Ръководство стъпка по стъпка за полагане на блокове за газобливане

За изграждането на частни нискоетажни сгради днес се използват разнообразни материали, които трябва да отговарят на определени критерии. Това е сравнително ниска цена, лесен монтаж, надеждност и здравина на стената, добри топлоизолационни свойства. Един от тези строителни материали, който отговаря на повечето от изискванията, е бетонният бетон.

Схема за полагане на стени от блокове от газобетон

Разположение на стената от блокове от газобетон.

Полагането на газобетонни блокове се извършва съгласно определени правила, като се използва за фиксиране на отделни елементи със специално лепило. В някои случаи се изисква подсилване, което се извършва чрез стоманени пръти. Аериран бетон се произвежда под формата на блокове, които са удобни за изграждане, които са сходни по вид с големи леки тухли от сив или бял цвят. В краищата на блоковете има специална брава за панти, което прави инсталацията толкова надеждна и безпроблемна.

Технология на полагане на блокове от газобетон

Етапи на полагане на стени от блокове газ

Етапи на полагане на стени от блокове газ.

Монтирането на блокове за лепило в нискоетажни сгради е сравнително бързо. Преди да започнете работа, е необходимо да подготвите такива материали и инструменти:

  • бетонни блокове от избран тип и размер (днес производителите предлагат материали, които са най-подходящи за специфични цели);
  • Суха смес за смесване на лепило;
  • ниво сграда;
  • гумен чук;
  • линията за закотвяне;
  • Резачка или трион за рязане на блокове;
  • контейнер за смесване на лепило;
  • пробийте с миксер за строителни дюзи за разбъркване на сместа;
  • галванизирани нокти;
  • чук;
  • абрихт;
  • електрически или ръчен shtoborez за армиране;
  • подсилени метални пръти с диаметър 8-10 см;
  • мистрии;
  • Четки за отстраняване на всички прах от укрепващата обвивка;
  • изграждане на дървен ъгъл.
Схема на верижното обличане на газови блокове

Схема на верижното обличане на газови блокове.

Блоковете трябва да бъдат разопаковани преди подреждане, палетите трябва да бъдат разположени в близост до строителната площадка. За работа най-добре е да използвате специално лепило, което има необходимите качества. Дебелината на шева в този случай ще бъде 2-3 mm, а студените мостове просто няма да се образуват. Не е желателно да се използва конвенционален циментов разтвор, тъй като потреблението му е повече от 2 пъти, шевовете са твърде дебели, което води до влошаване на топлоизолационните свойства.

Преди да използвате блока за изграждане на газобетон, е необходимо да инсталирате специални блокове за местоположение. Те се поставят в местата на съседство, по периметъра на стената. Такива блокове се използват за изравняване, като върху тях се опъва специално шнур, за да може да се контролира равномерността на зидарията. За закрепване на кабела при използване на конвенционални поцинковани шпилки, те се забиват в шевовете на зидане на височина и на базата на основите на първия ред.

Смесване на разтвора

Монтажът на блокове от газобетон се препоръчва да се извършва с помощта на специално лепило, циментовата каша почти не се използва поради различни причини. За да се разбърква, трябва да подготвите специален контейнер, тренировка с дюза. За да смесите лепилото, използвайте суха смес и вода при стайна температура.

Разбъркването се извършва, докато съставът стане хомогенен. Използвайте го за 15 минути, така че се смесва малка част. Тъй като лепилото се използва, то трябва периодично да се разбърква, за да се поддържа хомогенно. Ако строителството ще се извърши през студения сезон, трябва да се използва специален зидарски хоросан. Той има антифриз добавки, той позволява да не губи своите свойства дори при минус температури.

Подготовка на блокове, маркиране

Разположение на джъмпера в зидарията на блокове от газобетон

Диаграма на джъмперното устройство в зидарията, изработена от блокове от газобетон.

Монтирането на стени от блокове от газобетон започва с подготовката и маркирането на материала. Извършвайте маркировка върху осите на всички отвори, стени. Освен това блоковете се изваждат от палета, подаван към мястото на полагане, разположен по маркираните оси.

По време на обличането се използват непълни блокове, които са в непосредствена близост до ъглите. Ето защо е необходимо първо да отрежете тези блокове. Ако това не е толкова трудно, рязането се извършва чрез електрически триони, конвенционален лентов трион или резачка.

За да сте сигурни, че всички режещи елементи са равномерни, трябва да използвате специален маркер. Подготовката изисква тези блокове, които ще бъдат подсилени.

Приготвят се първите блокове от първия ред, след което се пробиват жлебовете на армировъчните пръчки веднага щом се поставят.

