Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото

Модерният строителен пазар бързо се запълва с нови материали, които успешно заменят обичайните. Ярък представител на новото поколение е клетъчният бетон (наричан още газобетон). Известна от края на XIX век, тя се използва широко едва през последните десетилетия. Това стана възможно благодарение на развитието на технологиите, а именно автоклавирането, което значително увеличи силата на този материал.

Свойства на газобетон

Клетъчният бетон има уникални характеристики, благодарение на които се използва в различни области на строителството, както за изграждане на носещи стени на ниски сгради, така и за изграждане на вътрешни прегради:

- има относително ниска плътност, само 500 кг / м3 - това е сравнимо с плътността на сухия бор;

- Силата му е 10-50 кг / см2, което е достатъчно за изграждането на сгради на два и три етажа;

- Звукоизолацията на газобетон е 60 dB за стена от 300 mm;

- неговата водопоглъщаемост е не повече от 20, което е сравнимо с конвенционалните тухли;

- топлопроводимост на този материал е уникален и е само 0.2 вата / m3, тази стойност е по-ниска от тази на блокчето е 15 пъти и 1,5 пъти от дървото - това позволява да се издигне стена Украйна климатични условия, без да изисква други изолационни материали ;

- устойчивостта на замръзване е също по-висока, отколкото при много строителни материали, достига 75 цикъла;



- В допълнение към всичко това, газобетонът е екологичен, тъй като всички елементи от естествен произход, които съставят неговия състав.

Благодарение на тези уникални свойства, газобетонът е широко разпространен в строителството. Малко материали могат да съчетаят лекотата на едно дърво със силата на камък.

Производствена технология

Основната разлика от конвенционалния газобетон е клетъчна структура където до 85ti обем заета от мехурчета, което обуславя ниската си тегло. Бетоновият бетон е изработен от естествени материали, състои се от фин кварцов пясък, вода, цимент и негасена вар. От тях се приготвя смес в специално устройство - газобетон. Добавянето на вода към получената смес с малко количество алуминиев прах взаимодейства с прахообразна вар, освободена по време на този водород позволява да се получи пореста структура на този материал с мехурчета до 2 мм.

За да се завърши реакцията и да се получи необходимия обем, получената смес се излива в контейнерите, предназначени за тази цел. След постигане на твърдост, която ви позволява да работите с полуготов продукт, от него се правят разфасовки, а получената маса се отрязва. Сега блоковете са готови за по-нататъшна топлинна обработка, наречена автоклав, която позволява на материала да получи необходимата здравина.

Автоклавно третиране

Това е ключова стъпка в получаването на газобетон. Блоковете се поставят в специални автоклави, където за 12 часа те са изложени на високо налягане и наситена, прегрята пара, което позволява да се получи силна, хомогенна структура.

Газираният бетон се произвежда и неавтоматичен, но в този случай неговите характеристики ще бъдат много по-лоши, отколкото при автоклавиране. Това се отнася до сила, която ще бъде 3 пъти по-ниска. В допълнение, свиването, което дава газобетон без автоклава, е 10 пъти по-високо и е 3-5.

Поради това е за предпочитане да се купуват автоклавни газови блокове за строителство, като съответните документи потвърждават нейното качество. Това може да се направи в магазина на фирмата EOS, където е представен газобетон от производителя. Цялата гама е достъпна на уеб сайта на онлайн магазина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Аериран газобетонАериран газобетон
Изграждане на вана от газов блокИзграждане на вана от газов блок
Свойства и характеристики на газовите блоковеСвойства и характеристики на газовите блокове
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
» » Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
© 2021 BggeHat.com