Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща

Правилно укрепване на блокове от газобетон при издигането на двуетажна къща 1Изграждането на сгради от блокове с газобетон има някои особености, тъй като клетъчният бетон се различава значително от циментовите блокове и тухли

. Полагането на газови блокове е много по-лесно, защото има много гладки повърхности, леко тегло и големи размери. Ако се установят дефекти на повърхността на уреда, то просто се елиминира чрез трион с обикновена хартия. При изграждането на къща е необходимо да се подсилят газобетонните блокове.

Монтаж на блокове за газобетон

Полагането на газобетонни блокове започва в ъгъла на основата, разположено над останалите. Хоризонталността на всеки ред се проверява с помощта на хидравлично ниво на сградата. Преди полагане на стени, основата е покрита с хидроизолационна кърпа, а след това със слой от циментова замазка.

Хидроизолацията предпазва стената от изсмукване на влага от основата. Замазката се поставя върху първия ред на стената според въжето, опънато над маяците. В случай, че в зидарията се образува празно пространство, е необходимо да изрежете допълнителния елемент от газовия блок и да го поставите в празно пространство.

Прилагането на строителната смес към газовите блокове се извършва със шпатула. Разтворът се прилага и върху страничните повърхности на блоковете. Ако се използва лепило, трябва да се има предвид, че адхезивният слой не трябва да е много дебел, тъй като е в състояние да осигури добра адхезия при минимален разход.

Подреждането на блоковете трябва да се извърши с чук с гумен накрайник.

Правилно укрепване на газобетонни блокове при издигане на двуетажна къща 2

Трябва да се отбележи, че строителните работи, свързани с бетонни блокове трябва да се извършва при определени метеорологични условия, температурата трябва да бъде по-малко от + 5 ° С и не повече от + 25 ° С.

В случай, че работата трябва да се извършва при по-високи температури, трябва периодично да се навлажни с вода единици, и по време на работа през зимата в лепило състав следва да се добави специален антифриз добавки.

Хромирът се приготвя непосредствено преди започване на работа. За тази цел разтворът се излива в сухата смес и се смесва със строителния смесител до хомогенна консистенция.

За външни зидарии се избират блокове с дебелина около 400 мм, а за преградни стени - около 200 мм.



Особено внимание трябва да се обърне на ясната хоризонталност на редовете, като всеки ред трябва да се проверява на ниво сграда. За изравняване, горният слой от газобетон се почиства със специална ренде.

Правилно укрепване на бетонни блокове при изграждането на двуетажна къща 3

Укрепване на полагане на газобетон

За да се предотврати появата на пукнатини по стените на бъдещата сграда, е необходимо усилване на блокове от газобетон. Тази процедура не е в състояние да фиксира зидарията на необходимото ниво, така че подсилената зидария няма да бъде по-силна. Въпреки това, тази процедура се препоръчва за изграждането на всяка голяма сграда.

Укрепване ако не се направи за всички редове, но само за тези, които са най-уязвими - това обикновено е местоположението на джъмперите и подкрепа зони, тя е и на първия курс на зидария, площта под прозоречните отвори. Арматурата се извършва в горната част на газовите блокове в надлъжна посока.

Тъй като подсилващият материал може да се използва:

  • Двуслойна рамка, изработена от стоманена тел, здраво закрепена от силни връзки. Той се поставя в един ред.
  • Стоманени фитинги с диаметър 6-8 мм. Когато го използвате, ще трябва да поставите два паралелни реда.

Преди да поставите фитингите върху газовия блок, е необходимо да ги приготвите в тухлени стръбчета, използвайки строителна обвивка.

Stroebe добре почистени от прах и изпълнен с адхезивно съединение, и разпространението на върха на клапана, избърсване излишък препарат. В зависимост от сложността на проекта армировката на газобетонни блокове може да бъде осигурена чрез техническа документация на нестандартни места.

Правилно укрепване на газобетонни блокове при издигане на двуетажна къща 4

Технология на мазилката на газобетон

За да се защити газобетон от образуването на пукнатини, се изисква да се ограничи потокът на влага до него колкото е възможно повече. Съществуват специални изисквания за мазилка на блокове от газобетон.

  1. Разтворът за нанасяне на мазилка трябва да има достатъчно висока пропускливост на парите, за да предотврати натрупването на влага между пластира и блока, както и вътре в самите блокове.
  2. Преди мазилката стените се грундират със смес от акрил, което ще увеличи адхезивните качества на газовите блокове с гипс.
  3. След това стените трябва да се поставят върху стената на разтвора за гипс, в който се подгрява подсилващият материал (решетка). След това се прилага слой от гипс.
  4. След изсъхването на мазилката стените се обелват и изравняват.
  5. На последния етап стените са покрити с фасадна боя, която има подобрени свойства за пропускливост на пара.

Правилно укрепване на блокове от газобетон при издигането на двуетажна къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ръководство стъпка по стъпка за полагане на блокове за газобливанеРъководство стъпка по стъпка за полагане на блокове за газобливане
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Как да поставяме блоковете правилно?Как да поставяме блоковете правилно?
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Сутерен от газови блоковеСутерен от газови блокове
Газове силикатни блоковеГазове силикатни блокове
От какъв материал да се построи баняОт какъв материал да се построи баня
Изграждаме стени от газобетонИзграждаме стени от газобетон
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
Как да се изгради къща от газ блокове някои нюанси?Как да се изгради къща от газ блокове някои нюанси?
» » Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща
© 2021 BggeHat.com