Как да поставяме блоковете правилно?

Модерните сгради се създават чрез градивни елементи. Но в зависимост от вида на този материал, техниката на зидарията ще зависи от това. И на всеки етап трябва да знаете как да поставите блоковете правилно.

Схемата за полагане на стени на блокове газ-силикат

Схемата за стенни зидове от газови силикатни блокове.

Нека разгледаме всеки конструктивен момент отделно. Но първо трябва да се сдобиете със следните материали и инструменти:

  • строителни блокове;
  • лепило или циментов разтвор;
  • строителна бормашина със смесителна дюза;
  • ренде;
  • ниво сграда;
  • шпатули.

Зидани блокове под основата

За да работите с фондацията, е необходимо да изпълните следните стъпки.

Очертание на фондацията от звената на FBS

Фондационната схема на FBS блокира.

На първо място, е необходимо да се измери правите ъгли на фундаментната възглавница с помощта на нивото на сградата, след което се вкарват арматурни пръти. Тогава водачите се държат между тях. В себе си блоковете за основата имат значителна маса, така че полагането на ръце е доста трудно и е по-добре да се използва кранът.

Всички работи се извършват по предварително проектиран проект. Ако действате според плана, стените и самата къща ще бъдат равномерни. От силни изкривявания самата конструкция може да се срине.

Бетоновите блокове под основата трябва да бъдат положени по същия начин като други, използва се само друга смес. За тази част от сградата се използват масивни блокове със специални комуникационни отвори или U-образни.

Зидането се извършва върху циментово-пясъчен разтвор. Когато се произвежда, съотношението е 1: 4. След полагането, всички шевове трябва да бъдат запечатани.

При използването на зидария като основа, не трябва да забравяме хидроизолацията, която се полага веднага след втория ред. Тогава почвата се излива отвън.

За обикновена сграда има два реда зидария, но ако се планира сутерен, добавете 2 реда блокове от 0,6 м.

За какви блокове се използва лепилото?

Ако конструкцията използва пяна бетон или газобетон блокове, тогава в този случай е допустимо да се използва специално лепило.

Съществуват следните видове лепилни смеси:

Глина от разширени глинени блокове

Глина от разширени глинени блокове.

  1. Standard. Предназначен е за глинен бетон, пенобетон и газобетонни блокове.
  2. Устойчив на ниски температури. Ако строителството се извършва през зимата, обикновеното решение ще замръзне и ще се счупи. И тази марка лепило има незамръзващи компоненти, които са устойчиви на минус температурите.
  3. Teplosberegajushchih. Готовият лепило има определена консистенция, която, създавайки шев, ограничава зоната на замръзване.

Ценовият диапазон се влияе не само от целта на лепилото, но и от марката на производителя. Домашните колеги винаги са много по-евтини от чуждестранните. И те не винаги са по-ниско качество.

Инструкцията за приготвяне на такова решение е съвсем проста: водата се смесва със суха смес и се довежда до хомогенна маса със смесител.

Зидария на блоковете: практически препоръки

Трябва също така да се отбележи, че техниката на полагане на блокове до голяма степен зависи от материала на производството.

Схемата на зидани стени от блокове за газобливане

Разпределение на стените от блокове от газобетон.

При полагането на пенобетон и газобетонни блокове предварително се подготвя възглавница по продължение на водачите. За да ги оправите, се използва лепило.

Преди да поставите първия ред, трябва да се погрижите за хидроизолацията. Първият, който очертава блоковете в ъглите, а после тези, предназначени за стените. Докосването на ъглите се запазва по този начин. Необходимо е да знаете, че само вътрешните стени са покрити с хидроизолация, външните не докосват.

Някои модели пеноблокове имат специални канали, поради което има допълнително фиксиране. Адхезивният разтвор се прилага отгоре и отстрани, слой от 5 мм. Това се прави така, че шевовете да не се издухат.

За да се контролира гладкостта на зидарията, е необходимо да се използва нивото на сградата. Ако се установят нередности и грапавост, те могат да бъдат премахнати от тях с помощта на плувка.

За да контролирате гладкостта на стената, трябва да следвате ръководствата.

Керамитните блокове могат да се използват за монтаж на външни и вътрешни стени. Тяхното полагане е достатъчно лесно да се извърши, тъй като теглото им не е значително в сравнение с бетонните аналози. Но тук за тяхната адхезия прилагайте специално разработено лепило.

Като цяло, техниката на зидария градивни блокове е подобна на полагане на обикновени тухли. И специални трудности това не причинява дори начинаещ.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ръководство стъпка по стъпка за полагане на блокове за газобливанеРъководство стъпка по стъпка за полагане на блокове за газобливане
Технология на изграждане на стени от блокове от пянаТехнология на изграждане на стени от блокове от пяна
Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкцияГазовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къщаПравилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Газове силикатни блоковеГазове силикатни блокове
Бетонови блокове 20х20х40 смБетонови блокове 20х20х40 см
» » Как да поставяме блоковете правилно?
© 2021 BggeHat.com