Penoplex и полистирен какво да изберем?

въпрос: Има ли значителна разлика между пеноплекс и стиропор? Какво е по-добро penokleks или полистирол? Благодарен предварително

отговори на: Има мнение, че пяната и пяната са същите материали. Може би причината за това е фактът, че те наистина имат много общо и преди всичко това вещество, от което произхождат и двете - полистирол. Те също имат еднаква степен на приложение - това е изолация на различни повърхности и тяхната звукоизолация. Но ако разбирате и внимателно изучавате свойствата на всички тези материали, можете да видите, че разликата съществува и това е доста важно.

На първо място, съществува значителна разлика в начина, по който тези материали се произвеждат. Пенопластът се получава чрез обработка на гранули от изходния материал - полистирол, със суха пара. След термично разширяване гранулите, така да се каже, "се придържат един към друг". Това насърчава образуването на микропори - кухини в материала.

Що се отнася до пеноплекса, тя се формира от метод, чието име е "пресоване". Ако производственият процес се характеризира за кратко, можем да кажем, че се получава топене на полистиренови гранули. Така на молекулярно ниво се появява единна интегрирана структура.

Penoplex

Penoplex



На второ място, има разлика между физичните свойства на материалите и техните технически характеристики. Причината за това са разликите в методите на тяхното производство. Можете спокойно да кажете, че в много отношения пеноплексът е по-добър от пластмасовата пяна.

Какви са неговите предимства?

  • На първо място, това е сила. Penoplex е единична маса от вещества, но пяната е просто свързване на отделни частици. Когато възникнат известни промени във външните условия, пяната може да започне да се разпада, но пяната ще остане в първоначалното си състояние. Също така, когато се огъва, пяната може лесно да се счупи, поради което тя трябва да се нанася само върху тези повърхности, които не са подложени на никакви механични влияния. В завоя, пяната е по-силна от нейната "по-малка брат" пяна след около 5-6 пъти.
  • На второ място, заслужава да се отбележи такава характеристика като пропускливост. В пяната, както е известно, има много кухини, които при определени условия лесно могат да се напълнят с влага. Ако вземем такава важна характеристика като абсорбцията на влага, тогава ще видим, че неговият индекс за penopolx е 10 пъти по-малък от този за пяна, което означава, че първият материал е много по-надежден. Същото може да се каже и за звукоизолацията, която също е важен фактор при избора на изолационен материал.
  • Трето, не можем да забравим за такъв показател като плътността. В penoplex той е приблизително 3-5 пъти по-висок, отколкото в друг материал, описан от нас, съответно е по-тежък порядък. Също така трябва да се има предвид, че това е сравнително малка маса материя. И въпреки че и двата материала имат доста леко тегло, все още пяната е по-стабилна и може да издържи малко натоварване.

В някои развити страни по-съвременните производители са направили окончателен избор в полза на преминаването към производството на пеноплекс. И в Съединените американски щати например използването на полистирол по време на строителните работи е напълно забранено. Ето защо има само едно заключение: ако търсите надеждна и висококачествена изолация и изолационен материал, тогава си заслужава да обърнете внимание на penoplex.

Всички негови характеристики значително надвишават пяната, защото въпреки факта, че стойността му е малко по-висока, тя може да бъде най-изгодното решение за вас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагревателиСтиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагреватели
Какво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъциКакво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъци
Стиропор за подово отоплениеСтиропор за подово отопление
Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Топлоизолация на пяна или пянаТоплоизолация на пяна или пяна
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплексЕкструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
» » Penoplex и полистирен какво да изберем?
© 2021 BggeHat.com