Процесът на производство на бетон

Пяната бетон отдавна е спечелила репутацията си като интересен материал за частно строителство. Но с цялата си очевидна простота, производството му изисква голямо внимание и професионализъм.

При работа с пяна, която има много крехка структура от мехурчета и е способна да седиментира, помпи като "изстискване", използващи впечатляващо налягане, са подходящи. В резултат пяната лесно се изпомпва без загуба на въздух. Той може да се появи и в удобни и винтови помпи, способни да доставят пяна леко в миксера. Благодарение на затворената структура на порите абсорбцията на водата от пяната на бетона остава малка, което увеличава експлоатационната надеждност на материала.

Процесът на втвърдяване играе важна роля при формирането на качествен материал. Има няколко начина да издържите материала.

Средна втвърдяване, което означава единица за съхранение при температура от около 20 ° С и влажност не по-малко от 95, се постига сила оголване в рамките на 24 часа, което води до увеличаване на времето оборот форми.



Топлинната обработка помага да се намали времето за образуване на основната структура на циментовия камък, което води до бърз набор от сили. Този метод ви позволява да увеличите оборота на оборудването и обема на производството на строителни материали. Отоплението обикновено се извършва отдолу, за да се затопли равномерно този продукт.

Както и за тежкия бетон, е много важно да изберете правилния режим на термообработка. В зависимост от състава на сместа и избрания тип на цимент се определя начално излагане, предвижда образуването на първичната структура, както и температурата на самото лечение, което не трябва да се повиши над 70 ° С, когато се използва с лек бетон. Стандартна обработка включва излагане, повишаването на температурата, охлаждане и изотермични продукти експозиция и продължава 3 + 3 + 6 + 2 = 14 часа, въпреки че могат да се използват и други интервали от време.

Това е много ефективно за пяна бетон е втвърдяване в автоклава. Нейната същност се крие в запазването на материала при висока температура и влажност, а също и под налягане от един и половина до десетки атмосфери. подобни разходи лечение е висока, но позволява на потребителя да се постигнат желаните свойства за няколко часа, в резултат може да се постигне 3 - 4 цикъла форми оборота на ден. Освен това, използването на автоклав включва ефективно позоланични активни добавки и инертни пълнители в нормални условия на кварц, като в автоклав условия са доста способни да образуват кристали nizkoosnovnyh силикати, което влияе положително на плътността и здравината на материала.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Penoplex и полистирен какво да изберем?Penoplex и полистирен какво да изберем?
Дълбокопомпена помпаДълбокопомпена помпа
Методи за използване на пянаМетоди за използване на пяна
Как да определите качествените блокове от пянаКак да определите качествените блокове от пяна
Запълване на цепнатините с пянаЗапълване на цепнатините с пяна
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
Как да залепя пяна на дърво?Как да залепя пяна на дърво?
Как да използваме монтажната пяна?Как да използваме монтажната пяна?
Дървени подове в къщата на пяна блоковеДървени подове в къщата на пяна блокове
» » Процесът на производство на бетон
© 2021 BggeHat.com