Пълнители за строителни разтвори и бетони

Пълнители за строителни разтвори и бетони

Съществуват следните агрегати за минералите и бетоните: пясък (натурален и изкуствен), чакъл, натрошен камък, експандирана глина, аглопорит, пемза с шлака и др.

Пясъкът не реагира с минерални свързващи вещества или с вода. Благодарение на пясъка се образува скелет и свиването на разтвори и бетони се намалява, когато се втвърдяват.

Физическият пясък се образува след унищожаването на твърди скали и е смес от зърна от различни минерали. В зависимост от размера на зърната, пясъкът е разделен на: едър, среден и фино зърнен.

При раздробяването на гранит от мрамор и други скали се образува изкуствен пясък.

Това са скъпи пясъци и поради това се използват при производството на довършителни разтвори.

С изветряването на скалите се образува чакъл. От пясъка се различава по размер на зърната. Така че зърнените чакъл имат размери от пет до седемдесет милиметра.

Частиците, образувани по време на изкуственото раздробяване на скалите, с размери от пет до седемдесет милиметра, се наричат ​​трошен камък.

Използват се чакъл и трошен камък за производство на бетон. В същото време, са изпълнени следните изисквания: съдържанието на глинени частици е не повече от един процент, липсата на големи частици.



Порьозните агрегати включват глина, аглопорит, шлака.

Глината често има заоблена форма и залепена повърхност с вътрешни пори. Трошен камък, пясък и чакъл се произвеждат от експандирана глина. Вземете глина в изпичането на нискотемпературна глина.

При изгаряне на отпадъци от въгледобива и обогатяване се формира порьозен материал, наречен аглопорит. Разделете го, според големината му, в развалини и пясък.

По време на подуване на разтопена шлака от доменни пещи водата и въздухът се влияят от образуването на пемза от пепел или термозит. От този материал се раздробяват трошен камък и пясък.

При печене на вулканични скали от обсидиан и перлит, разширени перлитни форми. Перлитът зависи от размера на зърната на следните фракции: едър, фин и пясък. Големият е с размер от десет до двадесет милиметра и малък от пет до десет милиметра.

При раздробяване до необходимите фракции от варовикова обвивка, туф, пемза, естествени порести агрегати се получават за бетон и хоросан.

Не може да се приготви разтвор без вода. При подготовката на строителни разтвори и бетони е забранено използването на канализационни води, блатна вода, вода, наситена със соли, киселини, масла. Водата трябва да бъде чиста и без примеси. Желателно е да се направи лабораторен анализ на водата.

Е, ако трябва да поръчате селска къща "до ключ" - посетете сайта enkistroy.ru. Само там ще намерите най-добрите къщи за вила за скромна такса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Насипни и истинска гъстота на гранитНасипни и истинска гъстота на гранит
Кое е по-добре да избирате развалините за типовете фундаментиКое е по-добре да избирате развалините за типовете фундаменти
Методи за приготвяне на хоросан за зидани пещиМетоди за приготвяне на хоросан за зидани пещи
Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3
Плътност на обикновения пясък със среден размерПлътност на обикновения пясък със среден размер
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Чакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материалиЧакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материали
Класификация и характеристики на пясъкаКласификация и характеристики на пясъка
Тъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетонаТъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетона
Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работаПолагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа
» » Пълнители за строителни разтвори и бетони
© 2021 BggeHat.com