Как да направите фондация под къща от разширени глинени блокове

Керамичните бетонни блокове се използват широко в частното строителство. Този материал е екологичен и поддържа топлината в къщата добре.

Схема на фондацията под къщата на разширените глинени блокове

Разположение на фондацията под къщата на разширените глинени блокове.

За да изберете основата за строителство на къща от блокове от експандиран глина, Необходимо е да се знае особеността на парцела, на който ще бъде построена сградата.

Характеристики на разширените глинени блокове

Характеристики на строителните материали

Описание на строителните материали.

Клейдитът се получава в резултат на топлинна обработка на нискотемпературна глина. Този материал има пореста структура. Разширената глина е с различни фракции:

  • чакъл - продълговати гранули;
  • развалини - многостранни парчета;
  • разширен глинест пясък.

Материалът има следните положителни свойства:

  1. Добра здравина (50-150 кг / кв. См). Но този материал не е подходящ като основа за многоетажни сгради.
  2. Звукоизолация и топлоизолация. Къщите от този материал на практика не се нуждаят от затопляне.
  3. Отлична издръжливост на температурна разлика и висока влажност, устойчива на пожар.
  4. Малка маса, съизмерима с масата на дървото, която позволява използването на различни видове основи.

Блок от експандирана глина се произвежда по два начина:

  1. Монолитно изливане на стени (използвани рядко за частни къщи).
  2. Производство на тухли и блокове с различни форми.

За да се приготви разтвора, се използват материали в такова съотношение: 1 част цимент, 2 части пясък, 3 части разширена глина. За да се построи къща трябва да се вземат цимент клас не по-нисък от 400 M Вода трябва да се добавя към разтвора, старателно го разбъркване, докато последователността на заквасена сметана.

Схема на блока от блок от експандиран глина

Схема на устройството keramzitobetonny блок.

Бетонната смес трябва да се приготвя на малки порции, тъй като експандираната глина много бързо абсорбира влагата, което ще окаже отрицателно въздействие върху качеството на блоковете.

Разбъркайте разтвора, докато гранулите напълно се удавят в циментово-пясъчната смес. Факт е, че поради ниската плътност на разширената глина плава към повърхността на разтвора. Следователно, той трябва да се накисва добре в порите си.

За да се получат тухли, разширена глина, е необходимо да се вземат малки фракции. За получаване на блокове се използват големи гранули.

Формованият разтвор трябва да се остави да се втвърди в продължение на най-малко три седмици и едва тогава може да се използва за монтаж.

За изграждането на къща от глинени блокове, всеки тип фундамент е подходящ, неговият избор определя особеностите на почвата и климатичните условия на района.

Необходимо е да се определи дълбочината на замръзване на почвата, нейният състав, както и нивото на подпочвените води.

Разнообразие от основи под къщата

Видове фондации

Видове фондации.

Стабилната земя, в която подземните води текат достатъчно дълбоко и почвата се състои предимно от чернозем, не претърпява смени. Следователно на такива места е възможно да се изградят плитки основи.

Нестабилната почва се характеризира с преобладаване на пясък и глина, както и с почти нивото на водата. Такава почва е подложена на срязване.

Особено опасни части от замръзналата лед са взети под внимание. Там почвата е склонна към разбиване. В тази област не се препоръчва да се построят къщи от разширени глинени блокове.

Има няколко вида бетонна основа:

  • колан;
  • пилотен винт;
  • плоча.


Основата на колана е издигната на стабилна основа. Технологията за създаване на тази рамка:

  1. Изкопайте изкопа по периметъра на бъдещата къща. Дълбочината на основата трябва да надвишава нивото на замръзване на почвата.
  2. Извършвайте кофраж.
  3. На дъното на пясъка заспиваше и го заби.
  4. Структурата е подсилена за укрепване.
  5. Изсипете в изкопа.

Основата на колана е най-проста и широко разпространена. Въпреки това, за райони с нестабилна почва, е подходяща основа за навиване на пилони.

