Състав на пенобетона и подготовката му

Penoblok е порест материал, получен при механично разбъркване при производството, понякога се бърка с газобетон, но начинът за приготвяне на два материала е значително различен. Съставът на пенобетона и неговото производство включва: вода, пясък, цимент, специална пяна и влакна и производство на газобетон се получава чрез химическа реакция на водородния газ. Отличителна черта е, че пяната бетон има затворени пори, а газобетон - чрез, коркност на порите си значително увеличава своите хидроизолационни характеристики.

Какво представлява пенобетонът?

блок

Порестият материал може да диша като естествено дърво, което допринася за благоприятно микроклимат в сградата, тази способност дава състава, състоящ се от следните компоненти: - наличието на стягащо Портланд цимент с калциев силикат 80 - присъствието на пясък и кварцов съдържание до 75 и глината е не повече от 3 - наличие на вода в съответствие с ГОСТ 23732-79 - присъствие на разпенващ агент, състояща се от костите и скрий лепило, отровен хидроксид и борова смола. Надежден пяна, образувана по синтетичен път, който е по-евтино, но не идеално, или естествен метод, при който бетон е екологичен продукт, както и стабилна поради дебелите стени, и по-високо качество. При закупуване на единица трябва да обмисли материала, който е в основата на производството, да не се бърка с качеството на избор. Понякога производителите добавят към пепел газобетон, което остава в топлоелектрически централи се при изгарянето на горивото, добавянето на летлива пепел повишава плътността и твърдостта между стените на порите и до 30 води до икономии на цимент. Също така, като добавка може да бъде влакно или полипропиленови влакна, блокове, получени точно, издръжлив уплътнен с аспекти.

Характеристики на блока от пяна

снимка на пяна бетон

Състои се от различни съставки, които в процентно отношение правят бетона различен, ако количеството пясък е намалено, силата му ще се увеличи.

По какви критерии правят блоковете

  1. Плътност, която може да варира значително в: - конструктивен материал, блок материал от марки D 1000 и 1100 е подходящ за носещи стени, подови настилки, фундамент - топлоизолация. Материалът на маркировки D 300 и 500 е подходящ за производство на контура за стени за топлоизолация - структурни и топлоизолационни материали. Mark D 300 и D 900 се използват за преградни стени, носещи стени.
  2. Топлопроводимост на материала - границата на градиране за структурния клас е 0.38 W - при топлоизолация - 0.12 W, градуирането на дървото е малко по-високо - 0.19 W.
  3. Издръжливост на замръзване, най-добрият показател за пенобетон, тъй като водата в микропорите е в обвързано състояние и дори при тежки студове не се превръща в лед.
  4. Различни методи на производство: - за производството на нарязан материал се използва рязан комплекс, продуктите са по-геометрични, със силен ръб. - за производството на формован материал, разтвор от пяна бетон се излива в специални форми с прегради, като този материал е много по-евтино.

Плюсове и минуси на материала

пяна блок

Penoblok е широко използван в строителството, защото: - екологично чист продукт, има отлична звукоизолация, има ниска топлопроводимост, почти три пъти по-топъл от тухли, здрав и издръжлив материал. С течение на времето силата му се увеличава само - плътността на материала е ниска, което намалява натиска върху основата, транспортните разходи, строителния период. - има малка цена. Недостатъците са, че размерите на фугата не трябва да надвишават 2 мм, което значително намалява топлопроводимостта и звукоизолацията в стаята. Към разтвора се препоръчва да се използва специално лепило, което помага да запазите съединителя на същото ниво, на привлекателността на нуждите от изграждане на пяна блок довършителни, така че можете да украсите окачени фасади с вентилация.

Как да поставите пяната блок със собствените си ръце



пяна блок

  1. За да може зидарията да бъде с високо качество, основата за полагане на блоковия материал трябва да бъде перфектно равномерна.
  2. За да предотвратите проникването на влага, поставете хидроизолация.
  3. За първата блокова серия се използва разтвор, състоящ се от пясък и цимент.
  4. Следващите редове трябва да бъдат леко изместени, използвайте специално лепило за хоросана.
  5. Циркулярът изрязва жлебовете, в които е поставена армировката, на интервали между всеки четвърти ред.
  6. За да лежите равномерно, използвайте нивото на сградата или вертикалната линия.

Материали от пяна за зидария със собствени ръце, видео

заключение

Пяна блок се използва широко в строителството и доказа, че е силен и издръжлив материал, неговата пореста структура да не поглъща влагата, така че не мога да се сетя на влага, влага и плесен в стаята. Материалът има добър потенциал за бъдещ растеж и неговото приложение при строителството на вашия дом.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на пенобетон от собствените си ръцеПроизводство на пенобетон от собствените си ръце
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Газирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къщаГазирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къща
Технология на производство на блокове газ у домаТехнология на производство на блокове газ у дома
Състав на газаСъстав на газа
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Какво представлява газовият блок?Какво представлява газовият блок?
Газов блок за изграждане на къщаГазов блок за изграждане на къща
» » Състав на пенобетона и подготовката му
© 2021 BggeHat.com