Някои характеристики на конструкцията на пяна бетон

Някои характеристики на конструкцията на пяна бетон

Присъщо пяна е един вид клетъчен бетон и по свой доста интересна структура наподобява структурата на аериран шоколад, защото той също има въздушни мехурчета са равномерно разпределени през структурата на материала. Това въздушно пространство дава възможност да се запишете на топлина около 20-30, защото този слой генерира добра устойчивост на топлина на материала. От само себе си се разбира, че икономиите в сградите, като споменах по-рано, много голям, а само на такива показатели пяна напомнят за някои други материали, като минерална вата и природен филм.

Заслужава да се отбележи, че поради ниската си плътност пяната бетон е изключително лека и това пряко влияе върху качеството и скоростта на производствения процес на такива единици. В тази връзка пенобетонът е няколко пъти по-добър от други популярни строителни материали, а именно тухли. Добрата скорост на производство и монтаж на пенобетонови блокове автоматично води до ускоряване на процеса на изграждане и засяга повечето от конструкциите.

Това е ниската плътност на пенобетона, която сериозно опростява задачата за обработка, което дава възможност да се произведат архитектурни обекти с напълно нестандартна форма, включително различни арки и зигзагови отвори.



Несъмнено предимството на пенобетона е и фактът, че той се прави без използването на никакви химикали. Той се получава чрез просто смесване на бетонната смес и пяната, което води до появата на такъв материал чрез механично разбъркване, което също е без използването на сложни техники.

Ако говорим за това къде е най-използваният материал като газобетон, неговото прилагане разполага с широка гама: то е за да изолира тръбата, и като панели и дялове, както и топлоизолация, а дори и в много случаи. Възможно е да се използва пяна бетон и като фундамент, но за това той трябва да има висока плътност, т.е. такива блокове са направени специално за такива нужди.

Въпреки това, не струва много обожавам този материал, защото тя има и своята отрицателна страна, като например ниска механична и физическа сила, в сравнение с по-традиционни строителни материали, а дори и то е предмет на мокра свиване, което е в ущърб на неговата издръжливост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сравнителен анализ на тухли или пянаСравнителен анализ на тухли или пяна
Индикатори за плътността и якостта на пенобетонаИндикатори за плътността и якостта на пенобетона
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Пяната бетон блокира техническите характеристики и характеристикиПяната бетон блокира техническите характеристики и характеристики
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
По-добре да изолирате къщата от пяна блоковеПо-добре да изолирате къщата от пяна блокове
Мазилка от пяна блоковеМазилка от пяна блокове
Как да определите качествените блокове от пянаКак да определите качествените блокове от пяна
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
» » Някои характеристики на конструкцията на пяна бетон
© 2021 BggeHat.com