Тази конструкция се състои от метални винтови пилоти, които са опори. Нейната инсталация е проста и не изисква изкопни работи. Основата на винта е универсална и може да се използва дори и в блатисти области. Елементът на лентата в този проект е железобетонната решетка.

В строителството, широко използвана е боядисана основа на купчина под къща от експандирани глинени блокове. За тази цел гнездата с диаметър на конструкцията са оформени и подсилени. В кухината се излива бетонна смес. За проблемните почви кладенците са обвити с метални тръби. Тази основа се характеризира с висока якост и надеждност.

В климатичните условия на вечно замръзналите, често използвайте фундаментна плоча.

Използва се върху много нестабилни почви и се нарича "плаващ". Технологията за прилагане на тази рамка е следната:

  1. Премахва слой земя с плитка дълбочина.
  2. Почистете почвата внимателно.
  3. Пясъчната възглавница заспива.
  4. Напълнете слой от груб бетон, с дебелина 100-150 mm.
  5. Бетонната плоча е подсилена с рамка.
  6. Напълнете основната замазка, внимателно удряйте разтвора.

След един месец бетонът придобива необходимата якост и е готов за поставяне на глинесто-бетонни блокове.

Технология на полагане на къща от блокове от експандиран глина

Схема на строителство keramzitobetonnogo къща

Схема на строителство keramzitobetonnogo дом.

Както всеки строителен материал, блокът от експандиран глинен бетон има своите стандартни размери: 190х190х390 мм. За вътрешните прегради използвайте тесни блокове: 120х190х390 мм.

Този материал се поставя върху конвенционален циментов разтвор. Използването на лепило в този случай не е необходимо поради порьозността на блоковете.

Технологията за полагане на блокове от бетон-бетон е същата като тази на зидарията. Блоковете са изравнени с гумен чук, тъй като силните удари на металния каяк могат да повредят целостта на устройството.

Преди началото на полагане на стените е необходимо да се направи хидроизолация на основата. Тя трябва да бъде покрита с покривен материал или друг материал върху битумната основа.

Когато основата и мазето на къщата са готови, можете да започнете да полагате стените.

Полагане трябва да започне от ъглите. Поставете няколко реда ъгли, стриктно придържащи се към перпендикулярността и плоскостта във всички посоки. За да направите това, използвайте хидравлично ниво на конструкцията и лазерно ниво. След това издърпайте кабела между ъглите и, като прилепите към тази линия, извършете зидарията. Благодарение на това стената ще е плоска.

Всеки следващ ред се извършва с превръзка от предишния ред.

За здравината на конструкцията трябва да бъде подсилена със зидана мрежа или армировка с диаметър от 6-10 мм. Армировката се поставя на всеки 4 реда.

Построените стени от глинесто-бетонни блокове могат да бъдат декорирани с декоративни тухли. В същото време тухлите се обвиват със стената с решетка или фибростъкло.

Извършвайки зидарията от глинесто-бетонни блокове, е необходимо да се спазват определени правила:

  • Свързването трябва да е най-малко 10 мм. С тънки шевове конструкцията няма да бъде достатъчно силна.
  • Преди да маркирате сериите, блоковете трябва да бъдат разположени на предишния ред, тъй като те ще бъдат поставени върху решението. Това ще ускори процеса на зидария.
  • За да отрежете блока, използвайте българския.

По този начин, полагане на стени от разширени глинени блокове е съвсем проста. Изборът на основата за глинесто-бетонни блокове определя вида на терена. Висококачественото изпълнение на строителните работи е гаранция за издръжливостта на къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на стени от разширени глинени блоковеИзграждане на стени от разширени глинени блокове
Изграждане на къща от блокове от експандиран глинаИзграждане на къща от блокове от експандиран глина
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?
Как се полагат стени от експандирани глинени блоковеКак се полагат стени от експандирани глинени блокове
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Как да изолираме стените с разширена глинаКак да изолираме стените с разширена глина
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
» » Как да направите фондация под къща от разширени глинени блокове
© 2021 BggeHat.com