Полагане на блокове от газобетон



Технологията на зидарията от газобетон е проста, но всички етапи на работа трябва да бъдат внимателно наблюдавани. В този случай, работата ще бъде направена бързо, газобетонната стена ще придобие необходимите качества. Първо, трябва да подготвите блокове и лепило за зидария. За първия ред се използва армировка, така че в горната част на блоковете се изрязват специални слотове, в които ще се поставят армировъчните пръчки и адхезивният слой. Нанесете лепило и върху крайните части, след което съседните блокове се притискат плътно едно към друго. Композицията на повърхността се разпределя от зъбен гребен. Размерът на зъба на гребена трябва да бъде приблизително 4-5 мм. Лепилото се нанася с слой от 3 мм.

Извършва се стенна зидария с задължително превръзка, като всеки блок се премества на разстояние, равно на около половината от един елемент.

Не работете без обвиване, тъй като това ще повлияе неблагоприятно върху качеството и здравината на стената.

Схема армировъчна зидария от газобетон

Схема армировъчна зидария от газобетон.

По време на работа от ставите може да действа разтвор, не може да се търка, трябва незабавно да се отстранява внимателно мистрия. За да направите тухла равномерно, трябва да използвате кабел. Той се простира от единия ъгъл в другия. Уеднаквеността на редовете се проверява от нивото на сградата и правилото, ъглите на дървения площад.

Не забравяйте и за хидроизолацията, тъй като газобетонът е подложен на отрицателно влияние на влагата. Задължително се извършва хидроизолация в местата на опора до основата, сутерена и първи етаж, мазето. След като стената не може да бъде оставена постоянно незащитена, тъй като материалът е подложен на промени под въздействието на ултравиолетови лъчи, дъжд, вятър. Необходимо е да се извърши възможно най-скоро затопляне и фасадни работи. Ако това е невъзможно поради редица причини, стените трябва да бъдат покрити с пластмасова обвивка, докато работата продължава.

Укрепване на полагане на газобетон

Укрепването на нанасянето на газобетон се определя само от дизайнера в етапа на планиране. Не забравяйте да направите това, ако:

  • На стените ще се даде допълнително натоварване;
  • дължината на стените е значителна; е необходимо да се осигури устойчивост на натоварване от вятъра;
  • подсилване на първия ред, който се поставя директно върху основата на къщата.

Необходимо е да се подсилят всички поддържащи мостове, дължината на които е 900 mm и повече. Изисква подсилване на дънните шевове на отворите на прозорците, като дължината на пръчките трябва да бъде най-малко 900 mm във всяка страна на отвора. Когато се извършва стенна зидария, армировката е направена от арматурни пръти тип А-III, диаметърът им е 8 мм. В блоковете, жлебовете за прътите са предварително нарязани. Жлебът първо се запълва с лепило, след което се поставя армировката, след което се извършва обичайното полагане на следващия ред. От външната повърхност на блоковете тези жлебове трябва да се простират на разстояние от 60 mm.

Проверка на изпълнената зидария

След като са поставени всички блокове, трябва да извършите проверка на качеството на зидарията. За това се използва дървен ъгъл, ниво на сграда и правило. Самата работа е съвсем проста, но не означава, че може да бъде пренебрегната. Правилото трябва да се приложи плътно към завършената част на стената, след което да се установи ниво на сградата отгоре. При изравняването му можете да определите дали има отклонения в хоризонталните или вертикални стени.

Освен това се налага да се оттеглят приблизително 2-3 реда нагоре, като се използва ниво, за да се провери равномерността на зидарията на бетонни блокове отново. Така че можете да проверите не само вертикалността, но и хоризонталността на стената. Това обаче трябва да бъде направено по време на зидарията, така че всички отклонения да могат да бъдат премахнати незабавно, тъй като са изложени следните серии.

За да се коригират отклоненията в осите, трябва да се вземат мерки на етапа на полагане на междупластовото припокриване. Ако отклоненията не надвишават допустимите норми, всичко се коригира чрез полагане на следващата серия. Гладкостта на ъглите се проверява още по-лесно, за целта се използва дървен ъгъл на сградата. Необходимо е раменете му да са в непосредствена близост до стените.

Използването на газобетонни блокове за изграждането на къщата е възможно да се постигне качествена и надеждна структура лесно и бързо. Процесът на строителство е прост, но за зидарията е най-добре да се използва специално лепило, което подобрява качеството, увеличава топлоизолационните свойства. Тъй като стената се изгражда, е необходимо да се използват нивото на сградата и други инструменти, които помагат да се провери равномерността на зидарията. Важно е да се придържате към технологията за използване на блокове от бетонни бетони при изграждането на къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къщаПравилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща
Как да поставяме блоковете правилно?Как да поставяме блоковете правилно?
Аериран газобетонАериран газобетон
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Стъклото блокира материалните характеристикиСтъклото блокира материалните характеристики
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
Изграждаме стени от газобетонИзграждаме стени от газобетон
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
Предимства на къщи, издигнати от блокове с газобетонПредимства на къщи, издигнати от блокове с газобетон
» » Ръководство стъпка по стъпка за полагане на блокове за газобливане
© 2021 BggeHat.com