Предимства при използването на газобетон

тукМатериалите, използвани в модерното строителство, са много разнообразни. Заедно с отдавна познатите и доказани продукти се използват нови видове материали. Газовият бетон е известен още от началото на ХХ век. Но той спечели специална популярност в момента. Газеният бетон има високи технически характеристики и изпълнява добра функция за пестене на енергия.

Производствена технология

Сега високотехнологичното оборудване се използва за производството на газобетон. По принцип процесът на производство на този материал е достъпен и прост. За тази цел в някои части се изискват следните компоненти:

Цимент марка 400-500;

Пясък кварц;

Алуминиев прах;

Лайм и вода.

Съставките са смесени и бита. Съставът се поставя в пещта. Технологията на производството на газобетон с високо налягане дава крайния продукт с високо качество. След изпичането съдържанието на пещта се нарязва на блокове с подходящ размер и се оставя на открито, за да се придаде сила на материала.

Материални предимства



Всеки материал има някои предимства. Самолетът не е изключение. Неговите предимства:

Осигурява добра топлоизолация. Съответно, стените на този материал не изискват допълнителна изолация;

Той е универсален при обработката. Ръчен инструмент в блокове от газобетон може лесно да пробие дупка, да му даде необходимата форма и да нарязва на части;

Теглото на блоковете от газобетон ви позволява лесно да ги премествате ръчно, без да използвате специални асансьори. Независимо от това, размерът на самия блок позволява строителството да се извършва бързо, тъй като е доста впечатляващо.

Алтернативни материали

Разнообразието от материали за зидария затруднява счупването на главата при избора на най-добрата опция. Директните конкуренти на газобетон са керамични тухли и пенобетон.

Пяният бетон има външна прилика с газобетон, но се произвежда съгласно друга технологична схема. Тя съдържа въздушни микрокамери, които влияят върху лошото поглъщане на влагата и дават добри топлоизолационни характеристики. Петонният бетон обаче не е толкова силен, колкото бетонния бетон. Ето защо изграждането на носещи стени от този материал е доста рисковано предприятие.

Тухлата по отношение на газобетон има редица недостатъци. Първо, той е по-малък по размер, което забавя работния поток. На второ място, тухла е по-тежка, съответно, натоварването на фондацията ще бъде по-голяма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Технология на производство на блокове газ у домаТехнология на производство на блокове газ у дома
Състав на газаСъстав на газа
Аериран газобетонАериран газобетон
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Какво представлява газовият блок?Какво представлява газовият блок?
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
» » Предимства при използването на газобетон
© 2021 BggeHat.com