Изграждане на стени от разширени глинени блокове

Основната суровина за производството на експандирани глинени блокове е напълно естествен продукт. Разширената глина е представена от предишния стадий на изпичане с пенеста глина, която в крайна сметка е под формата на замразени частици от пяна. Гранулите, които имат покритие под формата на обвита черупка, имат висока степен на якост.

Видове разширени глинени блокове

Видове блокове keramzitobetonnyh.

Характеристики на стените, направени от блокове от експандиран глина

Конструкцията с използване на продукти, изработени от експандирана глина, която има пори в състава, не е особено трудна. Този материал може удобно да се транспортира, както и да се монтира без използване на оборудване. Използването на разширени глинени блокове е толкова популярно днес, тъй като продуктите имат отлични топло и звукоизолационни характеристики, което ги прави конкурентни в сравнение с традиционните бетонни и тухлени.

Claydite бетон има широка гама от приложения, материалът е общ за издигане на жилищни сгради и провеждане на подземни комуникации, сградите за животновъдство също активно се изграждат от този материал.

Характеристики на разширените глинени блокове

Характеристики на разширените глинени блокове.

Стените, издигнати от описаните блокове, са отлични при справянето с температурните промени, материалът не позволява влага и може да се използва в строителството в зони с климатични условия. Продуктите имат специална структура, която перфектно минава през въздуха, което позволява да се регулират въздушните потоци във вътрешността на помещенията. Ако сградата има стени на основата на глина, помещенията са снабдени с добра вентилация. Между другото, сградите са вечни. Материалът не се нуждае от грижи, не се подлага на корозионни процеси и не се страхува от пожар. Блоковете не могат да се превърнат в благоприятно място, където вредители като насекоми, гризачи и микроорганизми могат да бъдат засадени. Стените на глинесто-бетонни блокове съчетават най-добрите характеристики на почвата, камъка и дървото. Термоизолационните качества на материала често играят важна роля в процеса на подбор. Материалите преминаха тестове и бяха използвани всички видове глинести пълнители с глина, като резултат от тестовете беше, че продуктите биха могли да намалят топлинните загуби с 75 или повече.

при Полагане на стени от разширени глинени блокове се получава много малък разход.

По този начин, ако оборудвате стена с дебелина 390 мм, това би било еквивалентно на тухлена зидария, монтирана в 1,5 тухли. Същите характеристики се отнасят и за височината. Това показва, че използването на разширена глина може значително да спести разходи по отношение на строителните материали и времето, което се изразходва за работата.

Характеристики на зидани стени

При полагането на стени от глинесто-бетонни блокове може да се използва един от съществуващите методи. Изборът на технологията на работа зависи от стената, с каква дебелина е необходимо да се получи, както и от какви материали трябва да се използва по време на процеса на облицоване.

Схемата на стена от експандиран глинен бетон

Схема на стена от експандиран глинен бетон.

Изграждане на стени, дебелината на която е равна на ширината на един продукт, т.е. 200 mm, трябва да бъде придружено от довършителни мазилка вътрешната основа стена, а външната повърхност трябва да бъдат защитени от слой от изолационен материал, дебелината на които трябва да бъде равна на границата на 100 мм. Като такъв материал може да се използва полистирол, минерална вата или полистиролова пяна. Този метод може да бъде взет като основа за необходимостта от издигане на гаражи или складове.

Вторият начин за полагане с блокове от глина-бетон включва инсталирането на продукти, които ще формират дебелина на стената, съответстваща на една дължина на блока. В същото време продуктите трябва да бъдат лигирани, но външните и вътрешните облицовки трябва да се извършват по технологията по първия метод. В ролята на една разлика е дебелината на изолационния слой, който трябва да бъде 2 пъти по-малък, най-голямата граница е 50 mm. Ако е необходимо да се построи извънградска сграда или баня, тогава трябва да се използва описаният по-горе метод.

Клей keramzitobetonnyh блокове могат да бъдат направени с превръзка продукти и подреждане на малки празнини между тях. Дебелината на тази стена в този случай ще бъде 600 mm. Във вътрешността на помещенията стените трябва да бъдат завършени, където трябва да се използва мазилка, но изолацията трябва да се постави в пространството между продуктите. Ако искате да построите селска къща, можете да използвате този метод за полагане на стени. Външната основа трябва да бъде разположена с две успоредни тънки стени, закрепени помежду си с армировъчни пръти. В полученото кухо пространство трябва да се положи изолация. На вътрешната и външната основа е необходимо да поставите слой мазилка. Тази технология се счита за най-отнемаща време, но има най-много предимства в сравнение с други методи. Сред важните точки може да се установи способността за топлоизолация и трайността на издигнатите стени. Ако решите да построите къща от разширени глинени блокове в климат, доминиран от студен климат, този метод се препоръчва.

