Как да се изгради къща от газ блокове някои нюанси?

Как да се изгради къща от газ блокове

Днес газовите блокове са доста популярен материал в частното строителство. И все пак, разработчиците на използването му повдига много въпроси. Ще се опитаме да отговорим на някои от тях.

И така, какви трябва да бъдат газовите блокове за изграждане на стените? За да започнете, нека си припомним, че газобетон, gazoblok или както често се нарича, газ силикат е газобетон, т.е. пореста изкуствен камък, в структурата, които са равномерно разпределени пори или клетки, съдържащи въздух. За производството на такъв строителен материал се използват естествени минерални суровини, т.е. кварцов пясък, негасена вар, портланд цимент и, разбира се, вода. Поради това, газобетонът се счита за екологично чист материал. Неговите отлични експлоатационни качества стават по силата на самата технология, тъй като се подлагат на обработка на температурата и влажността в автоклав при висока температура и налягане. Технологията на порестата структура и автоклава осигуряват топлина и здравина, както и устойчивост на замръзване (100 цикъла).

Под къщата от газовите блокове се нуждаете от плитка лентова монолитна основа, освен ако не се изисква по друг начин характер на почвата. В края на краищата, въпреки факта, че това е лек материал, къщата, построена от него, все още ще се свива и само такава фундаментна конструкция може да осигури еднаквост. Между другото, тъй като газобетонът е хигроскопичен материал, основата се нуждае от хидроизолация - хоризонтална и вертикална.



Освен това важен момент е укрепването на структурата. Това позволява да се сведе до минимум ефектът на деформиращите товари и ветровете. Зидарията от газовите блокове се подсилва. В този случай армировката е поставена в специална конструкция. Подреждането между редовете, което се извършва чрез метална мрежа, е рядкост за газовите блокове, тъй като това решение увеличава дебелината на шевовете.

Друг важен нюанс при изграждането на къща от газови блокове е образуването на разширителни фуги, които предпазват стените от появата на пукнатини. Такива шевове се поставят на места, където се променя дебелината на стената, както и където газовите блокове са свързани с други строителни материали. Деформационните шевове трябва да бъдат запечатани безпроблемно. Отвътре тези шевове се обработват със специален уплътнител, устойчив на изпарения. Навън се препоръчва да бъдат третирани с устойчив на атмосферни влияния състав.

Е, можете да си купите седалка за тоалетна на достъпна цена, като посетите сайта santeh-nadom.ru. Само там ще намерите всичко необходимо за комфорт на тоалетната.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Технология на производство на блокове газ у домаТехнология на производство на блокове газ у дома
Състав на газаСъстав на газа
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Свойства и характеристики на газовите блоковеСвойства и характеристики на газовите блокове
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Какво представлява газовият блок?Какво представлява газовият блок?
Газов блок за изграждане на къщаГазов блок за изграждане на къща
Газов блок за изграждане на модерна къщаГазов блок за изграждане на модерна къща
» » Как да се изгради къща от газ блокове някои нюанси?
© 2021 BggeHat.com