху фундаментните плочи. Но поради размерите на плочата е много неудобно да го създадете, особено ако трябва да работите с блокове.

Характеристиките на този тип фондация са както следва:

  • тя винаги се произвежда с плитка дълбочина;
  • винаги е необходимо внимателно да се наточва внимателно земята предварително внимателно;
  • когато се използва, е необходимо да се направи пясъчна възглавница, върху която, ако е необходимо, да се постави така нареченият "бетон", който е слой от бетонна замазка с дебелина 100-150 милиметра;
  • във всички случаи основите плочи трябва да бъдат подсилени със специален обемен скелет;
  • бетоновото изливане трябва да се извърши с предварително уплътняване с вибриращ инструмент;
  • Продължаването на строителните работи се допуска само когато бетонът достигне силата на проектиране.
  • разчитайки на икономически съображения, най-подходящите могат да се считат за пилотни, колонни или лентови фундаменти, които бързо се построяват при всякакви метеорологични условия по всяко време на годината.

Въпреки това, за да се преследва една въображаема и измамна икономика не следва, фондацията не позволява неточности и бързина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на стени от разширени глинени блоковеИзграждане на стени от разширени глинени блокове
Изграждане на къща от блокове от експандиран глинаИзграждане на къща от блокове от експандиран глина
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Как да направите фондация под къща от разширени глинени блоковеКак да направите фондация под къща от разширени глинени блокове
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?
Как се полагат стени от експандирани глинени блоковеКак се полагат стени от експандирани глинени блокове
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Как да изолираме стените с разширена глинаКак да изолираме стените с разширена глина
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
» » Видове основи под къщата на разширените глинени блокове
© 2021 BggeHat.com