Технология на изграждане на стени

Инструменти за полагане на стени от разширени глинени блокове

Инструменти за полагане на стени от разширени глинени блокове.

Процесът на изграждане на стени, използващи керамизитобената, трябва да бъде направен по същата технология, която се използва при работа с традиционни тухли. Капитанът трябва да направи същите щипки или лъжици, подреждайки дресинга.



За да работите по стените, трябва да подготвите следните инструменти и материали:

  • ниво сграда;
  • гумен чук;
  • кабел-prichalku;
  • plumb bob;
  • квадрат;
  • мистрия с правоъгълен участък;
  • разкрият;
  • Ushm, оборудван с рязане кръг Ø23 cm;
  • фитинги;
  • лопата;
  • капацитет за смесване на разтвора.

Първоначално е необходимо да се уеднаквят основите, на които се предполага, че първият ред продукти се сглобява. След като повърхността е да се постави слой от хидроизолация чрез прилагане на два листа покривни материали, които трябва да бъдат покрити с цимент или специално лепило. Дебелината на този слой не трябва да бъде по-голяма от 30 мм.

Решението за полагане на блокове от бетон-бетон може да бъде приготвено, като се следва една от двете технологии. Първата включва циментиране на циментово лепило, което ще се нуждае от 40 кг в суха форма, за да се получи 1 м3 зидария. Втората технология за приготвяне на разтвора включва използването на цимент, речен пресят и кариерен пясък, като се използва следното съотношение: 1: 1: 3.

Процесът на полагане трябва да започне от ъгъла. След това можете да продължите с инсталирането на целия ред, докато настройката на вътрешните дялове трябва да бъде направена равномерно с външните.

За да се избегне появата на топлинни мостове, които могат да се появят в края на статиите в рамките на външната стена, трябва да произвежда правоъгълни блокове на изолация на данни. Той трябва да бъде приготвен от пяна. Дебелината на този елемент трябва да бъде равна на 50 мм.

Схема на облицовка на стени от разширени глинени блокове

Схема на лигиране на стени от блокове от експандиран глина.

В процеса на изграждане на стени от разширени глинени блокове и след завършване на работата, трябва да проверите колко е гладка повърхността се е оказала. За да направите това, приложете нивото на сградата.

Всяка стена трябва да бъде подсилена с решетка, която може да бъде заменена с армировка с диаметър 10 mm. За да получите по-добри резултати, армировката трябва да се полага по целия периметър на стените в 2-3 реда. След като редът е готов, можете да покриете мрежата, като използвате композиция за зидарията отгоре, след което можете да продължите да работите. В хода на това не трябва да забравяме, че трябва да се правят редуващи се лъжици и редове.

Основни нюанси

За да се гарантира, че стените на разширените глинени блокове са в крайна сметка здрави и издръжливи, трябва да се спазват строителните правила. Ако работата е взето решение за използване на продукта с размери равни 9h190h188 мм, а в изграждането на стени се препоръчва използването на блокове със следните размери: 390h190h90 мм.

Последователността на работа включва необходимостта от изравняване на слоя на нанесената смес, което ще гарантира правилното разположение на продукта. Освен това е необходимо да се постави блок на ръба на продукта, който вече е подреден в този ред, от областта на помпата. Между блоковете е необходимо да се остави жлеб, чиято широчина трябва да бъде равна на 5 см.

Прикрепете продукта към мястото, където трябва да се инсталира, трябва да се направи, така че вертикалният шев да абсорбира определено количество от сместа. Препоръчителната дебелина на фугата не трябва да надвишава 10 мм. Създаването на крайната форма на шева трябва да бъде направено още преди сместа да достигне силата си. Можете да изберете един от съществуващите разновидности на ставите. Тя може да бъде бродирана: изпъкнала или вдлъбната, както и подбиване или изпразване.

В края на процеса, независимо от кой метод е използван, е необходимо да се попълнят armopoyas. Представлява стоманобетонна конструкция, чиято задача е решетката.

Armopoyas ще попречи на стените да се сринат под натиска на покрива. След завършване на работата може да се нанесе мазилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на къща от блокове от експандиран глинаИзграждане на къща от блокове от експандиран глина
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Как да направите фондация под къща от разширени глинени блоковеКак да направите фондация под къща от разширени глинени блокове
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?
Как се полагат стени от експандирани глинени блоковеКак се полагат стени от експандирани глинени блокове
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Топлоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навънТоплоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навън
» » Изграждане на стени от разширени глинени блокове
© 2021 BggeHat.com