Използване на пяна в строителните работи

полистирол в строителствотоПенопластът е почти незаменим при провеждането на топлоизолация на сгради. Това се обяснява със състава на материала, тъй като се състои от 98 газ-въздух. А последната, от своя страна, служи като идеален естествен топлоизолатор.

Повече от половината от произведената в Европа пяна се използва за изолация на помещения. Сред предимствата на материала се отличава неговата устойчивост на значителни механични натоварвания.

Пяна https://konstruktiv.kiev.ua/penoplast-psb-s.html често се използва в голям панел строителство като вътрешна изолация. За тази цел се използва при производството на трислойни панели. Теглото е друго важно предимство на материала. При голям обем това не създава допълнително натоварване по стените. Ето защо, експандиран полистирол се използва и за ремонт на стари сгради с износена лагерна основа.

Къщата може да бъде изолирана както отвън, така и отвътре. Отвън пяната се циментира с циментова замазка, лепило или механични държачи. Стената задължително трябва да бъде защитена от пожар. За това фасадата с пяна е завършена с тухли, плочки или гипс.



Нанасяне на пяна за изолация на хола, собственикът също така получава шумоизолиращи свойства - за предпазване от нежелани звуци отвън. Вътре в сградата материалът е покрит с гипсокартон за естетически цели.

Топлоизолация на носещи конструкции

Температурата в стаята и цялостното термично състояние, до голяма степен, зависят от това колко добре е изолирана основата. Въпросът е от първостепенно значение в студените райони.

Ако са избрани трислойни блокове за изграждането на основата, за тях е трудно да намерят по-добро решение за пяна. Отлично представяне на материала в подреждането на неразрушаващите помещения. На предварително подготвената зона поставете блокове от пяна в 1-2 слоя. След това излейте подложката с бетон и извършете допълнителна стандартна работа.

Покривна изолация

Има няколко типа топлоизолация на покрива. Топли, не-вентилирани структури се затоплят. Инсталираните пясъчни пластини поставят хидроизолация. Ако е необходимо да изолирате студените или вентилируеми покриви, пяната е фиксирана от задната страна. Не забравяйте да помислите и да напуснете място, което ще се пробие и не събира кондензат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Как правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщатаКак правилно да инсталирате пяна на фасадата на къщата
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
Стандартен размер на пенопластСтандартен размер на пенопласт
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
» » Използване на пяна в строителните работи
© 2021 BggeHat.com